Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Choklad- och konditorutbildning

Culinary Arts Academy Switzerland
Hotell & Restaurang
Choklad- och konditorutbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
1,5 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
På förfrågan
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Vill du studera till konditor så har du verkligen kommit till rätt utbildning! Här lär du dig allt om choklad och konditori på hög nivå i chokladlandet Schweiz! Denna fantastiska utbildning är på nio månader och görs vid Culinary Arts Academy Switzerland i den tysktalande staden Luzern. Förutom att jobba med choklad om dagarna, kommer du även att få göra 12 månaders internationell, betald praktik var du vill i världen! Detta är ett perfekt tillfälle att starta din nya karriär som konditorkock!

Utbildningen i sig är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder på 6 månader vardera.

Termin 1
”Certificate in Pastry & Baking” är certifikatet du får genom att slutföra den första terminen. Här lär du dig allt om grundläggande bageri och konditori, så som brödbakning, pajer, kakor osv.  

Termin 2
Du fortsätter sedan på nästa kursmoment, som ger dig ett ”Diploma in Pastry & Chocolate Arts” där fokus ligger på tallriksdesserter, praliner och tryfflar.

Efter termin två, gör du en praktik på 6 månader och den sker ofta på lyxverksamheter världen över, detta är ett perfekt sätt att skaffa sig erfarenhet, kunskaper och något att lägga till på ditt CV.

Termin 3
Fokus i termin tre ligger på avancerade tekniker, sockerskulpturer, chokladstatyer och mycket mer! Du får delta i en tävling som arrangeras av skolan för att introducera dig till professionellt tävlande som konditorkock. Efter dessa 11 veckor är det dags för din andra praktikperiod och du får sedan ditt slutgiltiga diplom; ”Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts”.

Tidigare studenterDanna Vu har tagit den kulinariska världen med storm sedan hon gick färdigt sin utbildning i Schweiz, och har vunnit både Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020 med sina svenska lagkamrater. Läs ett par inspirerande intervjuer med Danna här och här!

Plats

  • Schweiz

Kommande utbildningsstarter

Schweiz

Utbildningsstart
2021-10-04
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

Schweiz

Utbildningsstart
2021-07-05
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

Schweiz

Utbildningsstart
2021-04-05
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Culinary Arts Academy Switzerland

Om Culinary Arts Academy Switzerland

På två campus, i Luzern och Le Bouveret, erbjuder Culinary Arts Academy Switzerland konditor- och kockutbildningar i världsklass! På båda orter delas campus med studenter från César Ritz Colleges Switzerland. Totalt finns det fyra olika program: Choklad- och Konditorutbildning, Vegetarisk Kockutbildning, Klassisk Kockutbildning men också ett Kandidatprogram i Kulinarisk Konst.

I Le Bouveret lär du dig allt om kulinarisk konst i moderna kök som håller toppklass. Instruktörerna på skolan har gedigna erfarenheter från branschen och de små klasserna gör så att varje student får möjlighet till individuell uppmärksamhet. Det bästa av allt är att du lagar mat med de fantastiska alperna och Genevesjön som bakgrund.

Under din tid på Culinary Arts Academy Switzerland ingår bl.a. boende, mat, hälsoförsäkring, kockutstyrsel m.m. Undervisningen sker på engelska och skolan är väldigt internationell, ett perfekt tillfälle att skaffa nya vänner och knyta viktiga kontakter!

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök