Hälsocoach – vi ger mer!

Munka Folkhögskola
Hälsa & Friskvård
Sammanfattning
Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1,5 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Ängelholm
17 augusti 2020
Kort om utbildningen

Yrkesinriktad utbildning (1,5 år)

Vi är stolta över att erbjuda en hälsoutbildning på 3 terminer. En bred och innehållsrik utbildning som ger dig färdigheter, kunskaper och kompetens till att möta utmaningarna inom hälsobranschen.

3 terminer, heltid, yrkesinriktad utbildning

  • Möjlighet att bo på skolans internat
  • Certifierad personlig tränare, certifierad kostrådgivare, stresscoach, massör
  • Kostnader: kostnadsfri utbildning, men du betalar 2.400/kurs (3 terminer) för obligatoriskt arbetsmaterial samt en serviceavgift på 800/termin


Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med att motivera andra till en hälsosam och hållbar livsstil och ger dig verktyg till att arbeta med hälsocoachning för individer och grupper.

Kursinnehåll
Kursen är uppbyggd kring övergripande ämnen som: coachning, anatomi, fysiologi, psykologi, kommunikation, kost- och näringslära, friskvård och folkhälsa, fysisk aktivitet och träningslära.

Inom dessa ämnesområden ryms olika delkurser som ger såväl teoretisk kunskap som praktisk färdighet för ett yrke inom hälsosektorn. Du kan bli personlig tränare, kostrådgivare, massör, stresscoach, hälsoinspiratör, och föra motiverande samtal kring stress- och livsstilsvanor. Vi använder oss av Self Determination Theory, Acceptance and commitment Therapy (ACT). När du är färdig med kursen har du kunskap, perspektiv och erfarenhet för att kunna bedriva arbetet som stresscoach med hjälp av ACT.

Ansökning till utbildningen med start ht 2020 är nu öppen till 15 maj.

Läs mer och ansök
Om Munka Folkhögskola
Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Artiklar

Visa fler