Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Konstnärligt påbyggnadsår med 3D inriktning

Kyrkeruds folkhögskola
Hantverk
Kultur & Design
Konstnärligt påbyggnadsår med 3D inriktning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Denna kurs lägger tonvikt på tredimensionellt berättande. Du får möjlighet att utforska dina uttryck inom skulptur, keramik och textil.

En konstutbildning med fokus på skulpturella uttryck
Innehållet i Påbyggnadsår 3D bygger på att du har gått vårt basår eller har liknande förkunskaper som motsvarar minst en termins heltidsstudier i konst. Tonvikten ligger på tredimensionellt skapande men även tvådimensionella övningar förekommer.

Utbildningen ger dig grundkunskaper och fördjupning i den tredimensionella formens uttrycksmöjligheter. Du får prova olika material - allt från klassiska material som gips, lera, glas, textil och betong men även nyare material som silikon och acrystal. Formtagning, gjutning, drejning och digital 3D är några av de tekniker som ingår. Ibland utgår vi ifrån tydliga teman och ibland från rena studier men lika viktigt är innehållet i övningarna. I schemat ingår analys, komposition, form- och materiallära. 

Det finns stort utrymme för dig att hitta ditt eget formspråk och att utveckla din egen färg- och formkänsla. I undervisningen ingår även ämnen som teckning, modellstudier, foto och textil skulptur. 

Plats

  • Årjäng

Kommande utbildningsstarter

Årjäng

Utbildningsstart
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Kyrkeruds folkhögskola

Om Kyrkeruds folkhögskola

50 års historia och höga konstnärliga ambitioner

Välkommen till konstskolan i Värmland. Här finns det möjligheter att utvecklas inom en mängd olika konstformer. Här kan du arbeta med måleri, textil, keramik, konstgrafiska tekniker, foto och skulptur.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök