Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Utbilda dig till smed och metallformgivare!

Smedja Volund & Volund Metal Art School
Hantverk
Utbilda dig till smed och metallformgivare! beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
37 500 kr
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Smidesteknik, konsthantverk & entreprenörskap.

På Volund Metal Art School kommer du in i en verklig fungerande verksamhet, i Smedja Volund. Här får du chans till en smidesutbildning från grunden. Och viktigast av allt - vi utgår hela tiden från var just du befinner dig genom att upprätta en individuella studieplan.

Utbildningens innehåll
Utbildningens grund är metall- och smideskonsten, dess material, tekniker och uttryck. Du får grundläggande kunskaper och övar dig i entreprenörskap, konstnärligt gestaltande och undersökande processer.

Vi ger dig en professionell grund att stå på. Beroende på vart du är på väg - om du vill arbeta med egen design och formgivning i egen verkstad eller om du först strävar efter högre konstnärlig utbildning - har vi möjligheter att stödja dig på din väg att klara av dina individuella studiemål och planer.

Efter utbildningen
Efter utbildningen är du väl förberedd att söka dig vidare till högre konstnärliga utbildningar på högskolenivå. Utbildningen ger dig även en god praktisk grund för att driva din egen verksamhet.

Elever om smidesutbildningen
Daniel Back
Dingle, Konstsmidesstuderande med intresse för damaskstål
"Utbildningen anpassas individuellt efter tidigare erfarenhet och förmåga. Mycket vikt läggs på formgivning och konstnärlig gestaltning med handledning av Berth. Av honom lärde jag mig att skapandet inte har några gränser, att inget projekt kan vara för stort. Efter utbildningen, med nya kunskaper och erfarenheter kände jag mig redo att starta min egen verksamhet."

Huvudman för utbildningen är Konst & kultur utbildning.

Intagning sker fram till 15/9.

Plats

  • Norrtälje

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Om Smedja Volund & Volund Metal Art School

Smedja Volund driver sedan 1993 smidesutbildningen Volund Metal Art School. Här får du grundläggande kunskaper i metall- och smideskonsten - där elden ger dig möjlighet att lekfullt förföra och forma materialet.

Du utvecklar och förverkligar ditt eget formspråk. Först genom flera mindre övningsprojekt och sedan i ett större eget konstnärligt projekt. Vi genomför även några mer omfattande gemensamma projekt, till exempel en skulpturpark eller utställning öppen för allmänheten. Du blir en del av en verklig professionell verksamhet - Smedja Volund.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök