Blocket Utbildning är en del av
Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Utbildningar inom Generell

47 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Generell

47 utbildningar hittades

Internationell Sommelier, 200 YH-poäng

Yrkeshögskola (YH)
DRYCKESUTBILDNING PÅ HELTID Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning med produktkunskap, mat/dryck/matsal, service och miljö, kundorientering, ledarskap och ekonomi, hälsa, kvalitetssäkring m m ger en helhetssyn på sommelieryrket. Teori sammanlänkas med värdefull praktik som bygger upp ditt kontaktnät och visar att du är värd att satsas på. Efter examen kan du arbeta som sommelier över hela världen. DU: Har den behörighet som krävs (se nedan). Du vill veta allt om vin, är social och trivs med att möta nya människor. Ditt önskemål är en utbildning som aktivt förbereder för yrkesrollen, och att de nya kunskaperna sätts på prov redan under studietiden. Din dröm är att tillhöra morgondagens sommelierelit! OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel. BEHÖRIGHETSKRAV: Gymnasieexamen, alternativt motsvarande t ex utländska gymnasiebetyg. Tidigare serveringserfarenhet är meriterande, men inte ett krav.
Restaurangakademien

Food & Beverage Manager, 300 YHP

Start 2020-09-14
Yrkeshögskola (YH)
Utbildningen Food & Beverage Manager är för dig som vill ha en ledande roll inom hotell- och restaurangbranschen. Utbildningen syftar till att utveckla din kompetens för att kunna driva och utveckla en restaurang samt leda personalgrupper på ett inspirerande och professionellt sätt. Du utvecklar ett helhetsperspektiv för att skapa goda förutsättningar för alla intressenter i restaurangverksamheten. Du studerar på heltid under ett och ett halvt år och får en yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar per vecka. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Utbildningen kan med fördel kombineras med ordinarie arbete. Under Lärande i arbete (LIA) följer man arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet. Utbildningsort: Utbildningen ges i klassrum i Göteborg och FEIFLEX, en spännande nyhet för i år, som innebär att du kan ta del av utbildningen från ett klassrum i Västervik, via direktsänd videolänk från Göteborg.

Restplatser

Campus Västervik

Management inom hotell och besöksnäring - 300 Yh-poäng

Start 2021-09-07 + flera
Yrkeshögskola (YH)
Få en ledande roll med stort ansvar - för dig som siktar på en snabb karriär inom hotell och besöksnäringen. Här är utbildningen som lär dig att leda, inspirera och motivera. Välkommen! Efterfrågan på operativa ledare med kunskap om ekonomi, projektledning och medarbetarfrågor är stor. Hos oss får du exakt den spetskompetens som branschen efterfrågar. Leda och motivera Utbildningen fokuserar på värdskap och ledarskap samt försäljning/marknadsföring i digitala kanaler. Även ämnen som interkulturella relationer, hållbar utveckling och säkerhet gör att utbildningen ligger i framkant. Du lär dig leda och motivera medarbetare i den dagliga driften. Turism- och hotellnäringen växer Branschen behöver engagerade och serviceinriktade medarbetare. Sverige som besöksland attraherar fler och fler utländska besökare som behöver boende och service. Det finns ca 2 000 hotell i Sverige och det byggs hela tiden fler. "Tänker tillbaka på tiden på TEC med värme i hjärtat, så glad att jag tog chansen." Åsa Gustafson, tidigare student. Möjliga yrkesroller efter utbildningen Avdelningschef eller mellanchef inom hotell och besöksnäringen Platsansvarig på mindre anläggning Supervisor, Team Leader, Shift Leader, Service Manager Ansvarig för housekeeping Driftansvarig på hotell exempelvis reception, bokning och konferens Verksamhetsansvarig på mindre företag
TEC Travel Education Centre

