Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Utbildningar inom Hotell & Restaurang

66 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Hotell & Restaurang

66 utbildningar hittades

Hotel Management, 400 Yh-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 2 år
  • Heltid
Frans Schartaus Handelsinstitut logotyp

Vill du ha en ledande position inom hotellbranschen? Då är Hotel Management rätt för dig. Utbildningen ger dig både en bredd och ett djup. Efter fyra terminers studier är du kvalificerad att leda en eller flera avdelningar inom ett hotell alternativt att arbeta som ekonomiansvarig, marknadsförare eller säljare. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som hotellchef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för en karriär i hotellbranschen. Du får dessutom goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen. Skolan driver även ett Erasmus+ projekt vilket ger möjligheter till att få finansierad praktik utomlands inom EU-området. Allt du behöver Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ekonomi, ledarskap och marknadsföring. En mycket viktig del är Lärande I Arbete (LIA) under 24 veckor kommer du att utbildas på ett företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. LIA fördelas över tre perioder med olika inriktning som gör att du successivt utbildas och utvecklas på flera nivåer. Hotel Management har funnits länge och är branschens självklara rekryteringbas. Det finns knappt ett hotell i Stockholm som inte anställt en tidigare Schartau student. Ett gott betyg för utbildningen och våra studerande. Våra arbetslivskontakter är dessutom otroligt engagerade i utbildningen. Pia Rylander, HR-Manager på Grand Hotel - Grand Hotel har länge samarbetat med Frans Schartaus Handelsinstitut både vad gäller LIA och i ledningsgruppen. De studerande får en gedigen utbildning som branschen efterfrågar.

Frans Schartaus Handelsinstitut
Frans Schartaus Handelsinstitut logotyp

Grunderna i Restaurangekonomi - Öka lönsamheten

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 2 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till hur man skapar en lönsam restaurang. Här får du lära dig att sätta rätt priser och se till att lyfta fram och sälja den mat och de drycker som bidrar mest till restaurangens lönsamhet. För att driva en framgångsrik och lönsam restaurang är det inte tillräckligt med god mat och bra service. Det krävs också att intäkterna är större än utgifterna och att all den mat och dryck som restaurangen säljer är med och bidrar till restaurangens vinst. Att få intäkter och utgifter att gå ihop är en fråga om ekonomi. Ju fler inom en verksamhet som har kunskaper inom ekonomi, desto större är möjligheterna att ha en god och stabil ekonomi. Kursen vänder sig i första hand till dig som är krögare, restaurangchef, kökschef, hovmästare, barchef eller har budgetansvar för någon del inom en restaurangverksamhet.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Bagare och konditor, 215 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Kristianstad
  • 1 år
  • Heltid
Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen logotyp

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av en kvalificerad yrkesinriktad utbildning till bagare och konditor. Utbildningen är ett år, 215 Yh-poäng. Utbildning ska ge dig gedigna hantverkskunskaper och förfina dina förmågor inom området. Möjlighet till gesällbrev finns. Entreprenöriell ådra Utbildningen ger också möjligheter till att utveckla din entreprenöriella ådra för nyskapande inom branschen. Du ges möjlighet att pröva dina vingar genom att delta i tävlingar och även upplevelser utanför Sveriges gränser erbjuds. Samarbete med branschledande företag Utbildningen genomförs i nära samarbete med branschledande företag och en tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagt runt om i hela Sverige. Detta ger möjlighet att testa olika områden i branschen, men också öppna dörrar för blivande anställning. Nästan 100 procent av de studerande har anställningslöfte innan utbildningen är avklarad.

Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen
Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen logotyp

Internationell Kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • Heltid
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Detta är en intensiv kockutbildning som omfattar nio månader på Culinary Arts Academy Switzerland, som ligger i den fransktalande orten Le Bouveret. Du gör även ett års betald praktik var du vill runtom i världen för att skaffa dig de erfarenheter som krävs för att påbörja din internationella karriär! Själva utbildningen är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder som är 12 månader totalt. Termin 1 Vi börjar med den första terminen; ”Certificate of Culinary Arts Essentials”, här lär du dig allt det grundläggande inom matlagning och bakning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker och hygien. Termin 2 Vidare till termin två, ”Diploma in European Culinary Arts”, fokuserar du på europeisk/klassisk matlagning, kitchen management, näringslära, klassiska efterrätter m.m. Efter två terminer på campus gör du din första praktik på 6 månader. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell, Michelin-restauranger och verksamheter av hög nivå. Termin 3 Den tredje och sista terminen fokuserar på gourmé, fine-dining, vin- och matparning, menykomposition m.m. Efter dessa 11 veckor gör du återigen 6 månaders praktik och därefter erhåller du ditt ”Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”. Efter den första praktikperioden återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Under den sista terminen koncentrerar du dig på internationellt gourmetkök, ”fine dining”-matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetefterrätter samt hållbar matförsörjning.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning AAS - Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär. Den här webbutbildningen riktar sig till dig som arbetar i en verksamhet med servering av alkoholhaltiga drycker. Vi rekommenderar att servitriser, servitörer, bartenders, diskplockare, ordningsvakter och entrévärdar genomför den här utbildningen. Utbildningen tar upp de delar av alkohollagen som personalen i en verksamhet som hanterar alkohol måste känna till för att inte riskera att förlora serveringstillståndet. Myndigheterna ställer idag krav på att de som jobbar med servering av alkohol har "nödvändiga kunskaper". I den här utbildningen ser vi till att du får dessa kunskaper.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Att leda en vinprovning

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 1 dag
  • Heltid
Vinkällan logotyp

Kursen som ger dig allt du behöver för att hålla en underhållande och lyckad vinprovning. Vill du kunna hålla vinprovningar för dina restauranggäster, eller kanske bara göra en kul grej för dina vänner? Vi kommer under heldagskursen ”Att leda en vinprovning” gå igenom tekniker, förberedelser och allt annat du behöver göra för att kunna imponera vid din nästa vinprovning. Dick Samuelsson eller Anette Zellén Söderström håller den här föreläsningen, dom har hållit i ett flertal vinprovningar och delar här med sig av sina erfarenheter på ett roligt och mycket pedagogiskt sätt. Deltagarna får vid avslutningen ett intyg på genomförd kurs. Kommentarer om kursen Att leda en vinprovning Jag vill tacka för en jättebra kurs igår om att leda en vinprovning. Jag blir glad hela jag då jag tänker på den – väldigt inspirerande! - Carolina Högfeldt, Vassa Eggen Pris 3 000:- exklusive moms I priset ingår material, frukost, lunch och fika.

Vinkällan
Vinkällan logotyp

Studera franska i Paris

  • Universitet / Högskola
  • Frankrike
  • 6 månader
  • Heltid
EF Education First logotyp

Från Eiffeltornet till Sacré Coeur, kulturarvet från ljusets stad fortsätter att definiera Paris unika karaktär. Upptäck Paris från insidan med museer i världsklass och vår vackra skola i Operakvarteret. Studera Vad ingår i programavgiften? Välkomstpaket och introduktionsdag 26 eller 32 fransklektioner per vecka (40-minuterslektioner). Metodologi och kursstruktur skiljer sig från beskrivningarna för de engelska EF-språkskolorna Digitalt kursmaterial Dubbelrum i värdhem (enkelrumstillägg från 410 kr/vecka) Frukost & middag mån-fre samt alla måltider på helgen i värdhem Tillgång till trådlöst internet på skolan Placerings- och utvecklingstest EF Programdiplom och EF Kursrapport Tillgång till EF Campus Connect från och med anmälan Tillvalsämnen som inkluderar fransk matlagning, franska genom sång, DELFexamensförberedelse och kommunikation Välkomstfest, stadsvandringar, skolaktiviteter, examensfest Paris som studentstad Paris är inte bara kärlekens stad, utan också en stad för akademiska studier. Som student så är den franska huvudstaden platsen att vara på: den har först-klassiga universitet, kunniga lärare, små kurser och låga kostnader, så det är som ett paradis för studenter nära och långt bort. Paris rankas högt i levnadskvalitet och faktumet att du i stort sett bor i ett vykort gör det ju inte sämre. När du är i Paris, se till att… promenera runt på några av Paris mest charmiga kvarter. Smöriga croissants, billig och utsökt falafel och krämiga café au laits överallt.

Löpande starter

EF Education First
EF Education First logotyp

Hotel Supervisor - Distans

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Falun
  • 2 år
  • 50%
YrkesAkademin logotyp

I rollen som Hotel Supervisor har du ett spännande helhetsansvar för reception, konferens och housekeeping på hotellet. En Hotel Supervisor arbetar med bland annat med ledarskap, försäljning, ekonomi, arbetsmiljö, hållbarhet och säkerhet på ett hotell. Detta med stöd i digitala verktyg och ett tryggt ledarskap. Personligen bör du kunna hantera såväl gäster som medarbetare samt stressiga situationer. Besöksnäringen i Sverige går mycket bra och hotell- och konferensanläggningar har en allt högre beläggningsgrad. För att möta den större efterfrågan samt digitalisering och hållbarhetsfrågor behöver kompetensen i branschen utvecklas, inte minst i de yrkesroller som har ansvar. Studieform: Utbildningen är på halvtid och kan med fördel kombineras med anställning. Det är totalt 5 fysiska träffar under utbildningens 2 år med nätbaserade träffar och studier däremellan.

YrkesAkademin
YrkesAkademin logotyp

Mathantverk

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 2 år
  • Heltid
Hantverksakademin logotyp

Hur ska en riktig IPA smaka? Det vet du. Och vet du det inte nu, vet du det efter att ha utbildat dig till bryggare på Hantverksakademin. Är du mer intresserad av mat och sötsaker har vi utbildningar till charkuterist, pralinör och ystare också. Yrkeshögskolan Hantverksakademin driver en modern lärlingsutbildning, där vi har tagit det bästa från århundraden av hantverksutbildning och anpassat till 2000-talet. Hantverksakademin ägs och drivs av Stockholms Hantverksförening, föreningen för dig som är en #riktighantverkare. På Hantverksakademin kan du utbilda dig inom drygt 80 smala hantverksyrken. Du tillbringar en dag i veckan med teoretiska ämnen, resten av tiden tillbringar du ute i verkstäder och ateljéer hos din mäster. Här får du lära dig ett hantverk på riktigt.

Hantverksakademin
Hantverksakademin logotyp

Business & Hospitality Management i Schweiz

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1 år
  • Heltid
Studin logotyp

Studera vår internationella yrkesutbildning i Business & Hospitality Management på hotellskolan BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz! Perfekt för dig som snabbt vill komma in i den expansiva globala hotellbranschen och påbörja en internationell yrkeskarriär. Utbildningen har ett dubbelt fokus: du utvecklar en bred förståelse för de operativa delarna i den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp dina kunskaper inom business management, företagsekonomi och organisation/ledarskap. Denna 6-12 månaders diplomutbildning är utformad för dig som snabbt vill starta en internationell yrkeskarriär inom hospitality, hotell- och besöksnäring, turism eller service. Hälften av utbildningstiden (4-6 mån) består av betald praktik på ett internationellt företag i Schweiz eller annat land. Resterande 6 månader består av teoretisk och praktisk undervisning på BHMS campus i Luzern. EXAMEN Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom Möjlighet finns att bygga vidare utbildningen till ett Higher Diploma samt till en kandidatexamen / Bachelor STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov

Löpande starter

Studin
Studin logotyp

Service och merförsäljning - nå ökad försäljning

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Driver du en restaurangverksamhet och vill att din personal ska jobba mer effektivt och ha gästen i fokus? Har du många unga anställda utan tidigare yrkeslivserfarenhet? Då passar den här introduktionskursen i service och merförsäljning perfekt. I den här webbutbildningen får du en grundlig genomgång i hur service och merförsäljning hänger ihop – och hur det kan göra skillnad i din kassa. Utbildningen fokuserar på verktyg för att nå ökad försäljning och hur du med enkla medel kan få dina gäster att spendera mer pengar under sitt besök. Utbildningen är webbaserad och består av utbildningsfilmer där du får möta olika personer som har relevanta kunskaper inom service och merförsäljning. Du kommer även att ställas inför utmaningar för att ytterligare utveckla dig själv. Kursen leds av Fredrik Lindell som har mångårig erfarenhet av att vägleda personal till ökad försäljning. Kursen vänder sig till dig som jobbar i en restaurangverksamhet och vill ha nya verktyg för att kunna öka försäljningen.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Köksmästare, 100 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Göteborg
  • 1 år
  • 50%
YRGO logotyp

Vill du arbeta som köksmästare? Under utbildningen får du lära dig om ledarskap, ekonomi och inköp samt matsedelsplanering med fokus på miljö och ekologi. Våra föreläsare kommer direkt från branschen och utbildningen är anpassad efter arbetsmarknadens kompetensbehov. Du läser på 50 procent och kan arbeta parallellt med studierna. OM UTBILDNINGEN Köksmästarutbildningen riktar sig till dig som är kock eller har en grundutbildning inom yrkesområdet. Under utbildningen lär du dig bland annat att organisera, utveckla och leda personalgrupper samt att planera för och styra verksamheter att kalkylera, analysera och följa upp verksamhetens budget och genomföra lönsamhetsberäkningar om menyplanering (specialkoster och allergier) och att näringsberäkna för olika målgruppers behov vilka lagar, avtal och regler som gäller inom området att arbeta operativt och praktiskt tillämpa hållbara lösningar inom miljö och ekologi. YRKESROLLER Efter avslutad utbildning kan du arbeta som köksmästare, kökschef eller souschef.

YRGO
YRGO logotyp

Internationell Sommelier, 200 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 1 år
  • Heltid
Restaurangakademien logotyp

DRYCKESUTBILDNING PÅ HELTID Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning med produktkunskap, mat/dryck/matsal, service och miljö, kundorientering, ledarskap och ekonomi, hälsa, kvalitetssäkring m m ger en helhetssyn på sommelieryrket. Teori sammanlänkas med värdefull praktik som bygger upp ditt kontaktnät och visar att du är värd att satsas på. Efter examen kan du arbeta som sommelier över hela världen. DU: Har den behörighet som krävs (se nedan). Du vill veta allt om vin, är social och trivs med att möta nya människor. Ditt önskemål är en utbildning som aktivt förbereder för yrkesrollen, och att de nya kunskaperna sätts på prov redan under studietiden. Din dröm är att tillhöra morgondagens sommelierelit! OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel. BEHÖRIGHETSKRAV: Gymnasieexamen, alternativt motsvarande t ex utländska gymnasiebetyg. Tidigare serveringserfarenhet är meriterande, men inte ett krav.

Restaurangakademien
Restaurangakademien logotyp

Livsmedelshygien och HACCP - Grundutbildning

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 6 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal vid privata- och offentliga verksamheter. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Inkluderar även en beskrivning av hur HACCPn fungerar. Kursen vänder sig till: Chefer, köksmästare och personer med ansvar för kontroll och styrning av livsmedelshantering (Haccp, Egenkontroll) Utbildningen riktar sig till personer på styrande nivå som t ex kökschefer och personer som ansvarar för dokumentation av temperatur, riskanalyser (faroanalys) samt personer som i sin tur ska förmedla kunskap till övriga medarbetare. Grundutbildningen är den mest omfattande utbildningen och följer riktlinjer från Livsmedelsverket och SAMS kursplan. Efter utbildningen kommer du ha god kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikro-organismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur man undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Utbildningen går även igenom och ger er en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur ni ska jobba med dessa två styrdokument.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Shiftleader Hotel, 200 Yh-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 1 år
  • Heltid
Frans Schartaus Handelsinstitut logotyp

Älskar du att ge service? Gillar du att jobba med människor? Då är Shiftleader Hotel rätt utbildning för dig. Gå längre i framtidens bransch Efter två terminers studier är du kvalificerad att jobba som arbetsledare på ett skift eller på en administrativ tjänst på en driftsavdelning. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som assisterande avdelningschef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att leda det operativa arbetet på en receptions-, konferens- eller housekeepingavdelning. Du får också goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen. Behovet är stort av utbildad personal Michaela Bussler, Director of Human Resources, Sheraton Stockholm: "Utbildningen Shiftleader Hotel är en mycket viktig utbildning för hotellbranschen i Stockholm framförallt, där ju expansionen är som störst. Från den befintliga Hotel Managementutbildningen på två år får vi motiverade ledare och medarbetare med en god generell kunskap om verksamheten som ger dem en god överblick och förståelse som är mycket betydelsefull. Vi ser fram emot att behovet kommer att mötas även på den nivå denna utbildning syftar till."

Frans Schartaus Handelsinstitut
Frans Schartaus Handelsinstitut logotyp

Internationell kockutbildning i Schweiz

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1 år
  • Heltid
Studin logotyp

Studera en internationell kockutbildning på hotellskolan BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz! Utbildningen introducerar dig till världen av matlagning och livsmedelsproduktion. Du lär dig de viktigaste matlagningsteknikerna och får hands-on träning i praktiska matlagningsfärdigheter. Du lär dig bl.a grunderna i det klassiska europeiska köket, tillagningsmetoder, styckningsmetoder, fonder och såser. Du utvecklar färdigheter i konditori / patisserie genom två specialkurser. Du får också de essentiella branschkunskaperna i livsmedelssäkerhet och näringslära som en förberedelse inför din praktik som genomförs i ett internationellt hotell- eller restaurangkök. Upplägg Utbildningen börjar med 6 månaders praktisk undervisning på skolans campus i staden Luzern. Därefter följer 4 – 6 månaders betald praktik på internationell restaurang eller hotellkök i Schweiz eller annat land i världen. EXAMEN Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom Möjlighet finns att bygga vidare utbildningen till en kandidatexamen / Bachelor i Culinary Arts. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov

Löpande starter

Studin
Studin logotyp

Masterclass

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 2 dagar
  • Heltid
Vinkällan logotyp

Har du redan gått en Sommelierutbildning eller har en gedigen kunskap på samma nivå? Vill du fylla på ditt kunskapsförråd och gå in på djupet på specifika ämnen? Då rekommenderar vi våra Masterclasser där vi tar in våra absoluta spetslärare som under en heldag tar dina kunskaper till en helt ny nivå. Våra Masterclasser är heldagskurser med ett specifikt tema att lära sig mer om. Varje termin erbjuder vi nya intressanta teman. Vi har tidigare haft bland annat Sherry, Rioja vs Ribera del Duero, Nya Zeeland, Barolo & Barbaresco och Priorat. Pris: Från 1895 kr exklusive moms.

Löpande starter

Vinkällan
Vinkällan logotyp

Tredagarskurs i vin

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 3 dagar
  • Heltid
Vinkällan logotyp

Vår Tredagarskurs är för dig som vill få en djupare inblick i vinvärlden utan att gå en hel Sommelierutbildning. Vi går övergripande igenom vinframställning, de viktigaste europeiska vinländerna, Nya världen, vinetiketter, vinstilar och vinhistoria. Varje dag har vi två vinprovningar, varav den ena är tillsammans med lunch där vi kommer att diskutera mat och vin i kombination så du hinner lära dig så mycket som möjligt. Innehåll Dag 1 – Vad är vin, provningsmetodik och hur man tolkar en vinetikett Dag 2 – Tillverkning av vitt vin, olika druvsorter Dag 3 – Tillverkning av rött vin, klassiska vinstilar och Nya världen Deltagarna får vid avslutningen ett intyg på genomförd kurs.

Vinkällan
Vinkällan logotyp

Hotell - Våningsvärd

  • Yrkesutbildning
  • Sundsvall
  • 21 veckor
  • Heltid
AB Taktik Sweden logotyp

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta med städ och service inom hotellnäringen, där du genomför många olika uppgifter för att hålla rent. Vid städning kan du som exempel damma, moppa golv, tömma papperskorgar, dammsuga och bädda sängar. Du kan göra rent på allt ifrån toaletter och omklädningsrum till trappuppgångar och matsalar. Du behöver kunna vara noggrann med fokus på att uppnå önskat resultat. Du behöver vara bra på att samarbeta eftersom det är vanligt att arbeta i arbetslag där ni delar upp olika arbetsuppgifter. Serviceinriktad på så vis att du kan förstå vad kunden vill ha och kunna agera utifrån det. Utbildningen bedrivs som klassrumsundervisning i fräscha lokaler i Sundsvall. Utbildningen innehåller både teori och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning och förståelse av yrket och kunna utveckla dina förmågor. Studietakten är heltid och du förväntas delta i undervisning på dagtid. Lektioner kan innehålla självstudier, föreläsningar och grupparbeten. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på hotell och andra typer av boenden där städ och service är en stor del av verksamheten.

AB Taktik Sweden
AB Taktik Sweden logotyp

Vegetarisk kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • Heltid
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vegetarisk matlagning tar allt mer plats världen över och vi är därför enormt stolta över att presentera vår helt nya vegetariska kockutbildning med veganska inslag. Detta program är på totalt 22 veckor (två terminer á 11 veckor vardera) i den fransktalande orten Le Bouveret, som ligger precis vid den vackra Genevesjön. Ett års betald praktik ingår och den kan förläggas var du vill runtom i världen Under den första terminen; ”Certificate in Vegetarian Culinary Arts”, lär du dig allt det grundläggande inom vegetarisk matlagning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker, hygien, näringslära, meny och olika recept. Vidare till termin två, ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”, fokuserar du mycket på Vegetarisk Fine Dining, vegansk matlagning och efterrätter, kitchen management och mycket mer! Tolv månaders internationell betald praktik Efter två terminer på campus gör du 12 månaders praktik. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell och restauranger av toppkvalitét. Möjligheterna är oändliga och ofta gör man sin praktik antingen på lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell eller på Michelin-restauranger världen över. Detta kommer såklart att ge dig väldigt mycket erfarenhet, något som är viktigt för att kunna satsa på en internationell karriär som vegetarisk kock! Efter praktiken tilldelas du ett ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp