Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

UNDERSKÖTERSKA

Strömbäcks folkhögskola
Sjukvård
UNDERSKÖTERSKA beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
3 955 kr
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Det finns stora behov av utbildad personal inom hemtjänst och äldreomsorg. Även på vårdavdelning och mottagning finns det ett framtida behov.

Som utbildad undersköterska kommer du ha goda chanser till anställning. Under dina två år på Strömbäcks läser du bland annat vårdämnen, svenska och samhällskunskap. Du har också möjlighet att läsa teckenspråk.

Din klass har gemensamt schema och de som vill kan, i mån av plats, bo på skolan under studietiden.

Kostnader
Studerande på Undersköterska betalar en basavgift. Läsåret 2019/2020 är basavgiften 3955 kr per år. Från och med läsåret 2020/2021 delas basavgiften upp i två terminsavgifter. Läsåret 2020/2021 är basavgiften 1995 kr per termin. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, viss kopiering, dryck till förmiddagsfikat, del av kostnader i samband med olika arrangemang på skolan samt vissa studiebesök. Undervisningen i sig är kostnadsfri.

Sista ansökningsdatum: 26 april 2020

Plats

  • Umeå

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Strömbäcks folkhögskola

Om Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en skola för vuxna och en del av folkbildningen. Här erbjuder vi en pedagogisk miljö som stimulerar till engagemang i samhällsutvecklingen, ett demokratiskt förhållningssätt och personlig utveckling.

Här studerar vi tillsammans och lär känna varandra, både deltagare och lärare, och dessutom vet rektor Lasse vad alla heter (ja, det är sant).

Vi lägger stort fokus på att utforma våra yrkesutbildningar utifrån det som efterfrågas i arbetslivet och det som man faktiskt kommer ha nytta av där. Dessutom har vi valt att inte ha några tentor och uppsatser till skillnad från motsvarande högskoleutbildningar.

Välkommen till Strömbäcks!

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök