Blocket Utbildning är en del av
Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Utbildningar inom Hotell & Restaurang

77 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Hotell & Restaurang

77 utbildningar hittades

Hotell - Våningsvärd

Yrkesutbildning
Den här utbildningen är för dig som vill arbeta med städ och service inom hotellnäringen, där du genomför många olika uppgifter för att hålla rent. Vid städning kan du som exempel damma, moppa golv, tömma papperskorgar, dammsuga och bädda sängar. Du kan göra rent på allt ifrån toaletter och omklädningsrum till trappuppgångar och matsalar. Du behöver kunna vara noggrann med fokus på att uppnå önskat resultat. Du behöver vara bra på att samarbeta eftersom det är vanligt att arbeta i arbetslag där ni delar upp olika arbetsuppgifter. Serviceinriktad på så vis att du kan förstå vad kunden vill ha och kunna agera utifrån det. Utbildningen bedrivs som klassrumsundervisning i fräscha lokaler i Sundsvall. Utbildningen innehåller både teori och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning och förståelse av yrket och kunna utveckla dina förmågor. Studietakten är heltid och du förväntas delta i undervisning på dagtid. Lektioner kan innehålla självstudier, föreläsningar och grupparbeten. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på hotell och andra typer av boenden där städ och service är en stor del av verksamheten.
AB Taktik Sweden

Choklad- och konditorutbildning

Yrkesutbildning
Vill du studera till konditor så har du verkligen kommit till rätt utbildning! Här lär du dig allt om choklad och konditori på hög nivå i chokladlandet Schweiz! Denna fantastiska utbildning är på nio månader och görs vid Culinary Arts Academy Switzerland i den tysktalande staden Luzern. Förutom att jobba med choklad om dagarna, kommer du även att få göra 12 månaders internationell, betald praktik var du vill i världen! Detta är ett perfekt tillfälle att starta din nya karriär som konditorkock! Utbildningen i sig är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder på 6 månader vardera. ”Certificate in Pastry & Baking” är certifikatet du får genom att slutföra den första terminen. Här lär du dig allt om grundläggande bageri och konditori, så som brödbakning, pajer, kakor osv. Du fortsätter sedan på nästa kursmoment, som ger dig ett ”Diploma in Pastry & Chocolate Arts” där fokus ligger på tallriksdesserter, praliner och tryfflar. Efter termin två, gör du en praktik på 6 månader och den sker ofta på lyxverksamheter världen över, detta är ett perfekt sätt att skaffa sig erfarenhet, kunskaper och något att lägga till på ditt CV. Fokus i termin tre ligger på avancerade tekniker, sockerskulpturer, chokladstatyer och mycket mer! Du får delta i en tävling som arrangeras av skolan för att introducera dig till professionellt tävlande som konditorkock. Efter dessa 11 veckor är det dags för din andra praktikperiod och du får sedan ditt slutgiltiga diplom; ”Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts”. Helt CSN-finansierad utbildning! Under din tid på Culinary Arts Academy Switzerland ingår bl.a. boende, mat, hälsoförsäkring, kockutstyrsel m.m. Undervisningen sker på engelska och skolan är väldigt internationell, ett perfekt tillfälle att skaffa nya vänner och knyta viktiga kontakter!
Culinary Arts Academy Switzerland

Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär. Den här webbutbildningen riktar sig till dig som arbetar i en verksamhet med servering av alkoholhaltiga drycker. Vi rekommenderar att servitriser, servitörer, bartenders, diskplockare, ordningsvakter och entrévärdar genomför den här utbildningen. Utbildningen tar upp de delar av alkohollagen som personalen i en verksamhet som hanterar alkohol måste känna till för att inte riskera att förlora serveringstillståndet. Myndigheterna ställer idag krav på att de som jobbar med servering av alkohol har "nödvändiga kunskaper". I den här utbildningen ser vi till att du får dessa kunskaper. Kursinnehåll Alkohol och kroppen Sverige alkohollag Myndigheter Kort och kassa Kontakt Narkotika Underåriga Delprov, slutprov, kursintyg Målgrupp Kursen vänder sig till dig som arbetar i en restaurangverksamhet och som vill kunna känna dig trygg i att du har de kunskaper som krävs för att på ett professionellt sätt erbjuda alkoholhaltiga drycker. Avgift: 990 kr exkl. moms.
GastroMerit, Martin & Servera

Global Business Management i Schweiz

Löpande starter
Universitet / Högskola
Studera till en kandidat i Global Business Management på BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz. Utbildningen ger dig de kompetenser som efterfrågas av arbetsgivare i ett brett spektrum av globala affärsområden som bl.a international sales & marketing, finance & controlling, banking, human resources, operations management och supply chain management. Under utbildninge utvecklar du en bred förståelse för de operativa aspekterna av den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp dina kunskaper i business, företagsekonomi och management. Du fördjupar även dina kunskaper och färdigheter inom hotel management och andra multinationella affärsområden. Dessutom fördjupar du dina färdigheter inom företagsledning, redovisning/ accounting, försäljning, marknadsföring samt personalledning och human resources management. Den 3-åriga kandidatutbildningen har ett unikt upplägg: varannan termin består av fullt betald praktik på ett internationellt företag i Schweiz eller något annat land i världen. Resten av tiden består av akademiska och praktiska studier på skolans campus i staden Luzern. Efter utbildningen Efter avslutad utbildning har du både en kandidatexamen och 1,5 års värdefull internationell arbetslivserfarenhet. BHMS har ett eget rekryteringsföretag som hjälper alla studenter till sin första internationella karriärposition. EXAMEN Kandidat, BA Bachelor Den kandidatexamen du tar ut är en sk. Dual degree, schweizisk kandidatexamen utfärdas av BHMS och brittisk kandidatexamen utfärdas av Robert Gordon University i Storbritannien. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov
Studin

Allergi och intoleransutbildning för offentlig verksamhet

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Med denna kurs håller du inom offentlig verksamhet dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat. Kursinnehåll Näringslära Hälsotrender Vanliga allergier och intoleranser Allergener enligt EU-listan Säker hantering av livsmedel Beredning och servering Specialkost Menyplanering Målgrupp Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med offentlig måltidsverksamhet, skola och förskola och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser. Avgift: 1295 kr exkl. moms.
GastroMerit, Martin & Servera

Hotel & Hospitality Management i Schweiz

Löpande starter
Universitet / Högskola
Studera till en kandidat i Hotel & Hospitality Management på BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz. Kandidatutbildningen förbereder dig för en internationell yrkeskarriär på ledningsnivå i den expansiva globala hotell- och besöksnäringen. Du lär dig den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp kompetenser inom företagsledning, redovisning/ accounting, försäljning, marknadsföring samt personalledning och human resources management. Detta 3-åriga kandidatprogram har ett unikt upplägg: varannan termin består av fullt betald praktik på ett internationellt hotell eller hospitality företag i Schweiz eller något annat land i världen. De andra terminerna innehåller akademisk och praktisk utbildning på skolans campus i Luzern. Efter utbildningen Efter avslutad utbildning har du både en kandidatexamen och 1,5 års värdefull internationell arbetslivserfarenhet. BHMS har ett eget rekryteringsföretag som hjälper alla studenter till sin första internationella karriärposition. EXAMEN Kandidat, BA Bachelor Den kandidatexamen du tar ut är en sk. Dual degree, schweizisk kandidatexamen utfärdas av BHMS och brittisk kandidatexamen utfärdas av Robert Gordon University i Storbritannien. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov
Studin

Business & Hospitality Management i Schweiz

Löpande starter
Yrkesutbildning
Studera vår internationella yrkesutbildning i Business & Hospitality Management på hotellskolan BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz! Perfekt för dig som snabbt vill komma in i den expansiva globala hotellbranschen och påbörja en internationell yrkeskarriär. Utbildningen har ett dubbelt fokus: du utvecklar en bred förståelse för de operativa delarna i den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp dina kunskaper inom business management, företagsekonomi och organisation/ledarskap. Denna 6-12 månaders diplomutbildning är utformad för dig som snabbt vill starta en internationell yrkeskarriär inom hospitality, hotell- och besöksnäring, turism eller service. Hälften av utbildningstiden (4-6 mån) består av betald praktik på ett internationellt företag i Schweiz eller annat land. Resterande 6 månader består av teoretisk och praktisk undervisning på BHMS campus i Luzern. EXAMEN Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom Möjlighet finns att bygga vidare utbildningen till ett Higher Diploma samt till en kandidatexamen / Bachelor STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov
Studin

Business Event Management - Australien

Start 2021-02-01 + flera
Universitet / Högskola
Bachelor of Business Event Management – APM College of Business & Communication. Utbildningen ger dig förmågan att professionellt och framgångsrikt genomföra stora evenemang. Du lär dig att skapa innovativa events och evenemang som är rätt för klienten, engagerande för deltagarna och som uppfyller alla krav och regler. Branschproffs i eventbranschen lär dig alla aspekter av marknadsföring och PR, policy och logistik kring event och evenemang. Du utvecklar färdigheter i projekt-, strategi-, och event management. Du lär dig förstå den viktiga roll som event och evenemang har i en modern affärsmiljö. I utbildningen ingår ett flertal tillvalskurser för att matcha dina intressen. Du kan specialisera dig mot hotell, turism, marknadsföring, PR och reklam. Du lär dig omvandla dina kreativa idéer till välgenomförda, lyckade och minnesvärda evenemang. En praktikplacering / internship är integrerad i utbildningen. Praktiken ger dig uppdaterad och efterfrågad yrkeserfarenhet, du förvärvar internationell arbetslivserfarenhet och skaffar dig ett professionellt nätverk. Med en examen från APM College är du helt redo för en internationell karriär inom evenemangs- och eventbranschen. Examen Diploma, 1 år Associate degree 2 år Kandidat, BA Bachelor, 2-3 år Starter 3 starter per år: september, februari och juni varje år
Studin

WSET Level 1 & 3 Award in Sake

Yrkesutbildning
Vill du lära dig mer om den fascinerande risbrygden sake? Är du intresserad av japansk mat- och dryckeskultur? Tillsammans med Åke ”Sakemannen” Nordgren anordnar Vinkällan Sveriges enda kurs i WSET Level 1 & 3 Award in Sake. Level 1 är en endagskurs medans level 3 sträcker sig över tredagar. Åke Nordgren är VD på Akebono och är en av Europas främsta experter inom området japansk dryck och mat. Han är utbildad Sakesommelier, WSET Level 3 Sake Educator, sakedomare och även utnämnd till Sake Samurai av The Sake Samurai Association i Japan. WSET Level 1 Award in Sake: Stockholm – inget datum satt WSET Level 3 Award in Sake: Stockholm – 26-28 augusti Pris: Lvl 1: 3 000:- exklusive moms Lvl 3: 9 500:- exklusive moms
Vinkällan

Bartenderutbildning

Löpande starter
Yrkesutbildning
Detta är en bartenderutbildning som pågår under fyra veckor måndag-fredag. Vi har valt att lägga till både kurs i Svensk alkohollag samt Barmanager utbildning i dessa fyra veckor. Detta gör att ni breddar er kunskap ännu mer och blir mer attraktiva på arbetsmarknaden. Pris endast 8900 kr! (värde 16900 kr) Efter avslutad utbildning kommer ni att erhålla flera diplom, ett för varje kurs. Bartenderyrket är ett språk för sig, vilket är det samma världen över. Det är viktigt att du kan hantera det fullt ut, och det är tillgången till detta språk vi erbjuder dig på IBS Academy. En Gin Fizz, Cuba Libre, Dry Martini eller en Tom Collins skall smaka likadant och göras på samma sätt i Tokyo som i Åmål. Att vara en professionell bartender innebär att man är kunnig och säker på sitt yrke. Självsäkerheten kommer först när man har kunskap, i allt från tillverkningsprocesserna och historiken bakom öl/vin/whiskey samt ingredienserna i en mängd sprit och likörsorter. Detta krävs för att kunna olika tekniker och processer i baren och att veta t.ex. skillnaden mellan longdrinks, cocktails, shooters och shortdrinks, eller när du ska skaka/bygga en drink m.m. Att vara en mixoligist är att kunna behärska hur drinkar gjordes förr i tiden samt hur man hanterar detta i modern tid. Det kallas ”old school bartending ” och ”new school bartending” och ni får lära er båda teknikerna under utbildingens gång, då ni bemöts av Sveriges elit som behärskar denna kunskap.
IBS Academy

Studera franska i Paris

Löpande starter
Universitet / Högskola
Från Eiffeltornet till Sacré Coeur, kulturarvet från ljusets stad fortsätter att definiera Paris unika karaktär. Upptäck Paris från insidan med museer i världsklass och vår vackra skola i Operakvarteret. Studera Vad ingår i programavgiften? Välkomstpaket och introduktionsdag 26 eller 32 fransklektioner per vecka (40-minuterslektioner). Metodologi och kursstruktur skiljer sig från beskrivningarna för de engelska EF-språkskolorna Digitalt kursmaterial Dubbelrum i värdhem (enkelrumstillägg från 410 kr/vecka) Frukost & middag mån-fre samt alla måltider på helgen i värdhem Tillgång till trådlöst internet på skolan Placerings- och utvecklingstest EF Programdiplom och EF Kursrapport Tillgång till EF Campus Connect från och med anmälan Tillvalsämnen som inkluderar fransk matlagning, franska genom sång, DELFexamensförberedelse och kommunikation Välkomstfest, stadsvandringar, skolaktiviteter, examensfest Paris som studentstad Paris är inte bara kärlekens stad, utan också en stad för akademiska studier. Som student så är den franska huvudstaden platsen att vara på: den har först-klassiga universitet, kunniga lärare, små kurser och låga kostnader, så det är som ett paradis för studenter nära och långt bort. Paris rankas högt i levnadskvalitet och faktumet att du i stort sett bor i ett vykort gör det ju inte sämre. När du är i Paris, se till att… promenera runt på några av Paris mest charmiga kvarter. Smöriga croissants, billig och utsökt falafel och krämiga café au laits överallt.
EF Education First

Masterexamen i Hotell Management inriktning Entreprenörskap

Universitet / Högskola
I det nuvarande ekonomiska klimatet har intensiv konkurrens inom gästfrihets- och turistnäringen lett till uppkomsten av globala företag som kräver kandidater med en hög grad av innovation och engagemang. Denna masterexamen på 22 veckor, förbereder studenter för just detta och ger fantastiska möjligheter till en global karriär! Utbildningen är ackrediterad av University of Derby och studenter kommer efter examen att kunna starta och driva en hållbar och lönsam verksamhet i en utmanande miljö. Du gör sedan 6 månaders betald praktik var du vill runtom i världen. Du får efter dina studier en: Master of Arts in Entrepreneurship for the Global Hospitality and Tourism Industry, tilldelad av University of Derby, UK och: Master of International Business in Entrepreneurship for the Global Hospitality and Tourism Industry utdelad av César Ritz Colleges Switzerland
César Ritz Colleges Switzerland

Skapa din egen onlineutbildning

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Ta fram din egen utbildning för din personal med filmer, frågor och prov. Nu kan du skräddarsy din egen onlinekurs via vår utbildningsplattform ilearnzy. Här kan du enkelt bygga din egen utbildning för din personal med filmer, frågor och kursmaterial. Du kan följa upp hur det går för dina anställda via statistik, och på det sättet se till så att alla erhåller den kunskapsnivå ni önskar. Utbildningsplattformen är responsiv vilket innebär att studenten kan genomföra sin kurs via mobil, platta eller via datorn. En utbildning som kan vara bra att investera i är en Personalpolicy som era nyanställda ska klara av innan sin första arbetsdag. Att skapa en egen utbildning behöver inte bli dyrt. Vi har många års erfarenhet av att ta fram pedagogiska onlineutbildningar och kan vägleda er. Kontakta oss så hjälper vi dig. För pris: Be om offert.
Krogarna.se

Masterexamen i Hotel Management

Start 2020-11-04
Universitet / Högskola
I det vackra Caux-palatset studerar du här en mastersexamen som ges ut i samarbete med skolans partner, University of Derby, U.K. Här får du lära dig en mängd olika områden inom Hotel Management och du läser kurser så som: Food & Beverage Management, Wine & bar Management, Current Trends in Hospitality, Front Office & Rooms Division Operations Management, Developing Business Leadership Skills och mycket mer! Dessa kurser ger dig gedigen kunskap och gör dig väldigt attraktiv efter avslutade studier. Det finns även ett kursmoment som kallas för Capstone-modulen. Detta är ett ledningsprojekt där studenterna ska planera för att lansera sitt alldeles egna hotell, något som är väldigt värdefullt inför framtiden. Efter 5 intensiva månader på skolan gör alla studenter 6 månaders praktik var de vill runtom i världen. Praktiken görs ofta på lyxhotell men givetvis kan man välja andra verksamheter också. Du får såklart hjälp med att hitta din praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av branschkontakter.
Swiss Hotel Management School

Masterexamen i Hotell & Design Management

Universitet / Högskola
Masterexamen på SHMS Swiss Hotel Management School är på totalt 10 månader på campus samt 12 månaders betald praktik. De första fem månaderna läser man ett Postgraduate Diploma: SHMS erbjuder fantastiska möjligheter för de som för närvarande arbetar i Hospitality-branschen och behöver ytterligare utbildning för att förbättra sina karriärmöjligheter. Programmet fokuserar på fyra huvudområden, Hotell Management, mat- och dryckeshantering, drift av hotell samt hotelldesign, med en utmärkt kombination av akademisk och praktisk utbildning. Du kommer också att läsa språk, du väljer mellan franska, tyska, spanska eller mandarin. Du gör sedan 6 månaders betald praktik var du vill i världen. Master of International Business in Hotel & Design Management är de sista 5 månaderna av mastersutbildningen. Detta program är designat för akademiker som syftar till att främja sin karriär genom att få avancerad kunskap inom lyx, hotelldesign och ledarskap. Under programmet får du färdigheter i analys, kritisk utvärdering samt skaffar dig en förmåga att lösa problem rigoröst och oberoende. Masterprogrammet har utformats i samråd med branschen och stöds av SHMS:s industripartners; HBA (Hirch Bedner Associate), John Paul, Alessi, Trolle & Andaz. Utbildningen avslutas återigen med en betald internationell praktik på 6 månader.
Swiss Hotel Management School

Kockutbildning i Levande Föda – Bli expert på näringslära

Löpande starter
Yrkesutbildning
Är du intresserad av mat, näring och hälsa? Då är det här utbildningen för dig! Du får lära dig om näringslära, hur olika typer av kost påverkar vår kropp och även hur du kan sätta ihop olika typer av menyer för olika tillfällen och behov. Dessutom får du kunskap om hur du på bästa sätt för vidare din kunskap till andra. Vad är Levande Föda? Med Levande Föda menas en kost som är helt vegetarisk och oupphettad. Den här typen av kost innehåller inte några kött- eller mejeriprodukter och kosten är positiv för kroppen och ditt välmående i och med att den har en snabbläkande effekt. Efter Kockutbildningen i Levande Föda Efter genomförd utbildning får du behörighet att informera företag och föreningar om konceptet Levande Föda. Som utbildad kock har du även möjlighet att arbeta på restaurang, i storkök och inom skolbespisning. Detta innebär att det finns många möjliga arbetsplatser samtidigt som intresset för hälsa och näring i samhället ökar. Vem passar utbildningen för? Utbildningen passar för dig som är intresserad av mat, hälsa och näring. Du behöver inga förkunskaper. Däremot passar även utbildningen dig som redan jobbar med mat på något sätt och som vill ha kompetensutveckling inom livsmedel och kost, livsmedelkemi, livsmedelteknik eller mikronäringslära. Företagspaket Vi kan även sätta ihop skräddarsydda paketlösningar för personalvård. Besök vår hemsida och kontakta oss om hur ni vill att ert paket ska se ut.
Levande Föda Skeppsgården

Allergier och intoleransutbildning för restaurang

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Med denna kurs håller du dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat. Kursinnehåll Näringslära Hälsotrender Vanliga allergier och intoleranser Allergener enligt EU-listan Säker hantering av livsmedel Beredning och servering Specialkost Menyplanering Målgrupp Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang, café eller inom en restaurangkedja och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser. Avgift: 1295 kr exkl. moms.
GastroMerit, Martin & Servera

Diplom i Hotell Management

Yrkesutbildning
Detta är en intensiv yrkesutbildning där du lär dig allt om hur du driver ett hotell. Förutom studier på campus i Caux, Schweiz, ingår dessutom ett års internationell betald praktik som du kan göra var du vill i världen! Detta ger dig fantastiska möjligheter i form av akademiska kurser men även genom att kunna få arbetserfarenhet och bygga ett nätverk av branschkontakter. Första året Under de första 5 månaderna under din utbildning i Schweiz, ligger fokus på Food & Beverage Management. Här kommer du att läsa ett flertal kurser inom just detta ämne. Du lär dig även kostnadskontroll, menyplanering, grundläggande bokföring och kommer även att ta en kurs i personlig utveckling. Detta gör dig väl förberedd för att åka ut på din första praktik som är 6 månader lång. Denna sker ofta på internationella lyxhotell, allt för att tillämpa kunskaperna du skaffat dig. Andra året: Du har nu varit ute på din praktik och när du återvänder till Caux så kommer du att lära dig de operativa delarna i hotell-världen. Utöver kurser inom Front Office och Rooms Division Management så ingår även moduler inom ledarskap, marknadsföring, event management, bokföring, business-kommunikation och branding. Sedan avslutar du din utbildning med ytterligare 6 månaders praktik och är därmed redo för en framgångsrik internationell karriär inom branschen.
Swiss Hotel Management School

Kandidatexamen i Hotell Management inrikting Entreprenörskap

Universitet / Högskola
Detta 3-åriga program är perfekt för studenter som söker en karriär inom Hospitality-branschen och turismledning. Du kan välja att studera i tysktalande staden Luzern, eller varför inte i den vackra orten Le Bouveret vid Genevesjön. Studenter kombinerar praktiska kurser och olika förvaltningsämnen. Stort fokus ligger även på personlig och social utveckling. Under första året fokuserar man på mat- och dryckeshantering för att sedan göra sin första praktikperiod på 6 månader. Denna praktik är betald och kan förläggas världen runt. Ofta görs den på internationella lyxhotell världen över, vilket ger studenterna en fantastisk möjlighet att knyta kontakter och få arbetserfarenhet! Du återvänder sedan till campus för att studera ”Rooms Division and Hospitality Business”. Därefter görs den andra praktikperioden á 6 månader och utbildningen avslutas med ett riktigt business-år, där fokus ligger på att skapa din alldeles egna affärsplan. Kandidatprogrammet ges ut i samarbete med Washington State University och efter utbildningen får man en så kallad dubbel kandidatexamen, en från César Ritz Colleges Switzerland och en från Washington State University. Utbildningen drar nytta av branschupplevelsen som delas av våra partners: Ritz Paris & UBS
César Ritz Colleges Switzerland

Sommelierutbildning

Löpande starter
Yrkesutbildning
Vinkällan är en skola för alla. Vårt motto är riktigt bra pedagogik och en familjär känsla där alla trivs. En roligare skola med andra ord, utan att på något sätt tumma på kraven på en riktigt bra och gedigen utbildning. Vi vill att våra elever ska se fram emot varje lektion och längta tillbaka till oss, även efter att de har avslutat sin Sommelierutbildning. Sommelierutbildningen är uppdelad i Steg 1 och Steg 2 där vi går igenom alla vinproducerande länder och regioner på en avancerad nivå. Varje kursdag innehåller dessutom vinprovningar där vi övar på att beskriva vin. Efter avklarad examination får du titeln Sommelier att bära med stolthet, samt diplom, pin och ett förkläde med ditt namn på. Studieorter & startdatum Steg 1: Malmö 17 augusti (måndagar) Göteborg 31 augusti (måndagar) Stockholm 7 september (måndagar) Stockholm 14 oktober (onsdagar) Stockholm 18 oktober (söndagar) Steg 2: Stockholm 18 augusti (tisdagar) Stockholm 13 september (söndagar) Malmö 23 november (måndagar)
Vinkällan