Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Utbildningar inom Generell

45 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Generell

45 utbildningar hittades

Allergier och intoleranser för restaurang

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Med denna kurs håller du dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang, café eller inom en restaurangkedja och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat. Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Grundkurs i livsmedelshygien (HACCP)

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 9 timmar
  • 50%
Krogarna.se logotyp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om vilka risker som finns vid hantering av livsmedel. Genom utbildningen får du de rätta kunskaperna för att kunna hantera livsmedel på ett säkert sätt. Kursen är framtagen av experter från Svensk Livsmedelskvalité. Kursen är uppbyggd enligt Livsmedelsverkets och SAMS f.d. kursplan och anpassad till en interaktiv utbildning. Kursen vänder sig till dig som startar en livsmedelsverksamhet, dig som ska hantera öppna livsmedel och dig som ställer lite högre krav på din personal och hygienen i ditt kök. Utbildningen finns på svenska och engelska.

Löpande starter

Krogarna.se
Krogarna.se logotyp

Kitchen Manager, 200 Yhp

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans (Båstad)
  • 13 månader
  • 50%
Akademi Båstad Yrkeshögskola logotyp

Vill du utveckla dig inom kockyrket och få den kunskap, både teoretiskt och praktiskt, som branschen behöver, då är Kitchen Manager rätt för dig! Restaurangbranschen är i stark utveckling, antalet gäster som äter ute ökar och de förväntar sig hög kvalité på maten och de vill ha en positiv upplevelse! Enligt Visita behövs ca 50 000 personer i branschen de närmaste åren och då är det kvalificerade kockar som speciellt efterfrågas. Vi har arbetat nära branschen och skapat en utbildning som uppfyller de krav branschen ställer på en medarbetare som kan ta rollen som Kitchen Manager. Kitchen Manager vänder sig till dig som har arbete eller är mellan jobb och vill vidareutvecklas. Genom de teoretiska kurserna ges den kunskap som krävs för att arbeta som Kitchen Manager och genom de valbara kurserna ges de färdigheter i hantverksskicklighet som efterfrågas. Sverige befinner sig i en fantastisk utveckling inom gastronomin. Många reser till Sverige för att få en upplevelse av det nordiska köket och våra råvaror. Efter utbildningen Det saknas kockar och speciellt kompetenta kockar. Det finns stora möjligheter till utveckling och karriär för dig som har ambitioner att bli en Kitchen Manager och arbeta i denna spännande bransch. Omfattning Utbildningen kommer att vara delvis på distans vilket innebär att du kan arbeta under utbildningen utom 3 dagar i månaden då du är på plats i Båstad.

Akademi Båstad Yrkeshögskola
Akademi Båstad Yrkeshögskola logotyp

Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning AAS - Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär. Den här webbutbildningen riktar sig till dig som arbetar i en verksamhet med servering av alkoholhaltiga drycker. Vi rekommenderar att servitriser, servitörer, bartenders, diskplockare, ordningsvakter och entrévärdar genomför den här utbildningen. Utbildningen tar upp de delar av alkohollagen som personalen i en verksamhet som hanterar alkohol måste känna till för att inte riskera att förlora serveringstillståndet. Myndigheterna ställer idag krav på att de som jobbar med servering av alkohol har "nödvändiga kunskaper". I den här utbildningen ser vi till att du får dessa kunskaper.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Hotel Management, 400 Yh-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 2 år
  • Heltid
Frans Schartaus Handelsinstitut logotyp

Vill du ha en ledande position inom hotellbranschen? Då är Hotel Management rätt för dig. Utbildningen ger dig både en bredd och ett djup. Efter fyra terminers studier är du kvalificerad att leda en eller flera avdelningar inom ett hotell alternativt att arbeta som ekonomiansvarig, marknadsförare eller säljare. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som hotellchef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för en karriär i hotellbranschen. Du får dessutom goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen. Skolan driver även ett Erasmus+ projekt vilket ger möjligheter till att få finansierad praktik utomlands inom EU-området. Allt du behöver Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ekonomi, ledarskap och marknadsföring. En mycket viktig del är Lärande I Arbete (LIA) under 24 veckor kommer du att utbildas på ett företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. LIA fördelas över tre perioder med olika inriktning som gör att du successivt utbildas och utvecklas på flera nivåer. Hotel Management har funnits länge och är branschens självklara rekryteringbas. Det finns knappt ett hotell i Stockholm som inte anställt en tidigare Schartau student. Ett gott betyg för utbildningen och våra studerande. Våra arbetslivskontakter är dessutom otroligt engagerade i utbildningen. Pia Rylander, HR-Manager på Grand Hotel - Grand Hotel har länge samarbetat med Frans Schartaus Handelsinstitut både vad gäller LIA och i ledningsgruppen. De studerande får en gedigen utbildning som branschen efterfrågar.

Frans Schartaus Handelsinstitut
Frans Schartaus Handelsinstitut logotyp

WSET Level 3 Award in Wines

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 1 vecka
  • Heltid
Vinkällan logotyp

Lär dig om vin på engelska med WSET Level 3 in Wines från världskända Wine and Spirit Education Trust. WSET är en utbildning med säte i England som numera har kurser i över 60 länder. WSET Level 3 Award in Wines fördjupar sig inom vin och är väldigt internationellt gångbar och väger tungt i hela dryckesvärlden. Kursen kommer ge dig en bredd i din provningsmetodik och en trygghet i att prata om vin och vinframställning på engelska – perfekt för dig som jobbar på restaurang och vill kunna rekommendera vin lika bra på engelska som på svenska. Kursen ger dig även det språk du behöver för att prata med producenter och vinmakare. Det är användbart både vid provningar, mässor och alla vingårdsbesök du kommer göra framöver. För mer information om anmälan och pris: Kontakta info@vinkallan.se

Löpande starter

Vinkällan
Vinkällan logotyp

Diploma of Event Management - TAFE Queensland, Australien

  • Universitet / Högskola
  • Australien
  • 1 år
  • Heltid
Studin logotyp

Välj en karriär inom Events! Här får du de kunskaper och yrkesfärdigheter du behöver för att arbeta med kunder och leda team i att skapa framgångsrika event, evenemang och upplevelser inom eventindustrin. Du lär du dig om alla komponenter och delar i ett event och hur man arrangerar och bygger ett event från grunden. Du lär dig hur man väljer rätt plats/arena för eventet, hur man budgeterar, hur man leder en projektorganisation och marknadsför ett event. Du lär dig om budget, att utarbeta förslag, hantera deltagare/anmälningar och att skaffa sponsorer. Du lär dig även hur man har full kontroll och övervakar ett event, inklusive iscensättning och riskhantering. Lärarna har starka band till viktiga aktörer inom eventbranschen – du kommer att få praktiska yrkesfärdigheter inom event management. Kurser du läser är bl.a: Information on the events industry, Coordinate on-site event registrations, Manage event staging components, Manage on-site event operations, Enhance customer service experiences, Manage finances within a budget, Lead and manage people, Monitor work operations, Establish and conduct business relationships, Manage projects, Identify hazards, assess and control safety risks. Examen Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom, 1 år Starter Programmet startar 2 gånger om året: juli, jan

Flera starter

Studin
Studin logotyp

Livsmedelshygien Bas

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning – Introduktionsutbildning för att du ska få grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Utbildningen är lämplig för alla som har kontakt med livsmedel där det på arbetsplatsen redan finns personer med övergripande ansvar. Kallskänkor, kockar samt portionerings- och servispersonal måste ha baskunskaper inom livsmedelshantering när de i varierande omfattning kommer i kontakt med livsmedel. Vi går bland annat igenom hur man minskar riskerna för matförgiftning, hur råvaror och tillredda livsmedel hanteras och separeras från varandra för att undvika korskontamination samt vilka faror som finns förknippade med bristfällig livsmedelshantering. Kursen vänder sig till: Kockar, serveringspersonal, portioneringspersonal, kallskänkor och övrig personal med livsmedelskontakt inom restaurang och offentlig verksamhet.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Serveringstillstånd/Alkohollagsutbildning

