Blocket Utbildning är en del av

Yogamassageterapeut

Axelsons Institute
Hälsa & Friskvård
Yogamassageterapeut beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
7 månader
Pris
44 800 kr
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Under denna utbildning lär du dig en dynamisk och djupgående helkroppsbehandling med rötter i yoga och ayurveda, uråldrig indisk vetenskap där helhetsperspektivet är centralt. Massage och assisterad stretching baserad på yoga behandlar problem och obalanser samt stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet.

Yogamassage är terapeutiskt och effektivt för bland annat rygg- och nackproblem, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem. Assisterad stretching och stödjande andning från klienten vid stretcharnas ytterlägen är utmärkt för att hjälpa till att öppna upp kroppen och slappna av djupare än normalt. Kroppens fysiska strukturer och funktioner, främst de olika cirkulationssystemen, får då nya möjligheter att lösa upp problem och obalanser. Stretchingen har stor effekt på kroppens bindväv som omsluter och sammanbinder alla delar av kroppen. Varje stretch har därför inte bara påverkan på de direkt stretchade strukturerna utan även andra närliggande delar av kroppen och ibland påverkar en stretch strukturer ”långt bort” i kroppen.
 
Du behandlar alltid hela kroppen där utförandet anpassas till klientens individuella förutsättningar och behov. För varje del av kroppen utförs uppvärmande massage och assisterad yoga-stretching. Behandlingen utförs på golvnivå och du använder både händer och fötter. För massagen används rumstempererad olja i sparsam mängd.

YRKESUTBILDNING SAMT PROVA PÅ KURS
Utbildningen består av 7 steg med totalt 28 dagar under ca 7-8 månaders kalendertid. Vi har även en introduktionskurs på en dag för dig som vill prova på innan du tar klivet till yrkesutbildningen. Flertalet av våra elever som går utbildningen arbetar som yogalärare eller annan kroppsterapi men vi har även de som inte har någon bakgrund inom friskvård utan ser yogamassagen som första steget in i friskvårdsvärlden. 

Logga för Axelsons Institute
Om Axelsons Institute

Hälften av Sveriges alla massörer är utbildade på Axelsons. Sedan 1962 har vi byggt upp ett internationellt rykte som “the home of swedish massage”. Den massage vi undervisar i är den mest kända i Skandinavien och har fått stor spridning i världen.

Handplockade lärare för bästa undervisningen
För att du ska få den bästa kvaliteten på utbildningen har Axelsons välutbildade och kompetenta lärare som är uppdaterade på den senaste forskningen. Lärarna är yrkesverksamma i den behandlingsform de undervisar i och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang. Detta för att din kunskap ska passa in och efterfrågas på den arbetsmarknad du kommer ut i. På Axelsons får du dessutom lära dig flera effektiva behandlingsmetoder som ingen annan svensk massageskola kan erbjuda. 

När Axelsons diplom hänger på din vägg är det en kvalitetsgaranti
När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons. Axelsons utbildar människor till yrkesroller med stort ansvar.

När du är examinerad ser vi därför till att du besitter all den kunskap du behöver för att du och dina kunder ska känna er trygga i behandlingsrummet. Titlarna vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och Axelsons hjälper var och en av alla elever att bli riktigt duktig och proffsig i sitt friskvårdsutövande.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök