Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Utbildningar inom Kock & Kökspersonal

7 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Sen ansökan
Plats

Utbildningar inom Kock & Kökspersonal

7 utbildningar hittades

Internationell kockutbildning i Schweiz

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1 år
  • 100%
Studin logotyp

Studera en internationell kockutbildning på hotellskolan BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz! Utbildningen introducerar dig till världen av matlagning och livsmedelsproduktion. Du lär dig de viktigaste matlagningsteknikerna och får hands-on träning i praktiska matlagningsfärdigheter. Du lär dig bl.a grunderna i det klassiska europeiska köket, tillagningsmetoder, styckningsmetoder, fonder och såser. Du utvecklar färdigheter i konditori / patisserie genom två specialkurser. Du får också de essentiella branschkunskaperna i livsmedelssäkerhet och näringslära som en förberedelse inför din praktik som genomförs i ett internationellt hotell- eller restaurangkök. Upplägg Utbildningen börjar med 6 månaders praktisk undervisning på skolans campus i staden Luzern. Därefter följer 4 – 6 månaders betald praktik på internationell restaurang eller hotellkök i Schweiz eller annat land i världen. EXAMEN Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom Möjlighet finns att bygga vidare utbildningen till en kandidatexamen / Bachelor i Culinary Arts. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov

Löpande starter

Studin
Studin logotyp

Mathantverk

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 2 år
  • 100%
Hantverksakademin logotyp

Hur ska en riktig IPA smaka? Det vet du. Och vet du det inte nu, vet du det efter att ha utbildat dig till bryggare på Hantverksakademin. Är du mer intresserad av mat och sötsaker har vi utbildningar till charkuterist, pralinör och ystare också. Yrkeshögskolan Hantverksakademin driver en modern lärlingsutbildning, där vi har tagit det bästa från århundraden av hantverksutbildning och anpassat till 2000-talet. Hantverksakademin ägs och drivs av Stockholms Hantverksförening, föreningen för dig som är en #riktighantverkare. På Hantverksakademin kan du utbilda dig inom drygt 80 smala hantverksyrken. Du tillbringar en dag i veckan med teoretiska ämnen, resten av tiden tillbringar du ute i verkstäder och ateljéer hos din mäster. Här får du lära dig ett hantverk på riktigt.

Hantverksakademin
Hantverksakademin logotyp

Vegetarisk kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • 100%
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vegetarisk matlagning tar allt mer plats världen över och vi är därför enormt stolta över att presentera vår helt nya vegetariska kockutbildning med veganska inslag. Detta program är på totalt 22 veckor (två terminer á 11 veckor vardera) i den fransktalande orten Le Bouveret, som ligger precis vid den vackra Genevesjön. Ett års betald praktik ingår och den kan förläggas var du vill runtom i världen Under den första terminen; ”Certificate in Vegetarian Culinary Arts”, lär du dig allt det grundläggande inom vegetarisk matlagning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker, hygien, näringslära, meny och olika recept. Vidare till termin två, ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”, fokuserar du mycket på Vegetarisk Fine Dining, vegansk matlagning och efterrätter, kitchen management och mycket mer! Tolv månaders internationell betald praktik Efter två terminer på campus gör du 12 månaders praktik. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell och restauranger av toppkvalitét. Möjligheterna är oändliga och ofta gör man sin praktik antingen på lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell eller på Michelin-restauranger världen över. Detta kommer såklart att ge dig väldigt mycket erfarenhet, något som är viktigt för att kunna satsa på en internationell karriär som vegetarisk kock! Efter praktiken tilldelas du ett ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Internationell Kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • 100%
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Detta är en intensiv kockutbildning som omfattar nio månader på Culinary Arts Academy Switzerland, som ligger i den fransktalande orten Le Bouveret. Du gör även ett års betald praktik var du vill runtom i världen för att skaffa dig de erfarenheter som krävs för att påbörja din internationella karriär! Själva utbildningen är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder som är 12 månader totalt. Termin 1 Vi börjar med den första terminen; ”Certificate of Culinary Arts Essentials”, här lär du dig allt det grundläggande inom matlagning och bakning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker och hygien. Termin 2 Vidare till termin två, ”Diploma in European Culinary Arts”, fokuserar du på europeisk/klassisk matlagning, kitchen management, näringslära, klassiska efterrätter m.m. Efter två terminer på campus gör du din första praktik på 6 månader. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell, Michelin-restauranger och verksamheter av hög nivå. Termin 3 Den tredje och sista terminen fokuserar på gourmé, fine-dining, vin- och matparning, menykomposition m.m. Efter dessa 11 veckor gör du återigen 6 månaders praktik och därefter erhåller du ditt ”Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”. Efter den första praktikperioden återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Under den sista terminen koncentrerar du dig på internationellt gourmetkök, ”fine dining”-matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetefterrätter samt hållbar matförsörjning.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Köksmästare, 100 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Göteborg
  • 1 år
  • 50%
YRGO logotyp

Vill du arbeta som köksmästare? Under utbildningen får du lära dig om ledarskap, ekonomi och inköp samt matsedelsplanering med fokus på miljö och ekologi. Våra föreläsare kommer direkt från branschen och utbildningen är anpassad efter arbetsmarknadens kompetensbehov. Du läser på 50 procent och kan arbeta parallellt med studierna. OM UTBILDNINGEN Köksmästarutbildningen riktar sig till dig som är kock eller har en grundutbildning inom yrkesområdet. Under utbildningen lär du dig bland annat att organisera, utveckla och leda personalgrupper samt att planera för och styra verksamheter att kalkylera, analysera och följa upp verksamhetens budget och genomföra lönsamhetsberäkningar om menyplanering (specialkoster och allergier) och att näringsberäkna för olika målgruppers behov vilka lagar, avtal och regler som gäller inom området att arbeta operativt och praktiskt tillämpa hållbara lösningar inom miljö och ekologi. YRKESROLLER Efter avslutad utbildning kan du arbeta som köksmästare, kökschef eller souschef.

Start 2021-08-19

YRGO
YRGO logotyp

Choklad- och konditorutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • 100%
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vill du studera till konditor så har du verkligen kommit till rätt utbildning! Här lär du dig allt om choklad och konditori på hög nivå i chokladlandet Schweiz! Denna fantastiska utbildning är på nio månader och görs vid Culinary Arts Academy Switzerland i den tysktalande staden Luzern. Förutom att jobba med choklad om dagarna, kommer du även att få göra 12 månaders internationell, betald praktik var du vill i världen! Detta är ett perfekt tillfälle att starta din nya karriär som konditorkock! Utbildningen i sig är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder på 6 månader vardera. Termin 1 ”Certificate in Pastry & Baking” är certifikatet du får genom att slutföra den första terminen. Här lär du dig allt om grundläggande bageri och konditori, så som brödbakning, pajer, kakor osv. Termin 2 Du fortsätter sedan på nästa kursmoment, som ger dig ett ”Diploma in Pastry & Chocolate Arts” där fokus ligger på tallriksdesserter, praliner och tryfflar. Efter termin två, gör du en praktik på 6 månader och den sker ofta på lyxverksamheter världen över, detta är ett perfekt sätt att skaffa sig erfarenhet, kunskaper och något att lägga till på ditt CV. Termin 3 Fokus i termin tre ligger på avancerade tekniker, sockerskulpturer, chokladstatyer och mycket mer! Du får delta i en tävling som arrangeras av skolan för att introducera dig till professionellt tävlande som konditorkock. Efter dessa 11 veckor är det dags för din andra praktikperiod och du får sedan ditt slutgiltiga diplom; ”Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts”. Tidigare studenterDanna Vu har tagit den kulinariska världen med storm sedan hon gick färdigt sin utbildning i Schweiz, och har vunnit både Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020 med sina svenska lagkamrater. Läs ett par inspirerande intervjuer med Danna här och här!

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Kockutbildning i Levande Föda – Bli expert på näringslära

  • Yrkesutbildning
  • Valdemarsvik
  • 10 veckor
  • 100%
Levande Föda Skeppsgården logotyp

Är du intresserad av mat, näring och hälsa? Då är det här utbildningen för dig! Du får lära dig om näringslära, hur olika typer av kost påverkar vår kropp och även hur du kan sätta ihop olika typer av menyer för olika tillfällen och behov. Dessutom får du kunskap om hur du på bästa sätt för vidare din kunskap till andra. Vad är Levande Föda? Med Levande Föda menas en kost som är helt vegetarisk och oupphettad. Den här typen av kost innehåller inte några kött- eller mejeriprodukter och kosten är positiv för kroppen och ditt välmående i och med att den har en snabbläkande effekt. Efter Kockutbildningen i Levande Föda Efter genomförd utbildning får du behörighet att informera företag och föreningar om konceptet Levande Föda. Som utbildad kock har du även möjlighet att arbeta på restaurang, i storkök och inom skolbespisning. Detta innebär att det finns många möjliga arbetsplatser samtidigt som intresset för hälsa och näring i samhället ökar. Vem passar utbildningen för? Utbildningen passar för dig som är intresserad av mat, hälsa och näring. Du behöver inga förkunskaper. Däremot passar även utbildningen dig som redan jobbar med mat på något sätt och som vill ha kompetensutveckling inom livsmedel och kost, livsmedelkemi, livsmedelteknik eller mikronäringslära. Företagspaket Vi kan även sätta ihop skräddarsydda paketlösningar för personalvård. Besök vår hemsida och kontakta oss om hur ni vill att ert paket ska se ut.

Löpande starter

Levande Föda Skeppsgården
Levande Föda Skeppsgården logotyp