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning – Den här kursen är speciell framtagen för dig som ska göra kunskapsprovet för serveringstillstånd hos kommunen. Den passar även dig som vill färska upp minnet och få information om de senaste lagförändringarna. Utbildningen utgår från Sveriges alkohollag och ger dig de kunskaper du behöver för att klara provet. Under den här webbutbildningen får du på ett enkelt sätt lära dig alkohollagen. Utbildningen är sammansatt 2017 och innehåller alla de senaste uppdateringarna i lagen som du behöver känna till. Utbildningen genomför du på egen hand i lugn och ro framför datorn och består av filmer, delprov och slutprov. Efter genomgången kurs får du ett kursintyg. Kursen vänder sig till dig som är i processen med att söka serveringstillstånd. Den passar även för dig som önskar förbättra kontrollen av lagar och regler i den egna verksamheten. Den är även lämplig för dig som vill uppdatera dina kunskaper i ämnet, kanske för att du gick kursen för många år sedan.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Att leda en vinprovning

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 1 dag
  • Heltid
Vinkällan logotyp

Kursen som ger dig allt du behöver för att hålla en underhållande och lyckad vinprovning. Vill du kunna hålla vinprovningar för dina restauranggäster, eller kanske bara göra en kul grej för dina vänner? Vi kommer under heldagskursen ”Att leda en vinprovning” gå igenom tekniker, förberedelser och allt annat du behöver göra för att kunna imponera vid din nästa vinprovning. Dick Samuelsson eller Anette Zellén Söderström håller den här föreläsningen, dom har hållit i ett flertal vinprovningar och delar här med sig av sina erfarenheter på ett roligt och mycket pedagogiskt sätt. Deltagarna får vid avslutningen ett intyg på genomförd kurs. Kommentarer om kursen Att leda en vinprovning Jag vill tacka för en jättebra kurs igår om att leda en vinprovning. Jag blir glad hela jag då jag tänker på den – väldigt inspirerande! - Carolina Högfeldt, Vassa Eggen Pris 3 000:- exklusive moms I priset ingår material, frukost, lunch och fika.

Vinkällan
Vinkällan logotyp

Sommelierutbildning steg I

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 3,5 månader
  • Heltid
Restaurangakademien logotyp

SOMMELIERUTBILDNING MED INTERNATIONELL VALIDITET Restaurangakademiens Sommelierutbildning passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå! Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier. Du kommer heller inte gå hungrig under din tid på Restaurangakademien! Vår kökschef, Julius Wallmo, är känd för sina fantastiska luncher, ofta med samma tema som dagens föreläsning. Vid flera av tillfällena serverar vi dessutom lunchviner för att i praktiken lära oss att kombinera mat och dryck. Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap. Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringen WSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingår WSET Level 3. DU: Arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2. OMFATTNING: Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsa Steg 2 också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem. PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms) PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl moms (77 625 kr inkl. moms) 10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Restaurangakademien
Restaurangakademien logotyp

Sommelier - Diplomutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 5 månader
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

På GastroMerits branschunika sommelierutbildning träffar du några av Sveriges bästa sommelierer som kursledare. Kursen ger dig en djup och bred kunskap om öl, vin, starkvin och sprit. Varje kurstillfälle varvar teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar, för att skapa förståelse för både druvsorter och dryckestyper och du lär dig hur du bäst kombinerar mat och dryck. Hur doftar egentligen blyerts och känner du igen smaken av läder? Kan man odla vin i hela världen och vad är terroir? Kom till oss och få svar på dina frågor om all världens viner och andra drycker. Att bli sommelier hos oss tar bara en termin av roliga och intensiva studier. Vi ger dig en djup och bred kunskap om öl, vin, starkvin, sprit och även alkoholfria alternativ. Varje kurstillfälle varvar teoretiska föreläsningar med marknadens bredaste dryckesprovningar. Du får på så sätt förståelse för både druvsorter och dryckestyper och du lär dig hur du bäst kombinerar mat och dryck. Målgrupp Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang och som vill få djup kunskap om de viktigaste vinländerna och regionerna i världen samt få det praktiska hantverket för att kunna arbeta som sommelier. Efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov blir du sommelier.

Flera starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Tredagarskurs i vin

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 3 dagar
  • Heltid
Vinkällan logotyp

Vår Tredagarskurs är för dig som vill få en djupare inblick i vinvärlden utan att gå en hel Sommelierutbildning. Vi går övergripande igenom vinframställning, de viktigaste europeiska vinländerna, Nya världen, vinetiketter, vinstilar och vinhistoria. Varje dag har vi två vinprovningar, varav den ena är tillsammans med lunch där vi kommer att diskutera mat och vin i kombination så du hinner lära dig så mycket som möjligt. Innehåll Dag 1 – Vad är vin, provningsmetodik och hur man tolkar en vinetikett Dag 2 – Tillverkning av vitt vin, olika druvsorter Dag 3 – Tillverkning av rött vin, klassiska vinstilar och Nya världen Deltagarna får vid avslutningen ett intyg på genomförd kurs.

Vinkällan
Vinkällan logotyp

Business & Hospitality Management i Schweiz

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1 år
  • Heltid
Studin logotyp

Studera vår internationella yrkesutbildning i Business & Hospitality Management på hotellskolan BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz! Perfekt för dig som snabbt vill komma in i den expansiva globala hotellbranschen och påbörja en internationell yrkeskarriär. Utbildningen har ett dubbelt fokus: du utvecklar en bred förståelse för de operativa delarna i den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp dina kunskaper inom business management, företagsekonomi och organisation/ledarskap. Denna 6-12 månaders diplomutbildning är utformad för dig som snabbt vill starta en internationell yrkeskarriär inom hospitality, hotell- och besöksnäring, turism eller service. Hälften av utbildningstiden (4-6 mån) består av betald praktik på ett internationellt företag i Schweiz eller annat land. Resterande 6 månader består av teoretisk och praktisk undervisning på BHMS campus i Luzern. EXAMEN Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom Möjlighet finns att bygga vidare utbildningen till ett Higher Diploma samt till en kandidatexamen / Bachelor STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov

Löpande starter

Studin
Studin logotyp

Läs till sommelier – Utbildning på distans

  • Yrkesutbildning
  • Online
  • 6 månader
  • Egen takt
Wine Legs Academy logotyp

