Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Undersköterska - en säker väg till jobb!

Eductus
Sjukvård
Undersköterska - en säker väg till jobb! beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
75 veckor
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

En undersköterska arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Arbetsuppgifterna varierar men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Som undersköterska kan du arbeta inom olika områden, exempelvis inom äldreomsorg och hemtjänst, funktionsnedsättningsområdet samt hälso- och sjukvård.

Efterfrågan på undersköterskor väntas vara mycket stor under de närmaste åren och möjligheterna att få arbete såväl inom äldreomsorg som på vårdavdelning och mottagning är goda.

Om utbildningen
Utbildningen till undersköterska är en gymnasial yrkesutbildning inom kommunal vuxenutbildning. Du får den kompetens som krävs för att jobba inom vård och omsorg. Utbildningen är indelad i programgemensamma kurser (1100 poäng) och fördjupningskurser (400 poäng). I fördjupningen väljer du ämnen som leder till en av fyra olika yrkesutgångar:

  • Funktionshinder
  • Hälso- och sjukvård
  • Psykiatri
  • Äldreomsorg


Du kan läsa din utbildning i klassrum eller på distans. 

Vad kan man jobba som?
En undersköterska arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Undersköterskor kan arbeta inom olika områden, exempelvis inom äldreomsorg och hemtjänst, funktionsnedsättningsområdet samt hälso- och sjukvård. Vanliga arbetsplatser är till exempel i hemsjukvården, på sjukhus och äldreboenden. De största arbetsgivarna är kommuner och landsting, men privata arbetsgivare blir allt vanligare.

Plats

  • Stockholm

Kommande utbildningsstarter

Stockholm

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Eductus

Om Eductus

Hos oss på Eductus kan du läsa ett brett utbud av kurser och yrkesutbildningar för vuxenstuderande, antingen på plats i skolan eller på distans. Vi har ett tydligt fokus på jobb. Vägen till jobb kan se olika ut beroende på din bakgrund. Hos oss stärker du upp din kompetens med det du behöver. Vårt uppdrag är att du så snabbt som möjligt ska lära dig det du behöver för att få jobbet.

Eductus grundades 1991 och är idag ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning, som finns på 50 orter runt om i Sverige. Vi erbjuder bland annat komvux, sfi och yrkesutbildning. Vi tror på alla människors lika värde och vill bidra till ett starkare Sverige. Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Läs mer och ansök