Blocket Utbildning är en del av

Kandidatutbildning i kulinarisk konst

Culinary Arts Academy Switzerland
Hotell & Restaurang
Kandidatutbildning i kulinarisk konst beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Universitet / Högskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
3 år
Pris
På förfrågan
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en Kandidatexamen; “Bachelor’s Degree in Culinary Arts”, på campus i Le Bouveret.

Denna utbildning är den perfekta blandningen av entreprenörskap och kulinariska färdigheter. Det är här framtidens framgångsrika kockar utbildas! Efter tre år kommer du att belönas med en:

  • Bachelor of International Business in Culinary Arts som tilldelas av César Ritz Colleges Switzerland
  • Bachelor of Arts (Honours) i kulinarisk konst, tilldelad av University of Derby, U.K.


Utbildningen omfattar över 1100 kökstimmar under en 3-årsperiod, 2 praktikplatser som är 6 månader vardera, samt 3 moduler som görs i samarbete med Ritz Paris. Terminerna är på 11 veckor.

Under första året (termin 1–3), som går under temat ”Acquire the Skill”, lär du dig allt om grundläggande matlagning, säkerhet/hygien, business-kommunikation, näringslära, specialkost, europeisk matlagning och mycket mer. Efter dessa terminer gör du din första betalda praktik var du vill i världen. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell, Michelin-restauranger och verksamheter av hög nivå.

Det andra året (termin 4–5) med fokus på ”Master the Arts”, studerar man restaurangservice och ledarskap, vin och skapandet av drinkar, marknadsföring, fine-dining, avancerade tallriksdesserter, Food & Beverage Management m.m. Det är nu dags för din andra och sista praktikplats på 6 månader, innan du återigen återvänder till skolan för att slutföra din utbildning.

År tre (termin 6–7), med temat ”Take the Lead”, handlar givetvis mycket om ledarskap i branschen, något som är mycket viktigt. Här lär du dig allt ifrån kulinarisk turism, matproduktion, matfilosofi och trender. Under detta år kommer du även att ha påbörjat och slutfört din alldeles egna Business-plan, något som förbereder dig på att starta en egen verksamhet om du skulle vilja det.

Denna utbildning är en perfekt blandning av praktiska moment och akademiska kurser.

CSN-berättigad utbildning: Under din tid på Culinary Arts Academy Switzerland ingår bl.a. boende, mat, hälsoförsäkring, kockutstyrsel m.m. Undervisningen sker på engelska och skolan är väldigt internationell, ett perfekt tillfälle att skaffa nya vänner och knyta viktiga kontakter!

Logga för Culinary Arts Academy Switzerland
Om Culinary Arts Academy Switzerland

På två campus, i Luzern och Le Bouveret, erbjuder Culinary Arts Academy Switzerland konditor- och kockutbildningar i världsklass! På båda orter delas campus med studenter från César Ritz Colleges Switzerland. Totalt finns det fyra olika program: Choklad- och Konditorutbildning, Vegetarisk Kockutbildning, Klassisk Kockutbildning men också ett Kandidatprogram i Kulinarisk Konst.

I Le Bouveret lär du dig allt om kulinarisk konst i moderna kök som håller toppklass. Instruktörerna på skolan har gedigna erfarenheter från branschen och de små klasserna gör så att varje student får möjlighet till individuell uppmärksamhet. Det bästa av allt är att du lagar mat med de fantastiska alperna och Genevesjön som bakgrund.

I Luzern, som är en av Schweiz mest populära destinationer, har vi utbildningen för dig som älskar choklad och konditori. Skolan är belägen i en byggnad som tidigare var stadens ”Grand Hotel” och du lär dig allt ifrån brödbakning och traditionella tårtor till att skapa dina alldeles egna praliner och chokladstatyer.

Utbildningstyper
Universitet / Högskola, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök