Blocket Utbildning är en del av
Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Utbildningar inom Chef & Ledning

16 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Chef & Ledning

16 utbildningar hittades

Masterexamen i Hotell & Design Management

Universitet / Högskola
Masterexamen på SHMS Swiss Hotel Management School är på totalt 10 månader på campus samt 12 månaders betald praktik. De första fem månaderna läser man ett Postgraduate Diploma: SHMS erbjuder fantastiska möjligheter för de som för närvarande arbetar i Hospitality-branschen och behöver ytterligare utbildning för att förbättra sina karriärmöjligheter. Programmet fokuserar på fyra huvudområden, Hotell Management, mat- och dryckeshantering, drift av hotell samt hotelldesign, med en utmärkt kombination av akademisk och praktisk utbildning. Du kommer också att läsa språk, du väljer mellan franska, tyska, spanska eller mandarin. Du gör sedan 6 månaders betald praktik var du vill i världen. Master of International Business in Hotel & Design Management är de sista 5 månaderna av mastersutbildningen. Detta program är designat för akademiker som syftar till att främja sin karriär genom att få avancerad kunskap inom lyx, hotelldesign och ledarskap. Under programmet får du färdigheter i analys, kritisk utvärdering samt skaffar dig en förmåga att lösa problem rigoröst och oberoende. Masterprogrammet har utformats i samråd med branschen och stöds av SHMS:s industripartners; HBA (Hirch Bedner Associate), John Paul, Alessi, Trolle & Andaz. Utbildningen avslutas återigen med en betald internationell praktik på 6 månader.
Swiss Hotel Management School

Masterexamen i Hotell Management inriktning Entreprenörskap

Universitet / Högskola
I det nuvarande ekonomiska klimatet har intensiv konkurrens inom gästfrihets- och turistnäringen lett till uppkomsten av globala företag som kräver kandidater med en hög grad av innovation och engagemang. Denna masterexamen på 22 veckor, förbereder studenter för just detta och ger fantastiska möjligheter till en global karriär! Utbildningen är ackrediterad av University of Derby och studenter kommer efter examen att kunna starta och driva en hållbar och lönsam verksamhet i en utmanande miljö. Du gör sedan 6 månaders betald praktik var du vill runtom i världen. Du får efter dina studier en: Master of Arts in Entrepreneurship for the Global Hospitality and Tourism Industry, tilldelad av University of Derby, UK och: Master of International Business in Entrepreneurship for the Global Hospitality and Tourism Industry utdelad av César Ritz Colleges Switzerland
César Ritz Colleges Switzerland

Kandidatexamen i Hotell & Events Management

Universitet / Högskola
Swiss Hotel Management School (SHMS) är en äkta Hotell Management-skola som kombinerar akademiska teorikurser och praktiska moment, både på campus samt under de två praktikperioderna på totalt 12 månader. Detta ger studenter en grundläggande förståelse av vad branschen innebär, vilket i sin tur leder till en spännande karriär. Skolans fokus ligger på Event Management och utbildningen bedrivs från två traditionella schweiziska palatshotell i Caux och Leysin. Vackra bankettsalar, en stor teater, fullt utrustat spa och en mängd olika restauranger med olika matalternativ, ger studenterna de bästa förutsättningarna. Tillsammans med universitetspartner University of Derby, erbjuds här ett fantastiskt kandidatprogram som grundas på internationellt schweiziska traditioner som således ger unika möjligheter i framtiden. Under dina praktikperioder har du möjlighet att jobba var du vill i världen och skapa nya vänner och arbetserfarenheter, något vi alla vet är oerhört viktigt. SHMS Swiss Hotel Management School är den perfekta hotellskolan för dig som vill satsa på din framtid!
Swiss Hotel Management School

Kandidatexamen i Hotell & Design Management

Universitet / Högskola
Denna utbildning är perfekt för dig som vill göra karriär inom hotell-, design- och lyxhantering. Programmet utrustar studenterna med designtänkande färdigheter för att hitta affärslösningar för ledning och kunder. Ledarskapsutveckling är en hörnsten i alla nivåer i programmet. Examen tilldelas i samarbete med University of Derby, U.K. Alla studenter som följer utbildningen studerar de två första åren på vårt Caux-campus och fortsätter till vårt Leysin-campus för det tredje och sista året. Det unika programmet som erbjuds på SHMS har varit med och utvecklats av våra officiella partners som även besöker campus och anordnar föreläsningar, studiebesök med mera. Det finns även möjlighet för studenterna att jobba direkt med våra partners i projekt och studier. Utbildningen samarbetar med följande företag: HBA (Hirch Bedner Associate), John Paul, Alessi, Trolle & Andaz.
Swiss Hotel Management School

Kitchen Manager, 200 Yhp

Yrkeshögskola (YH)
Vill du utveckla dig inom kockyrket och få den kunskap, både teoretiskt och praktiskt, som branschen behöver, då är Kitchen Manager rätt för dig! Restaurangbranschen är i stark utveckling, antalet gäster som äter ute ökar och de förväntar sig hög kvalité på maten och de vill ha en positiv upplevelse! Enligt Visita behövs ca 50 000 personer i branschen de närmaste åren och då är det kvalificerade kockar som speciellt efterfrågas. Vi har arbetat nära branschen och skapat en utbildning som uppfyller de krav branschen ställer på en medarbetare som kan ta rollen som Kitchen Manager. Kitchen Manager vänder sig till dig som har arbete eller är mellan jobb och vill vidareutvecklas. Genom de teoretiska kurserna ges den kunskap som krävs för att arbeta som Kitchen Manager och genom de valbara kurserna ges de färdigheter i hantverksskicklighet som efterfrågas. Sverige befinner sig i en fantastisk utveckling inom gastronomin. Många reser till Sverige för att få en upplevelse av det nordiska köket och våra råvaror. Efter utbildningen Det saknas kockar och speciellt kompetenta kockar. Det finns stora möjligheter till utveckling och karriär för dig som har ambitioner att bli en Kitchen Manager och arbeta i denna spännande bransch. Omfattning Utbildningen kommer att vara delvis på distans vilket innebär att du kan arbeta under utbildningen utom 3 dagar i månaden då du är på plats i Båstad.
Akademi Båstad Yrkeshögskola

International Hospitality Business Management i Schweiz

Löpande starter
Universitet / Högskola
Studera till en master i International Hospitality Business Management på BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz. Masterprogrammet är utformat för dig som vill påbörja en internationell karriär inom hotell, besöksnäring och turism. Beroende på val av inriktning kommer du att utveckla de kunskaper och kompetenser som behövs för en framgångsrik karriär inom hospitality, service och andra internationella affärsområden. Med en masterexamen International Hospitality Business Management förvärvar du avancerade branschkunskaper, du utvecklas personligt och förstärker dina internationella karriärmöjligheter. Upplägg Detta fast-track masterprogram består av 6 månaders intensiva studier följt av 4-6 månaders betald praktik. Under den första terminen på skolan i Luzern studerar du bl.a finans, marknadsföring, branding, ledarskap och human resources med ett branschspecifikt fokus på hospitality, hotell- och besöksnäring och service. Andra terminen består av en skräddarsydd praktikplats på ett internationellt företag i branschen, antingen i Schweiz eller annat land. Praktiken är fullt betald. BHMS Business & Hotel Management School i Luzern har ett eget rekryteringsföretag som hjälper alla studenter till sin första internationella karriärposition efter examen. EXAMEN Master, MSc Masterexamen är en sk. Dual degree: schweizisk masterexamen utfärdas av BHMS och brittisk master utfärdas av Robert Gordon University i Storbritannien. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov
Studin

Masterexamen i Hotel Management

Start 2020-11-04
Universitet / Högskola
I det vackra Caux-palatset studerar du här en mastersexamen som ges ut i samarbete med skolans partner, University of Derby, U.K. Här får du lära dig en mängd olika områden inom Hotel Management och du läser kurser så som: Food & Beverage Management, Wine & bar Management, Current Trends in Hospitality, Front Office & Rooms Division Operations Management, Developing Business Leadership Skills och mycket mer! Dessa kurser ger dig gedigen kunskap och gör dig väldigt attraktiv efter avslutade studier. Det finns även ett kursmoment som kallas för Capstone-modulen. Detta är ett ledningsprojekt där studenterna ska planera för att lansera sitt alldeles egna hotell, något som är väldigt värdefullt inför framtiden. Efter 5 intensiva månader på skolan gör alla studenter 6 månaders praktik var de vill runtom i världen. Praktiken görs ofta på lyxhotell men givetvis kan man välja andra verksamheter också. Du får såklart hjälp med att hitta din praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av branschkontakter.
Swiss Hotel Management School

Masterexamen i Hotell, Resort & Wellness Management

Start 2020-11-04
Universitet / Högskola
Detta unika mastersprogram ges ut under 5 intensiva månader i det vackra Mont Blanc-palatset i Leysin. Denna branschackrediterade mastersutbildningen tar studenterna igenom en intensiv termin med fokus på ledarskap, något som efterfrågas för morgondagens chefer. Här läser du en mängd olika kurser, allt ifrån ”Swiss Hospitality Excellence”, till ”Business Design for Hotels, Resorts and Wellness”. Precis som titeln föreslår, ligger fokus på kunskap inom Spa, Resort & Wellness men också på hållbart företagande, marknadsföring och målet är att utveckla framtidens ledare inom området. Efter 5 intensiva månader på skolan gör alla studenter 6 månaders praktik var de vill runtom i världen. Praktiken görs ofta på lyxhotell men givetvis kan man välja andra verksamheter också. Du får såklart hjälp med att hitta din praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av branschkontakter.
Swiss Hotel Management School

Receptions-, Konferens- & Housekeepingansvarig, 210 YH-poäng

Start 2020-08-31
Yrkeshögskola (YH)
Vill du ha en ansvarsfull roll i hotellbranschen? Under utbildningen lär du dig jobba med styrning, ledning och marknadsföring för att kunna driva receptions-, konferens- och housekeepingverksamhet på ett lönsamt och hållbart sätt. OM UTBILDNINGEN Under utbildningen får du bland annat lära dig arbeta med styrning, ledning och uppföljning i en organisation göra budget, ekonomiska kalkyler och lönsamhetsbedömningar planera, leda, fördela och följa upp den dagliga verksamheten inom reception, konferens och housekeeping strategisk och taktisk marknadsföring med kunskap om konkurrens, produkt, pris och kommunikationsval retorik och presentationsteknik använda digitala medier för det kommunikativa, administrativa och ekonomiska arbetet, allt från sociala medier till relevanta bokningssystem. ATT ARBETA SOM ANSVARIG INOM RECEPTION, KONFERENS OCH HOUSEKEEPING Som ansvarig inom reception, konferens och housekeeping leder och planerar du det dagliga arbetet för personalen och gör budget och kalkyler för ökad lönsamhet och hållbarhet. Du jobbar långsiktigt och strategiskt med planer för marknadsföring och försäljning, men kan också operativt sköta företagets kommunikation i till exempel sociala medier. YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER Efter avslutad utbildning kan du jobba i en ansvarsfull yrkesroll inom reception, konferens och housekeeping. Din framtida arbetsplats kan främst vara inom en hotellverksamhet men också inom företagsreception.

Restplatser

YRGO

Diplom i Hotell Management

Yrkesutbildning
Detta är en intensiv yrkesutbildning där du lär dig allt om hur du driver ett hotell. Förutom studier på campus i Caux, Schweiz, ingår dessutom ett års internationell betald praktik som du kan göra var du vill i världen! Detta ger dig fantastiska möjligheter i form av akademiska kurser men även genom att kunna få arbetserfarenhet och bygga ett nätverk av branschkontakter. Första året Under de första 5 månaderna under din utbildning i Schweiz, ligger fokus på Food & Beverage Management. Här kommer du att läsa ett flertal kurser inom just detta ämne. Du lär dig även kostnadskontroll, menyplanering, grundläggande bokföring och kommer även att ta en kurs i personlig utveckling. Detta gör dig väl förberedd för att åka ut på din första praktik som är 6 månader lång. Denna sker ofta på internationella lyxhotell, allt för att tillämpa kunskaperna du skaffat dig. Andra året: Du har nu varit ute på din praktik och när du återvänder till Caux så kommer du att lära dig de operativa delarna i hotell-världen. Utöver kurser inom Front Office och Rooms Division Management så ingår även moduler inom ledarskap, marknadsföring, event management, bokföring, business-kommunikation och branding. Sedan avslutar du din utbildning med ytterligare 6 månaders praktik och är därmed redo för en framgångsrik internationell karriär inom branschen.
Swiss Hotel Management School

Kandidatexamen i Hotell Management inrikting Entreprenörskap

Universitet / Högskola
Detta 3-åriga program är perfekt för studenter som söker en karriär inom Hospitality-branschen och turismledning. Du kan välja att studera i tysktalande staden Luzern, eller varför inte i den vackra orten Le Bouveret vid Genevesjön. Studenter kombinerar praktiska kurser och olika förvaltningsämnen. Stort fokus ligger även på personlig och social utveckling. Under första året fokuserar man på mat- och dryckeshantering för att sedan göra sin första praktikperiod på 6 månader. Denna praktik är betald och kan förläggas världen runt. Ofta görs den på internationella lyxhotell världen över, vilket ger studenterna en fantastisk möjlighet att knyta kontakter och få arbetserfarenhet! Du återvänder sedan till campus för att studera ”Rooms Division and Hospitality Business”. Därefter görs den andra praktikperioden á 6 månader och utbildningen avslutas med ett riktigt business-år, där fokus ligger på att skapa din alldeles egna affärsplan. Kandidatprogrammet ges ut i samarbete med Washington State University och efter utbildningen får man en så kallad dubbel kandidatexamen, en från César Ritz Colleges Switzerland och en från Washington State University. Utbildningen drar nytta av branschupplevelsen som delas av våra partners: Ritz Paris & UBS
César Ritz Colleges Switzerland

Avancerat Diplom i Hotel & Events Management

Start 2020-11-04
Yrkesutbildning
Postgraduate Diploma är det första året av Master-programmet. Denna utbildning är perfekt för dig som vill byta karriär och utbildningen sker under 5 månader på campus i vackra Leysin. Swiss Hotel Management School är en skola som absolut är kvalificerad för att utrusta studenter med den kunskap som krävs av Hospitality-branschen för att bli eftertraktade i arbetslivet. Du kan välja mellan två inriktningar, nämligen: ”International Hotel Operations Management” eller ”International Hotel & Events Management” och du studerar kurser inom bl.a.: servering, mat- och dryckeshantering, marknadsföring inom hotell och events, HR, ledarskap inom events, affärsplanering, vin- och barstudier, och mycket mer! Efter intensiva veckor på skolan, görs 6 månaders betald praktik var man vill i världen. Detta är givetvis ett väldigt viktigt moment, då det förbereder studenten på en framtida karriär inom industrin.
Swiss Hotel Management School

Hotel management

Löpande starter
Yrkesutbildning
Hotel Management är utbildningen som ger dig den kunskap och de verktyg som gör dig attraktiv för arbete inom hotellbranschen där efterfrågan på utbildad personal är stor. Vi ger dig den spetskompetens du behöver för att avancera i branschen och efter utbildningen har du stora chanser att få en ledande befattning inom hotell- och turismnäringen! Turism- och hotellnäringen växer. Kompetensbrist är ett hot mot ökad tillväxt och utveckling inom näringen. Branschen behöver ett professionellt mottagande av engagerade och serviceinriktade medarbetare. Sverige som besöksland attraherar allt fler utländska besökare som behöver boende och service. Det finns ca 2000 hotell i Sverige och det byggs hela tiden fler. Nya företag inom turism skapas på basis av att turismen, enligt Tillväxtverket, beräknas mer eller mindre fördubblas till år 2020. De internationella hotellkedjornas etableringar ökar i Sverige och har stärkt branschens attraktionskraft samt konkurrensen om kompetent personal. Intresset för att förlägga internationella företagsmöten och kongresser i Sverige har gjort att efterfrågan på kompetenta chefer/ledare för att leda och utveckla personal och hotell har ökat liksom behovet av att ha personal med goda färdigheter inom ekonomi, marknadsföring och försäljning. Stort fokus under studietiden ligger på värdskap och ledarskap samt försäljning och marknadsföring. Möjliga yrkesroller förutom hotellchef/manager efter avslutad utbildning är bl.a. receptions-/konferens-/avdelningschef. Man kan även vara operativ ledare bland medarbetarna, teamleader, supervisor, platsansvarig på en mindre anläggning inom besöksnäringen t.ex. på vandrarhem eller camping eller hotellchef på ett mindre hotell. I de omväxlande arbetsuppgifterna ingår det också att leda och motivera medarbetare i den dagliga driften. Genom att ha studerat management inom hotell- och besöksnäringen får du också goda möjligheter till arbete inom andra delar av turistnäringen. Fakta om utbildningen Innehållet motsvarar en 2-årig yrkesutbildning på eftergymnasial nivå men du påverkar själv din studietid! Faktiska studietiden är individuell då du läser helt i din egen takt och kan variera den med vårt flexibla upplägg. Om du läser t.ex. 100% utan lov samt har god studievana/disciplin kan utbildningstiden halveras. Max lästiden är 4 år (utan ev. paus). Du väljer själv ditt önskade startdatum. Innan du kan börja läsa ska vi ha tagit emot betalning av utbildningskostnaden. Denna utbildning är helt på distans utan fysiska träffar. Du kan läsa vart än du befinner dig och har dator- och internetankomst. Du kan läsa dygnet runt i vår online lärplattform. Du gör skriftliga inlämningar och studieavstämningar ingår. Du kan jobba samtidigt som du läser hos oss! Du väljer själv hur du vill lägga upp dina studier. Praktik ingår och upplägget är beroende på dina tidigare erfarenheter. Den är flexibel och längden är beroende på bl.a. validering av dina tidigare erfarenheter och tiden det tar dig att uppnå praktikens mål. Läs mer nedan under antagningskrav. All kurslitteratur ingår. Vi använder främst interaktiva online böcker. Utbildningen ej är CSN-berättigad. Då du läser när du vill har vi inte närvarorapportering (som krävs för att få studiestöd). Denna utbildning vänder sig till både privatpersoner och arbetsgivare/organisationer. Diplom samt yrkesutbildningsbevis erhålles efter avslutad utbildning. Vi erbjuder delbetalningsmöjligheter i samarbete med Human Finans. Välj bland flera alternativ med eller utan ränta.
Cady Training Academy

Mastersexamen i Hotell Management inriktning Ekonomi

Universitet / Högskola
Detta branschackrediterade professionella magisterprogram är för dig som är intresserad av ledande positioner inom Hospitality-branschen. Programmets affärsorientering inkluderar en specialisering inom ekonomi, HR, Senior Living Management eller lyxvarumärkeshantering som godkänts av ledande företag inom sitt område. Du får även åka på en fältresa i Europa under utbildningens gång, då ingår boende, transport och vissa måltider. Utbildningen är på totalt ett år och är uppdelad på två terminer á 11 veckor vardera och avslutas med internationell, betald praktik på 6 månader. Den första terminen fokuserar på redovisning, ledarskap inom turism/resorts, business & ledarskap samt digital marknadsföring. Under den andra terminen läser du bl.a. kurser som Företagsekonomi + Innovation, kreativitet och förändring och samt projektarbete. Praktiken som erbjuds genom skolans nätverk, är en fantastisk möjlighet att påbörja sin karriär på toppverksamheter världen över.
Hotel Institute Montreux

Hotel & Hospitality Management i Schweiz

Löpande starter
Universitet / Högskola
Studera till en kandidat i Hotel & Hospitality Management på BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz. Kandidatutbildningen förbereder dig för en internationell yrkeskarriär på ledningsnivå i den expansiva globala hotell- och besöksnäringen. Du lär dig den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp kompetenser inom företagsledning, redovisning/ accounting, försäljning, marknadsföring samt personalledning och human resources management. Detta 3-åriga kandidatprogram har ett unikt upplägg: varannan termin består av fullt betald praktik på ett internationellt hotell eller hospitality företag i Schweiz eller något annat land i världen. De andra terminerna innehåller akademisk och praktisk utbildning på skolans campus i Luzern. Efter utbildningen Efter avslutad utbildning har du både en kandidatexamen och 1,5 års värdefull internationell arbetslivserfarenhet. BHMS har ett eget rekryteringsföretag som hjälper alla studenter till sin första internationella karriärposition. EXAMEN Kandidat, BA Bachelor Den kandidatexamen du tar ut är en sk. Dual degree, schweizisk kandidatexamen utfärdas av BHMS och brittisk kandidatexamen utfärdas av Robert Gordon University i Storbritannien. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov
Studin

ARBETSLEDARE INOM MÅLTIDSSERVICE

Start 2020-09-21
Yrkeshögskola (YH)
Att vara arbetsledare inom måltidsservice är ett spännande yrke där du använder såväl dina kulinariska, som sociala och ekonomiska kunskaper. Utbildningen riktar sig till bland annat dig som redan idag arbetar inom måltidsservice och vill ta ett karriärkliv. Eller så jobbar du i en arbetsledande roll och vill bygga på med teoretiska kunskaper. Upplägget med 50 % utbildningstakt under två år på distans, där du själv väljer när du vill studera, passar perfekt för dig som vill arbeta och utbilda dig samtidigt. Du lär dig att göra arbetsschema och bemanna organisationen effektivt, och att bemöta personal och gäster från olika kulturer på ett bra sätt blir naturligt för dig. Ekonomi är en viktig del i yrkesrollen och du lär dig budget, löpande bokföring och kalkylering. Detta är också en utbildning för dig med ett stort kulinariskt intresse. Du blir duktig i matsedelsplanering och näringsvärdesberäkning, och får fördjupade kunskaper om matallergier och sjukdomar där specialkost krävs. Utbildningsort: Distans med vissa träffar i Stockholm.

Restplatser

TUC Yrkeshögskola