Vill du arbeta som sommelier på restaurang/vinbar, som vinimportör eller bara vidga ditt redan befintliga vinintresse? Som certifierad sommelier har du de kunskaper som behövs för att arbeta professionellt med drycker. Eftersom det är en distanskurs utan träffar där du bestämmer tempo själv kan du läsa vår sommelierutbildning vid sidan av arbete eller studier. I utbildningen kommer du läsa in olika block med teori och utföra teoretiska uppgifter samt göra praktiska vinprovningar. Du kommer lära vad yrket som sommelier innebär, kombinera vin med mat, olika druvor, vinrankan och odling, vinhistoria, vinframställning samt hur en vinprovning går till och mycket mer. Utbildningen passar både dig som vill arbeta som sommelier och dig som vill fördjupa dig mer i vinets värld. Efter att du har anmält dig till utbildningen får du ditt startpaket skickat till dig inom en vecka. Startpaketet innehåller en servitörskniv med korkskruv, champagnestopper, aromahjul, vinprovningsark, vinkasse samt en väska där du kan samla ditt material. Du får ett inlogg till din elevportal där du har tillgång till filmer, inläsningsmaterial, bilder, ett unikt druvbibliotek med ca. 100 olika druvsorter, presentationer samt filer att ladda ner. I elevportalen kan du även chatta med andra elever som är inloggade samtidigt. Inköp av vin till vinprovningarna tillkommer. När du är klar och godkänd på utbildningen får du även hemskickat ditt certifikat samt ett broderat sommelierförkläde. Du läser in teorin, ett block i taget och får efter varje block uppgifter att lämna in via mail. Uppgifterna består av både teoretiska uppgifter och praktiska vinprovningar. När dina uppgifter för varje block är rättade och godkända skickar vi dig nästa block. Du ska ta dig igenom 7 block som avslutas med ett certifieringsprov. Se lista med kursinnehåll på vår hemsida. Du har alltid tillgång till din kursledare som guidar dig i dina frågor så du kan nå dina drömmar. Det här kan du arbeta med efter utbildningen: Efter din utbildning kan du arbeta som sommelier, vinimportör, eller glänsa med dina kunskaper i ditt eget vinintresse. Du kan bland annat efter avslutad utbildning: Utföra analyser av viner Matcha vin med mat Veta skillnaden mellan olika klassifikationssystem Historia om vintillverkning och vinets spridning i världen Hur vinframställning går till Skillnaden mellan Gamla Världen och Nya Världen Kunskap om olika druvsorter Serveringsteknik Komponera en vinlista Kundbemötande och säljteknik m.m. Examen & Certifiering Utbildningen innehåller omfattande teoretiskt material, praktiska övningar och vinprovningar, quiz samt inlämningsuppgifter. Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt certifieringsbevis som visar att du genomfört hela utbildningen. Du kan då titulera dig Certifierad sommelier.

Löpande starter

Wine Legs Academy
Wine Legs Academy logotyp

Receptions-, Konferens- & Housekeepingansvarig, 210 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Göteborg
  • 1 år
  • Heltid
YRGO logotyp

Vill du ha en ansvarsfull roll i hotellbranschen? Under utbildningen lär du dig jobba med styrning, ledning och marknadsföring för att kunna driva receptions-, konferens- och housekeepingverksamhet på ett lönsamt och hållbart sätt. OM UTBILDNINGEN Under utbildningen får du bland annat lära dig arbeta med styrning, ledning och uppföljning i en organisation göra budget, ekonomiska kalkyler och lönsamhetsbedömningar planera, leda, fördela och följa upp den dagliga verksamheten inom reception, konferens och housekeeping strategisk och taktisk marknadsföring med kunskap om konkurrens, produkt, pris och kommunikationsval retorik och presentationsteknik använda digitala medier för det kommunikativa, administrativa och ekonomiska arbetet, allt från sociala medier till relevanta bokningssystem. ATT ARBETA SOM ANSVARIG INOM RECEPTION, KONFERENS OCH HOUSEKEEPING Som ansvarig inom reception, konferens och housekeeping leder och planerar du det dagliga arbetet för personalen och gör budget och kalkyler för ökad lönsamhet och hållbarhet. Du jobbar långsiktigt och strategiskt med planer för marknadsföring och försäljning, men kan också operativt sköta företagets kommunikation i till exempel sociala medier. YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER Efter avslutad utbildning kan du jobba i en ansvarsfull yrkesroll inom reception, konferens och housekeeping. Din framtida arbetsplats kan främst vara inom en hotellverksamhet men också inom företagsreception.

YRGO
YRGO logotyp

Bagare och konditor, 225 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Göteborg
  • 1 år
  • Heltid
YRGO logotyp

Vill du fördjupa dina kunskaper och förbättra ditt hantverk inom bageri och konditori? Efter vår ettåriga utbildning kan du jobba som kreativ konditor eller bagare inom såväl små hantverksföretag som större företag i branschen. OM UTBILDNINGEN Utbildningen bygger vidare på grundutbildningen till bagare och konditor inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen. Den passar också dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet som bagare eller konditor. Under utbildningen varvas praktiska kunskaper med teoretiska. Du får bland annat träna på allt från klassiska bageri- och konditoriprodukter till moderna produkter och tekniker, men även specialarbeten inom exempelvis socker och choklad lära dig kreativt hantverk för bakverk och tårtor kunskaper om företagsekonomi och organisation möjlighet att avlägga gesällprov. YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER Efter avslutad utbildning kan du jobba som bagare, konditor, pastry chef, tårtkreatör, pralintillverkare och mycket mer. Din framtida arbetsplats kan till exempel vara på traditionellt bageri eller konditori, hotell, restaurang eller stenugnsbageri. Eller så väljer du att starta eget.

YRGO
YRGO logotyp

Bagare och konditor, 215 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Kristianstad
  • 1 år
  • Heltid
Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen logotyp

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av en kvalificerad yrkesinriktad utbildning till bagare och konditor. Utbildningen är ett år, 215 Yh-poäng. Utbildning ska ge dig gedigna hantverkskunskaper och förfina dina förmågor inom området. Möjlighet till gesällbrev finns. Entreprenöriell ådra Utbildningen ger också möjligheter till att utveckla din entreprenöriella ådra för nyskapande inom branschen. Du ges möjlighet att pröva dina vingar genom att delta i tävlingar och även upplevelser utanför Sveriges gränser erbjuds. Samarbete med branschledande företag Utbildningen genomförs i nära samarbete med branschledande företag och en tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagt runt om i hela Sverige. Detta ger möjlighet att testa olika områden i branschen, men också öppna dörrar för blivande anställning. Nästan 100 procent av de studerande har anställningslöfte innan utbildningen är avklarad.

Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen
Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen logotyp

Business Event Management - Australien

  • Universitet / Högskola
  • Australien
  • 3 år
  • Heltid
Studin logotyp

Bachelor of Business Event Management – APM College of Business & Communication. Utbildningen ger dig förmågan att professionellt och framgångsrikt genomföra stora evenemang. Du lär dig att skapa innovativa events och evenemang som är rätt för klienten, engagerande för deltagarna och som uppfyller alla krav och regler. Branschproffs i eventbranschen lär dig alla aspekter av marknadsföring och PR, policy och logistik kring event och evenemang. Du utvecklar färdigheter i projekt-, strategi-, och event management. Du lär dig förstå den viktiga roll som event och evenemang har i en modern affärsmiljö. I utbildningen ingår ett flertal tillvalskurser för att matcha dina intressen. Du kan specialisera dig mot hotell, turism, marknadsföring, PR och reklam. Du lär dig omvandla dina kreativa idéer till välgenomförda, lyckade och minnesvärda evenemang. En praktikplacering / internship är integrerad i utbildningen. Praktiken ger dig uppdaterad och efterfrågad yrkeserfarenhet, du förvärvar internationell arbetslivserfarenhet och skaffar dig ett professionellt nätverk. Med en examen från APM College är du helt redo för en internationell karriär inom evenemangs- och eventbranschen. Examen Diploma, 1 år Associate degree 2 år Kandidat, BA Bachelor, 2-3 år Starter 3 starter per år: september, februari och juni varje år

Flera starter

Studin
Studin logotyp

Food & Beverage Manager, 300 YHP

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Västervik
  • 1,5 år
  • Heltid
Campus Västervik logotyp

Utbildningen Food & Beverage Manager är för dig som vill ha en ledande roll inom hotell- och restaurangbranschen. Utbildningen syftar till att utveckla din kompetens för att kunna driva och utveckla en restaurang samt leda personalgrupper på ett inspirerande och professionellt sätt. Du utvecklar ett helhetsperspektiv för att skapa goda förutsättningar för alla intressenter i restaurangverksamheten. Du studerar på heltid under ett och ett halvt år och får en yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar per vecka. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Utbildningen kan med fördel kombineras med ordinarie arbete. Under Lärande i arbete (LIA) följer man arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet. Utbildningsort: Utbildningen ges i klassrum i Göteborg och FEIFLEX, en spännande nyhet för i år, som innebär att du kan ta del av utbildningen från ett klassrum i Västervik, via direktsänd videolänk från Göteborg.

Campus Västervik
Campus Västervik logotyp