Vårdbiträde, 800 p

Eductus
Sjukvård
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
40 veckor
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Stockholm
Löpande starter
Kort om utbildningen

Utbildning inom vårdyrken är en säker väg till jobb!
Som vårdbiträde jobbar du med praktiskt omsorgsarbete. Du kan arbeta inom äldreomsorgen, till exempel inom hemtjänsten eller på ett äldreboende, eller som stöd till personer med funktionsnedsättning. I din roll hjälper du äldre genom att ge personlig omsorg och hjälpa till med hemskötsel. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hjälpa den äldre ta hand om sin personliga hygien, gå ut på promenader, påklädning, hjälpa till med dagliga rutiner som städ, tvätt och matlagning, hjälpa personen att ta sin medicin samt utföra kontroller som puls, temp och blodtryck. I arbetet ingår att tillsammans med undersköterska och sjuksköterska vara stöttande vid svåra besked och situationer, både för personen och dess anhöriga.

Om utbildningen
Utbildningen till vårdbiträde inom vård och omsorg omfattar 800 poäng och är en yrkesutbildning inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Du får den kompetens som krävs för att jobba som vårdbiträde inom vård och omsorg. Du kan läsa din utbildning i klassrum eller på distans. Utbildningen består av lärarledda lektioner, handledning, lärarande via vår lärplattform och föreläsningar. Det ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, i utbildningen. Det innebär att du gör praktik på en utvald arbetsplats. Vårt samarbete med representanter från arbetsmarknaden gör att vi vet vilken kompetens som krävs i arbetslivet och vi anpassar utbildningen utifrån det.

För att göra undervisningen flexibel och individanpassad används vår lärplattform där kurserna finns upplagda. På lärplattformen finns studiematerial, instuderingsfrågor och övningsuppgifter.

Vad kan man jobba som?
Som vårdbiträde arbetar du inom äldreomsorg, som stöd till personer med funktionsnedsättning samt inom hälso- och sjukvård. Vanliga arbetsplatser är inom hemtjänsten eller på ett äldreboende. De största arbetsgivarna är kommuner men det finns också privata arbetsgivare.

Läs mer och ansök
Om Eductus

Hos oss på Eductus kan du läsa ett brett utbud av kurser och yrkesutbildningar för vuxenstuderande, antingen på plats i skolan eller på distans. Vi har ett tydligt fokus på jobb. Vägen till jobb kan se olika ut beroende på din bakgrund. Hos oss stärker du upp din kompetens med det du behöver. Vårt uppdrag är att du så snabbt som möjligt ska lära dig det du behöver för att få jobbet.

Eductus grundades 1991 och är idag ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning, som finns på 50 orter runt om i Sverige. Vi erbjuder bland annat komvux, sfi och yrkesutbildning. Vi tror på alla människors lika värde och vill bidra till ett starkare Sverige. Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar