Örtmedicin

Nordiskt Näringscenter
Hälsa & Friskvård
Sjukvård
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
8 månader
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
13950 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Stockholm
14 mars 2020
Kort om utbildningen

Örtmedicin, eller fytoterapi som det också kallas, är den läkemetod som fortfarande används mest i världen. Intresset för växters läkande egenskaper har ökat de senaste åren. Örter har odlats i klosterträdgårdar i många hundra år, och användningen av medicinalväxter är fortfarande den dominerande läkekonsten i många länder.

Vår utbildning bygger på kunskapen om folkmedicinens läkeörter. Under vår kurs går vi in på örter som förebygger ohälsa, och andra som behandlar mer akuta eller kroniska symptom. Det är helt fantastiskt hur medicinalväxter, när vi arbetar med dem i dess rena form, kan påverka vår hälsa, både fysiskt, mentalt och psykiskt. Syftet med undervisningen om våra läkeörter är också att bevara den kunskap som håller på att gå förlorad i Sverige, då väldigt många örter blir förbjudna på marknaden eller klassade som läkemedel. Örtmedicinen är folkets medicin, och vi vill göra den tillgänglig för alla.

Läkeväxter finns att köpa både i torkad form, som örtextrakt, tinktur, i tabletter och kapslar. Givetvis kan du plocka örter själv ute i naturen. Vi lär ut hur du enkelt kan tillverka egen örtmedicin, i form av terapeutiska teer, tinkturer, medicinsk vinäger och mycket annat.

Under utbildningen varvas teoretisk kunskap med praktisk örtlära. Om vädret tillåter blir det även en dag med praktisk örtkännedom utomhus.

Läs mer och ansök
Om Nordiskt Näringscenter
Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar