Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Medicinsk Tränare – Hjälp personer med begränsningar må bra

The Academy
Hälsa & Friskvård
Medicinsk Tränare – Hjälp personer med begränsningar må bra beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 månader
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris (exkl. moms)
39 900 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Få värdefull, efterfrågad kunskap för att kunna hjälpa människor med begränsningar eller diagnoser att träna och må så bra som möjligt.

Utbilda dig till Lic. Medicinsk Tränare
I dag finns ofta ett glapp mellan sjukvård och träning. Sjukvårdens ansvar tar slut långt innan individen har fått tillräckligt med kunskap och support för att själv fortsätta att må så bra som möjligt. Den medicinska tränaren ska därför vara bryggan mellan sjukvård och personens förmåga till att driva sin egen träning.

Individanpassa träning för olika diagnoser och begränsningar
Den medicinska tränaren har kompetens inom vilken träning som ska bedrivas för personer med olika diagnoser och begränsningar. I samverkan med andra yrkesprofessioner individanpassar, planerar, genomför och utvärderar du som medicinsk tränare fysisk träning för personer med olika typer av begränsningar eller diagnoser.

Jobb efter utbildningen
Som licenserad Medicinsk Tränare möter du dem som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning. Det kan vara en skada i rörelseapparaten, livsstilssjukdomar som diabetes, övervikt, hjärt- kärlsjukdomar och stressrelaterade problem.

Du arbetar med att träna dem som har fått en diagnos och eventuell behandling av läkare eller terapeut och därefter behöver mer kunskap och stöd för att skapa och bedriva långsiktig träning med hänsyn till diagnosen. På så sätt kan du i din yrkesroll bidra till högre livskvalité för många människor. 

Det finns behov av medicinska tränare på olika specialiserade friskvårdsverksamheter som arbetar tillsammans med t ex läkare, naprapater och sjukgymnaster. Även på träningsanläggningar som idag når en bred målgrupp är det många kunder som har en problematik som tränaren behöver ta hänsyn till.

Pris
49 875: - inkl. moms. Möjlighet till delbetalning genom HumanFinans.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för The Academy

Om The Academy

The Academy startades 1999 som ett oberoende nätverk av professionella utbildare, föreläsare och inspiratörer. Vår grundtanke är att utbilda, fortbilda och inspirera ledare, tränare och instruktörer som är verksamma inom träning och hälsa. Tillsammans har vi kunskapen, viljan och verktygen för att få dig att lyfta mot nya höjder

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök