Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Utbildningar inom Kock & Kökspersonal

12 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Kock & Kökspersonal

12 utbildningar hittades

Diplomerad kökschef - redo för nästa steg i karriären?

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 6 månader
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

GastroMerits kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap. Utbildningen ger dig de verktyg som behövs för att arbeta som kökschef och ta en aktiv del i företagets utveckling. Utbildningen är främst teoretisk men inkluderar även vissa praktiska dagar samt studiebesök. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som kökschef, köksmästare, blivande köksmästare eller sous chef och är redo för nästa steg i karriären. Kreativ ledare: Malin Söderström Kreativ ledare för den nya kökschefsutbildningen är ­Malin Söderström, utsedd till årets mentor 2017 på Stella-galan. Hon driver idag restaurangen på Moderna Muséet. Malin deltar under introduktions- och examinationsdagen. Som kreativ ledare är det Malins uppgift att ur ett branschperspektiv vara med och påverka och säkerställa att utbildningen innehåller relevanta och intressanta ämnen för de som vill ta nästa steg i karriären.

Start 2021-08-24

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Choklad- och konditorutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • Heltid
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vill du studera till konditor så har du verkligen kommit till rätt utbildning! Här lär du dig allt om choklad och konditori på hög nivå i chokladlandet Schweiz! Denna fantastiska utbildning är på nio månader och görs vid Culinary Arts Academy Switzerland i den tysktalande staden Luzern. Förutom att jobba med choklad om dagarna, kommer du även att få göra 12 månaders internationell, betald praktik var du vill i världen! Detta är ett perfekt tillfälle att starta din nya karriär som konditorkock! Utbildningen i sig är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder på 6 månader vardera. Termin 1 ”Certificate in Pastry & Baking” är certifikatet du får genom att slutföra den första terminen. Här lär du dig allt om grundläggande bageri och konditori, så som brödbakning, pajer, kakor osv. Termin 2 Du fortsätter sedan på nästa kursmoment, som ger dig ett ”Diploma in Pastry & Chocolate Arts” där fokus ligger på tallriksdesserter, praliner och tryfflar. Efter termin två, gör du en praktik på 6 månader och den sker ofta på lyxverksamheter världen över, detta är ett perfekt sätt att skaffa sig erfarenhet, kunskaper och något att lägga till på ditt CV. Termin 3 Fokus i termin tre ligger på avancerade tekniker, sockerskulpturer, chokladstatyer och mycket mer! Du får delta i en tävling som arrangeras av skolan för att introducera dig till professionellt tävlande som konditorkock. Efter dessa 11 veckor är det dags för din andra praktikperiod och du får sedan ditt slutgiltiga diplom; ”Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts”. Tidigare studenterDanna Vu har tagit den kulinariska världen med storm sedan hon gick färdigt sin utbildning i Schweiz, och har vunnit både Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020 med sina svenska lagkamrater. Läs ett par inspirerande intervjuer med Danna här och här!

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Serveringstillstånd/Alkohollagsutbildning

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning – Den här kursen är speciell framtagen för dig som ska göra kunskapsprovet för serveringstillstånd hos kommunen. Den passar även dig som vill färska upp minnet och få information om de senaste lagförändringarna. Utbildningen utgår från Sveriges alkohollag och ger dig de kunskaper du behöver för att klara provet. Under den här webbutbildningen får du på ett enkelt sätt lära dig alkohollagen. Utbildningen är sammansatt 2017 och innehåller alla de senaste uppdateringarna i lagen som du behöver känna till. Utbildningen genomför du på egen hand i lugn och ro framför datorn och består av filmer, delprov och slutprov. Efter genomgången kurs får du ett kursintyg. Kursen vänder sig till dig som är i processen med att söka serveringstillstånd. Den passar även för dig som önskar förbättra kontrollen av lagar och regler i den egna verksamheten. Den är även lämplig för dig som vill uppdatera dina kunskaper i ämnet, kanske för att du gick kursen för många år sedan.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Kulinarisk kock och måltidskreatör

  • Universitet / Högskola
  • Hällefors
  • 3 år
  • Heltid
Örebro universitet logotyp

Har du ett stort intresse för mat? Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör är en kvalificerad kockutbildning. Du lär dig att utveckla måltiden till en gastronomisk upplevelse, för en karriär exempelvis inom restaurang- eller livsmedelsbranschen. Kulinarisk kock och måltidskreatör Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör är en kockutbildning på universitetsnivå där det praktiska hantverket fördjupas med teoretiska kunskaper. Förutom matlagningshantverket får du även en vetenskaplig och estetisk förståelse för gastronomi och måltiden som helhet. I utbildningen får du möjlighet att fördjupa dig i ditt eget intresseområde, bland annat genom den uppskattade verksamhetsförlagda utbildning (praktik) som ingår i programmet, du väljer själv om du vill göra praktik i Sverige eller utomlands. Karriär och arbetsmarknad Som Kulinarisk kock och måltidskreatör kan du jobba med måltider inom restaurang såväl som inom den offentliga sektorn. Yrkesroller omfattar till exempel kock, kökschef, måltidskreatör och Food & Beverage Manager. Andra yrkesroller kan vara produktutvecklare inom livsmedelsindustrin eller inom mat och media. Med en universitetsutbildning skapar du förutsättning för att på sikt jobba i ledande positioner inom mat- och måltidsområdet. Behovet av medarbetare med kvalificerad utbildning är stort och fortsätter öka.

Örebro universitet
Örebro universitet logotyp

ARBETSLEDARE INOM MÅLTIDSSERVICE

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans
  • 2 år
  • 50%
TUC Yrkeshögskola logotyp

Att vara arbetsledare inom måltidsservice är ett spännande yrke där du använder såväl dina kulinariska, som sociala och ekonomiska kunskaper. Utbildningen riktar sig till bland annat dig som redan idag arbetar inom måltidsservice och vill ta ett karriärkliv. Eller så jobbar du i en arbetsledande roll och vill bygga på med teoretiska kunskaper. Upplägget med 50 % utbildningstakt under två år på distans, där du själv väljer när du vill studera, passar perfekt för dig som vill arbeta och utbilda dig samtidigt. Du lär dig att göra arbetsschema och bemanna organisationen effektivt, och att bemöta personal och gäster från olika kulturer på ett bra sätt blir naturligt för dig. Ekonomi är en viktig del i yrkesrollen och du lär dig budget, löpande bokföring och kalkylering. Detta är också en utbildning för dig med ett stort kulinariskt intresse. Du blir duktig i matsedelsplanering och näringsvärdesberäkning, och får fördjupade kunskaper om matallergier och sjukdomar där specialkost krävs. Utbildningsort: Distans med vissa träffar i Stockholm.

TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola logotyp

Kitchen Manager, 200 Yhp

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans (Båstad)
  • 13 månader
  • 50%
Akademi Båstad Yrkeshögskola logotyp

Vill du utveckla dig inom kockyrket och få den kunskap, både teoretiskt och praktiskt, som branschen behöver, då är Kitchen Manager rätt för dig! Restaurangbranschen är i stark utveckling, antalet gäster som äter ute ökar och de förväntar sig hög kvalité på maten och de vill ha en positiv upplevelse! Enligt Visita behövs ca 50 000 personer i branschen de närmaste åren och då är det kvalificerade kockar som speciellt efterfrågas. Vi har arbetat nära branschen och skapat en utbildning som uppfyller de krav branschen ställer på en medarbetare som kan ta rollen som Kitchen Manager. Kitchen Manager vänder sig till dig som har arbete eller är mellan jobb och vill vidareutvecklas. Genom de teoretiska kurserna ges den kunskap som krävs för att arbeta som Kitchen Manager och genom de valbara kurserna ges de färdigheter i hantverksskicklighet som efterfrågas. Sverige befinner sig i en fantastisk utveckling inom gastronomin. Många reser till Sverige för att få en upplevelse av det nordiska köket och våra råvaror. Efter utbildningen Det saknas kockar och speciellt kompetenta kockar. Det finns stora möjligheter till utveckling och karriär för dig som har ambitioner att bli en Kitchen Manager och arbeta i denna spännande bransch. Omfattning Utbildningen kommer att vara delvis på distans vilket innebär att du kan arbeta under utbildningen utom 3 dagar i månaden då du är på plats i Båstad.

Akademi Båstad Yrkeshögskola
Akademi Båstad Yrkeshögskola logotyp

Köksmästare, 100 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Göteborg
  • 1 år
  • 50%
YRGO logotyp

Vill du arbeta som köksmästare? Under utbildningen får du lära dig om ledarskap, ekonomi och inköp samt matsedelsplanering med fokus på miljö och ekologi. Våra föreläsare kommer direkt från branschen och utbildningen är anpassad efter arbetsmarknadens kompetensbehov. Du läser på 50 procent och kan arbeta parallellt med studierna. OM UTBILDNINGEN Köksmästarutbildningen riktar sig till dig som är kock eller har en grundutbildning inom yrkesområdet. Under utbildningen lär du dig bland annat att organisera, utveckla och leda personalgrupper samt att planera för och styra verksamheter att kalkylera, analysera och följa upp verksamhetens budget och genomföra lönsamhetsberäkningar om menyplanering (specialkoster och allergier) och att näringsberäkna för olika målgruppers behov vilka lagar, avtal och regler som gäller inom området att arbeta operativt och praktiskt tillämpa hållbara lösningar inom miljö och ekologi. YRKESROLLER Efter avslutad utbildning kan du arbeta som köksmästare, kökschef eller souschef.

YRGO
YRGO logotyp

Vegetarisk kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • Heltid
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vegetarisk matlagning tar allt mer plats världen över och vi är därför enormt stolta över att presentera vår helt nya vegetariska kockutbildning med veganska inslag. Detta program är på totalt 22 veckor (två terminer á 11 veckor vardera) i den fransktalande orten Le Bouveret, som ligger precis vid den vackra Genevesjön. Ett års betald praktik ingår och den kan förläggas var du vill runtom i världen Under den första terminen; ”Certificate in Vegetarian Culinary Arts”, lär du dig allt det grundläggande inom vegetarisk matlagning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker, hygien, näringslära, meny och olika recept. Vidare till termin två, ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”, fokuserar du mycket på Vegetarisk Fine Dining, vegansk matlagning och efterrätter, kitchen management och mycket mer! Tolv månaders internationell betald praktik Efter två terminer på campus gör du 12 månaders praktik. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell och restauranger av toppkvalitét. Möjligheterna är oändliga och ofta gör man sin praktik antingen på lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell eller på Michelin-restauranger världen över. Detta kommer såklart att ge dig väldigt mycket erfarenhet, något som är viktigt för att kunna satsa på en internationell karriär som vegetarisk kock! Efter praktiken tilldelas du ett ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Internationell Kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • Heltid
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Detta är en intensiv kockutbildning som omfattar nio månader på Culinary Arts Academy Switzerland, som ligger i den fransktalande orten Le Bouveret. Du gör även ett års betald praktik var du vill runtom i världen för att skaffa dig de erfarenheter som krävs för att påbörja din internationella karriär! Själva utbildningen är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder som är 12 månader totalt. Termin 1 Vi börjar med den första terminen; ”Certificate of Culinary Arts Essentials”, här lär du dig allt det grundläggande inom matlagning och bakning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker och hygien. Termin 2 Vidare till termin två, ”Diploma in European Culinary Arts”, fokuserar du på europeisk/klassisk matlagning, kitchen management, näringslära, klassiska efterrätter m.m. Efter två terminer på campus gör du din första praktik på 6 månader. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell, Michelin-restauranger och verksamheter av hög nivå. Termin 3 Den tredje och sista terminen fokuserar på gourmé, fine-dining, vin- och matparning, menykomposition m.m. Efter dessa 11 veckor gör du återigen 6 månaders praktik och därefter erhåller du ditt ”Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”. Efter den första praktikperioden återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Under den sista terminen koncentrerar du dig på internationellt gourmetkök, ”fine dining”-matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetefterrätter samt hållbar matförsörjning.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Internationell kockutbildning i Schweiz

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1 år
  • Heltid
Studin logotyp

Studera en internationell kockutbildning på hotellskolan BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz! Utbildningen introducerar dig till världen av matlagning och livsmedelsproduktion. Du lär dig de viktigaste matlagningsteknikerna och får hands-on träning i praktiska matlagningsfärdigheter. Du lär dig bl.a grunderna i det klassiska europeiska köket, tillagningsmetoder, styckningsmetoder, fonder och såser. Du utvecklar färdigheter i konditori / patisserie genom två specialkurser. Du får också de essentiella branschkunskaperna i livsmedelssäkerhet och näringslära som en förberedelse inför din praktik som genomförs i ett internationellt hotell- eller restaurangkök. Upplägg Utbildningen börjar med 6 månaders praktisk undervisning på skolans campus i staden Luzern. Därefter följer 4 – 6 månaders betald praktik på internationell restaurang eller hotellkök i Schweiz eller annat land i världen. EXAMEN Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom Möjlighet finns att bygga vidare utbildningen till en kandidatexamen / Bachelor i Culinary Arts. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov

Löpande starter

Studin
Studin logotyp

Mathantverk

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 2 år
  • Heltid
Hantverksakademin logotyp

Hur ska en riktig IPA smaka? Det vet du. Och vet du det inte nu, vet du det efter att ha utbildat dig till bryggare på Hantverksakademin. Är du mer intresserad av mat och sötsaker har vi utbildningar till charkuterist, pralinör och ystare också. Yrkeshögskolan Hantverksakademin driver en modern lärlingsutbildning, där vi har tagit det bästa från århundraden av hantverksutbildning och anpassat till 2000-talet. Hantverksakademin ägs och drivs av Stockholms Hantverksförening, föreningen för dig som är en #riktighantverkare. På Hantverksakademin kan du utbilda dig inom drygt 80 smala hantverksyrken. Du tillbringar en dag i veckan med teoretiska ämnen, resten av tiden tillbringar du ute i verkstäder och ateljéer hos din mäster. Här får du lära dig ett hantverk på riktigt.

Hantverksakademin
Hantverksakademin logotyp

Kockutbildning i Levande Föda – Bli expert på näringslära

  • Yrkesutbildning
  • Valdemarsvik
  • 10 veckor
  • Heltid
Levande Föda Skeppsgården logotyp

Är du intresserad av mat, näring och hälsa? Då är det här utbildningen för dig! Du får lära dig om näringslära, hur olika typer av kost påverkar vår kropp och även hur du kan sätta ihop olika typer av menyer för olika tillfällen och behov. Dessutom får du kunskap om hur du på bästa sätt för vidare din kunskap till andra. Vad är Levande Föda? Med Levande Föda menas en kost som är helt vegetarisk och oupphettad. Den här typen av kost innehåller inte några kött- eller mejeriprodukter och kosten är positiv för kroppen och ditt välmående i och med att den har en snabbläkande effekt. Efter Kockutbildningen i Levande Föda Efter genomförd utbildning får du behörighet att informera företag och föreningar om konceptet Levande Föda. Som utbildad kock har du även möjlighet att arbeta på restaurang, i storkök och inom skolbespisning. Detta innebär att det finns många möjliga arbetsplatser samtidigt som intresset för hälsa och näring i samhället ökar. Vem passar utbildningen för? Utbildningen passar för dig som är intresserad av mat, hälsa och näring. Du behöver inga förkunskaper. Däremot passar även utbildningen dig som redan jobbar med mat på något sätt och som vill ha kompetensutveckling inom livsmedel och kost, livsmedelkemi, livsmedelteknik eller mikronäringslära. Företagspaket Vi kan även sätta ihop skräddarsydda paketlösningar för personalvård. Besök vår hemsida och kontakta oss om hur ni vill att ert paket ska se ut.

Löpande starter

Levande Föda Skeppsgården
Levande Föda Skeppsgården logotyp