Diploma of Event Management - TAFE Queensland, Australien

Start 2021-01-01 + flera
Universitet / Högskola
Välj en karriär inom Events! Här får du de kunskaper och yrkesfärdigheter du behöver för att arbeta med kunder och leda team i att skapa framgångsrika event, evenemang och upplevelser inom eventindustrin. Du lär du dig om alla komponenter och delar i ett event och hur man arrangerar och bygger ett event från grunden. Du lär dig hur man väljer rätt plats/arena för eventet, hur man budgeterar, hur man leder en projektorganisation och marknadsför ett event. Du lär dig om budget, att utarbeta förslag, hantera deltagare/anmälningar och att skaffa sponsorer. Du lär dig även hur man har full kontroll och övervakar ett event, inklusive iscensättning och riskhantering. Lärarna har starka band till viktiga aktörer inom eventbranschen – du kommer att få praktiska yrkesfärdigheter inom event management. Kurser du läser är bl.a: Information on the events industry, Coordinate on-site event registrations, Manage event staging components, Manage on-site event operations, Enhance customer service experiences, Manage finances within a budget, Lead and manage people, Monitor work operations, Establish and conduct business relationships, Manage projects, Identify hazards, assess and control safety risks. Examen Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom, 1 år Starter Programmet startar 2 gånger om året: juli, jan
Studin

Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Webbutbildning AAS - Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär. Den här webbutbildningen riktar sig till dig som arbetar i en verksamhet med servering av alkoholhaltiga drycker. Vi rekommenderar att servitriser, servitörer, bartenders, diskplockare, ordningsvakter och entrévärdar genomför den här utbildningen. Utbildningen tar upp de delar av alkohollagen som personalen i en verksamhet som hanterar alkohol måste känna till för att inte riskera att förlora serveringstillståndet. Myndigheterna ställer idag krav på att de som jobbar med servering av alkohol har "nödvändiga kunskaper". I den här utbildningen ser vi till att du får dessa kunskaper.
GastroMerit, Martin & Servera

Service och merförsäljning - nå ökad försäljning

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Webbutbildning - Driver du en restaurangverksamhet och vill att din personal ska jobba mer effektivt och ha gästen i fokus? Har du många unga anställda utan tidigare yrkeslivserfarenhet? Då passar den här introduktionskursen i service och merförsäljning perfekt. I den här webbutbildningen får du en grundlig genomgång i hur service och merförsäljning hänger ihop – och hur det kan göra skillnad i din kassa. Utbildningen fokuserar på verktyg för att nå ökad försäljning och hur du med enkla medel kan få dina gäster att spendera mer pengar under sitt besök. Utbildningen är webbaserad och består av utbildningsfilmer där du får möta olika personer som har relevanta kunskaper inom service och merförsäljning. Du kommer även att ställas inför utmaningar för att ytterligare utveckla dig själv. Kursen leds av Fredrik Lindell som har mångårig erfarenhet av att vägleda personal till ökad försäljning. Kursen vänder sig till dig som jobbar i en restaurangverksamhet och vill ha nya verktyg för att kunna öka försäljningen.
GastroMerit, Martin & Servera

Sommelier, 200 YH-poäng

Start 2020-08-31
Yrkeshögskola (YH)
Vill du jobba med vin, öl och andra drycker? Vår ettåriga utbildning ger dig en gedigen dryckeskunskap, kunskap om mat och dryck i kombination och möjlighet att genomföra WSET nivå 2 och 3 i vin. Du får också ett stort kontaktnät i branschen, som gör att du är väl förberedd för arbete i Sverige eller internationellt. OM UTBILDNINGEN Under utbildningen får du bland annat fördjupade kunskaper om viner, öl, cider, sprit, vatten och kaffe träna på att smaka, dofta och beskriva olika drycker teoretiska kunskaper om viners ursprung, druvor och distrikt lära dig att kombinera mat med dryck stor kunskap om olika dryckesproducenter och deras produkter lära dig kundbemötande, säljteknik, ledarskap och ekonomi möjlighet att genomföra WSET nivå 2 och 3 i vin. WSET står för Wine & Spirit Education Trust och erbjuder korta, fördjupande kurser. Efter avslutad kurs och godkänd examination får du ett diplom för att visa på din kunskap. YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER Den klassiska sommelieren arbetar på restaurang och har ansvar för drycker, inköp, lagerhållning och vin- och dryckeslistor. Du vägleder gästerna i val av dryck till maten och har ansvar för deras sammantagna upplevelse vid bordet. Men som utbildad sommelier kan du också välja andra typer av tjänster. Du kan arbeta som inköpare eller säljare hos grossist eller på Systembolaget. Du kan också arbeta som hovmästare, dryckesansvarig, matsalschef eller Food and Beverage Manager

Restplatser

YRGO

Bagare och konditor, 215 YH-poäng

Yrkeshögskola (YH)
Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av en kvalificerad yrkesinriktad utbildning till bagare och konditor. Utbildningen är ett år, 215 Yh-poäng. Utbildning ska ge dig gedigna hantverkskunskaper och förfina dina förmågor inom området. Möjlighet till gesällbrev finns. Entreprenöriell ådra Utbildningen ger också möjligheter till att utveckla din entreprenöriella ådra för nyskapande inom branschen. Du ges möjlighet att pröva dina vingar genom att delta i tävlingar och även upplevelser utanför Sveriges gränser erbjuds. Samarbete med branschledande företag Utbildningen genomförs i nära samarbete med branschledande företag och en tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagt runt om i hela Sverige. Detta ger möjlighet att testa olika områden i branschen, men också öppna dörrar för blivande anställning. Nästan 100 procent av de studerande har anställningslöfte innan utbildningen är avklarad.
Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen

Hotel Management, 400 Yh-poäng

Yrkeshögskola (YH)
Vill du ha en ledande position inom hotellbranschen? Då är Hotel Management rätt för dig. Utbildningen ger dig både en bredd och ett djup. Efter fyra terminers studier är du kvalificerad att leda en eller flera avdelningar inom ett hotell alternativt att arbeta som ekonomiansvarig, marknadsförare eller säljare. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som hotellchef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för en karriär i hotellbranschen. Du får dessutom goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen. Skolan driver även ett Erasmus+ projekt vilket ger möjligheter till att få finansierad praktik utomlands inom EU-området. Allt du behöver Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ekonomi, ledarskap och marknadsföring. En mycket viktig del är Lärande I Arbete (LIA) under 24 veckor kommer du att utbildas på ett företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. LIA fördelas över tre perioder med olika inriktning som gör att du successivt utbildas och utvecklas på flera nivåer. Hotel Management har funnits länge och är branschens självklara rekryteringbas. Det finns knappt ett hotell i Stockholm som inte anställt en tidigare Schartau student. Ett gott betyg för utbildningen och våra studerande. Våra arbetslivskontakter är dessutom otroligt engagerade i utbildningen. Pia Rylander, HR-Manager på Grand Hotel - Grand Hotel har länge samarbetat med Frans Schartaus Handelsinstitut både vad gäller LIA och i ledningsgruppen. De studerande får en gedigen utbildning som branschen efterfrågar.
Frans Schartaus Handelsinstitut

Hotell

Löpande starter
Yrkesutbildning
Tycker du om att träffa nya människor och vara ansiktet utåt? Vill du ge bästa möjliga service? Vill du gå en utbildning som främst riktar sig mot hotellbranschen? Då är denna utbildning något för dig!
Hermods

Kulinarisk kock och måltidskreatör

Universitet / Högskola
Har du ett stort intresse för mat? Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör är en kvalificerad kockutbildning. Du lär dig att utveckla måltiden till en gastronomisk upplevelse, för en karriär exempelvis inom restaurang- eller livsmedelsbranschen. Kulinarisk kock och måltidskreatör Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör är en kockutbildning på universitetsnivå där det praktiska hantverket fördjupas med teoretiska kunskaper. Förutom matlagningshantverket får du även en vetenskaplig och estetisk förståelse för gastronomi och måltiden som helhet. I utbildningen får du möjlighet att fördjupa dig i ditt eget intresseområde, bland annat genom den uppskattade verksamhetsförlagda utbildning (praktik) som ingår i programmet, du väljer själv om du vill göra praktik i Sverige eller utomlands. Karriär och arbetsmarknad Som Kulinarisk kock och måltidskreatör kan du jobba med måltider inom restaurang såväl som inom den offentliga sektorn. Yrkesroller omfattar till exempel kock, kökschef, måltidskreatör och Food & Beverage Manager. Andra yrkesroller kan vara produktutvecklare inom livsmedelsindustrin eller inom mat och media. Med en universitetsutbildning skapar du förutsättning för att på sikt jobba i ledande positioner inom mat- och måltidsområdet. Behovet av medarbetare med kvalificerad utbildning är stort och fortsätter öka.
Örebro universitet

Receptions-, Konferens- & Housekeepingansvarig, 210 YH-poäng

Start 2020-08-31
Yrkeshögskola (YH)
Vill du ha en ansvarsfull roll i hotellbranschen? Under utbildningen lär du dig jobba med styrning, ledning och marknadsföring för att kunna driva receptions-, konferens- och housekeepingverksamhet på ett lönsamt och hållbart sätt. OM UTBILDNINGEN Under utbildningen får du bland annat lära dig arbeta med styrning, ledning och uppföljning i en organisation göra budget, ekonomiska kalkyler och lönsamhetsbedömningar planera, leda, fördela och följa upp den dagliga verksamheten inom reception, konferens och housekeeping strategisk och taktisk marknadsföring med kunskap om konkurrens, produkt, pris och kommunikationsval retorik och presentationsteknik använda digitala medier för det kommunikativa, administrativa och ekonomiska arbetet, allt från sociala medier till relevanta bokningssystem. ATT ARBETA SOM ANSVARIG INOM RECEPTION, KONFERENS OCH HOUSEKEEPING Som ansvarig inom reception, konferens och housekeeping leder och planerar du det dagliga arbetet för personalen och gör budget och kalkyler för ökad lönsamhet och hållbarhet. Du jobbar långsiktigt och strategiskt med planer för marknadsföring och försäljning, men kan också operativt sköta företagets kommunikation i till exempel sociala medier. YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER Efter avslutad utbildning kan du jobba i en ansvarsfull yrkesroll inom reception, konferens och housekeeping. Din framtida arbetsplats kan främst vara inom en hotellverksamhet men också inom företagsreception.

Restplatser

YRGO

Business Event Management - Australien

Start 2021-02-01 + flera
Universitet / Högskola
Bachelor of Business Event Management – APM College of Business & Communication. Utbildningen ger dig förmågan att professionellt och framgångsrikt genomföra stora evenemang. Du lär dig att skapa innovativa events och evenemang som är rätt för klienten, engagerande för deltagarna och som uppfyller alla krav och regler. Branschproffs i eventbranschen lär dig alla aspekter av marknadsföring och PR, policy och logistik kring event och evenemang. Du utvecklar färdigheter i projekt-, strategi-, och event management. Du lär dig förstå den viktiga roll som event och evenemang har i en modern affärsmiljö. I utbildningen ingår ett flertal tillvalskurser för att matcha dina intressen. Du kan specialisera dig mot hotell, turism, marknadsföring, PR och reklam. Du lär dig omvandla dina kreativa idéer till välgenomförda, lyckade och minnesvärda evenemang. En praktikplacering / internship är integrerad i utbildningen. Praktiken ger dig uppdaterad och efterfrågad yrkeserfarenhet, du förvärvar internationell arbetslivserfarenhet och skaffar dig ett professionellt nätverk. Med en examen från APM College är du helt redo för en internationell karriär inom evenemangs- och eventbranschen. Examen Diploma, 1 år Associate degree 2 år Kandidat, BA Bachelor, 2-3 år Starter 3 starter per år: september, februari och juni varje år
Studin

Alkoholhandläggare

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Denna utbildning ger dig som alkoholhandläggare de grundläggande teoretiska kunskaperna för ditt arbete. Du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Kursen leds av Cecilia Wahlgren, F.d. Alkoholhandläggare och uppskattad föreläsare inom ämnet. Denna interaktiva utbildning är framtagen tillsammans med Cecilia Wahlgren som har många års erfarenhet av alkoholhandläggning. Kursen är riktad till dig som ny alkoholhandläggare eller till dig som vill fräscha upp dina kunskaper.
Krogarna.se

WSET Level 1 & 3 Award in Sake

Yrkesutbildning
Vill du lära dig mer om den fascinerande risbrygden sake? Är du intresserad av japansk mat- och dryckeskultur? Tillsammans med Åke ”Sakemannen” Nordgren anordnar Vinkällan Sveriges enda kurs i WSET Level 1 & 3 Award in Sake. Level 1 är en endagskurs medans level 3 sträcker sig över tredagar. Åke Nordgren är VD på Akebono och är en av Europas främsta experter inom området japansk dryck och mat. Han är utbildad Sakesommelier, WSET Level 3 Sake Educator, sakedomare och även utnämnd till Sake Samurai av The Sake Samurai Association i Japan. WSET Level 1 Award in Sake: Stockholm – inget datum satt WSET Level 3 Award in Sake: Stockholm – 26-28 augusti Pris: Lvl 1: 3 000:- exklusive moms Lvl 3: 9 500:- exklusive moms
Vinkällan

Event Management

Universitet / Högskola
Kvalitet räcker inte längre som konkurrensmedel. Endast de varor och tjänster som kan berätta en historia och förknippas med trovärdighet, exklusivitet och starka värden kan urskiljas i bruset. Har du förmågan att ge av dig själv för att skapa engagemang? Då är utbildningen till event manager något för dig. Som event manager planerar du och leder evenemang och större möten, t.ex. bröllop, festivaler, konserter eller konferenser, från idé till genomförande. Du hjälper företag från olika branscher att presentera sina produkter i sammanhang som ger en positiv uppmärksamhet, dvs. händelsemarknadsföring. Under utbildningen möter du kvalificerade praktiker och potentiella uppdragsgivare, vilket redan från start ger dig möjlighet att skapa ett professionellt nätverk. Utbildningen ges under de första två åren i Varberg, föreläsningar och seminarier under år 3 kan komma att förläggas helt eller delvis i Borås.
Högskolan i Borås

Allergier och intoleranser för restaurang

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Webbutbildning - Med denna kurs håller du dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang, café eller inom en restaurangkedja och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat. Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat.
GastroMerit, Martin & Servera

Shiftleader Hotel, 200 Yh-poäng

Yrkeshögskola (YH)
Älskar du att ge service? Gillar du att jobba med människor? Då är Shiftleader Hotel rätt utbildning för dig. Gå längre i framtidens bransch Efter två terminers studier är du kvalificerad att jobba som arbetsledare på ett skift eller på en administrativ tjänst på en driftsavdelning. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som assisterande avdelningschef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att leda det operativa arbetet på en receptions-, konferens- eller housekeepingavdelning. Du får också goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen. Behovet är stort av utbildad personal Michaela Bussler, Director of Human Resources, Sheraton Stockholm: "Utbildningen Shiftleader Hotel är en mycket viktig utbildning för hotellbranschen i Stockholm framförallt, där ju expansionen är som störst. Från den befintliga Hotel Managementutbildningen på två år får vi motiverade ledare och medarbetare med en god generell kunskap om verksamheten som ger dem en god överblick och förståelse som är mycket betydelsefull. Vi ser fram emot att behovet kommer att mötas även på den nivå denna utbildning syftar till."
Frans Schartaus Handelsinstitut

Grunderna inom vin

Yrkesutbildning
– VINKURS MED FOKUS PÅ GRUNDERNA Kursinnehåll: Det här är kvällskursen för dig som har fått upp ögonen för vin och vill lära dig mer! Under de fem föreläsningstillfällena kommer du att lära dig om de mest kända druvorna och vinländerna samt prova ett flertal karaktärstypiska viner. Vi går också igenom grunderna i att kombinera mat och dryck. Sista tillfället blir det en frivillig tentamen som ligger till grund för den internationellt erkända diplomeringen WSET Level 1. Du: Kursen riktar sig både till dig som arbetar i branschen och till den nyfikne privatpersonen. Kanske är du sugen på vår Sommelierutbildning, men känner dig inte riktigt redo än? Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och vilja att lära dig mer! Kursledare: Michel Jamais och Susanne Berglund-Krantz Michel Jamais och Susanne Berglund-Krantz är vana att lära ut och undervisar också på vår Sommelierutbildning. Pris: 6072 kr exkl. moms Du får enklare förtäring innan kursen drar igång, kursmaterial, provning av ett 30-tal viner samt diplom efter avlagt diplomprov. Omfattning: Vinkursen hålls under sex tisdagskvällar mellan kl 18:30-21:30.
Restaurangakademien

Grunderna i Restaurangekonomi - Öka lönsamheten

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Webbutbildning - Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till hur man skapar en lönsam restaurang. Här får du lära dig att sätta rätt priser och se till att lyfta fram och sälja den mat och de drycker som bidrar mest till restaurangens lönsamhet. För att driva en framgångsrik och lönsam restaurang är det inte tillräckligt med god mat och bra service. Det krävs också att intäkterna är större än utgifterna och att all den mat och dryck som restaurangen säljer är med och bidrar till restaurangens vinst. Att få intäkter och utgifter att gå ihop är en fråga om ekonomi. Ju fler inom en verksamhet som har kunskaper inom ekonomi, desto större är möjligheterna att ha en god och stabil ekonomi. Kursen vänder sig i första hand till dig som är krögare, restaurangchef, kökschef, hovmästare, barchef eller har budgetansvar för någon del inom en restaurangverksamhet.
GastroMerit, Martin & Servera