Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Utbildningsstart
Plats

43 utbildningar hittades

Diploma of Event Management - TAFE Queensland

Löpande starter
Yrkesutbildning
Välj en karriär inom Events! Här får du de kunskaper och yrkesfärdigheter du behöver för att arbeta med kunder och leda team i att skapa framgångsrika event, evenemang och upplevelser inom eventindustrin. Du lär du dig om alla komponenter och delar i ett event och hur man arrangerar och bygger ett event från grunden. Du lär dig hur man väljer rätt plats/arena för eventet, hur man budgeterar, hur man leder en projektorganisation och marknadsför ett event. Du lär dig om budget, att utarbeta förslag, hantera deltagare/anmälningar och att skaffa sponsorer. Du lär dig även hur man har full kontroll och övervakar ett event, inklusive iscensättning och riskhantering. Lärarna har starka band till viktiga aktörer inom eventbranschen – du kommer att få praktiska yrkesfärdigheter inom event management. Kurser du läser är bl.a: Information on the events industry, Coordinate on-site event registrations, Manage event staging components, Manage on-site event operations, Enhance customer service experiences, Manage finances within a budget, Lead and manage people, Monitor work operations, Establish and conduct business relationships, Manage projects, Identify hazards, assess and control safety risks. EXAMEN Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom, 1 år STARTER Programmet startar 2 gånger om året: juli, jan
Studin

Grunderna inom vin

Start 2020-03-17
Yrkesutbildning
– VINKURS MED FOKUS PÅ GRUNDERNA Kursinnehåll: Det här är kvällskursen för dig som har fått upp ögonen för vin och vill lära dig mer! Under de fem föreläsningstillfällena kommer du att lära dig om de mest kända druvorna och vinländerna samt prova ett flertal karaktärstypiska viner. Vi går också igenom grunderna i att kombinera mat och dryck. Sista tillfället blir det en frivillig tentamen som ligger till grund för den internationellt erkända diplomeringen WSET Level 1. Du: Kursen riktar sig både till dig som arbetar i branschen och till den nyfikne privatpersonen. Kanske är du sugen på vår Sommelierutbildning, men känner dig inte riktigt redo än? Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och vilja att lära dig mer! Kursledare: Michel Jamais och Susanne Berglund-Krantz Michel Jamais och Susanne Berglund-Krantz är vana att lära ut och undervisar också på vår Sommelierutbildning. Pris: 6072 kr exkl. moms Du får enklare förtäring innan kursen drar igång, kursmaterial, provning av ett 30-tal viner samt diplom efter avlagt diplomprov. Omfattning: Vinkursen hålls under sex tisdagskvällar mellan kl 18:30-21:30.
Restaurangakademien

Internationell Sommelier, 200 YH-poäng

Start 2020-08-14
Yrkeshögskola (YH)
DRYCKESUTBILDNING PÅ HELTID Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning med produktkunskap, mat/dryck/matsal, service och miljö, kundorientering, ledarskap och ekonomi, hälsa, kvalitetssäkring m m ger en helhetssyn på sommelieryrket. Teori sammanlänkas med värdefull praktik som bygger upp ditt kontaktnät och visar att du är värd att satsas på. Efter examen kan du arbeta som sommelier över hela världen. DU: Har den behörighet som krävs (se nedan). Du vill veta allt om vin, är social och trivs med att möta nya människor. Ditt önskemål är en utbildning som aktivt förbereder för yrkesrollen, och att de nya kunskaperna sätts på prov redan under studietiden. Din dröm är att tillhöra morgondagens sommelierelit! OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel. BEHÖRIGHETSKRAV: Gymnasieexamen, alternativt motsvarande t ex utländska gymnasiebetyg. Tidigare serveringserfarenhet är meriterande, men inte ett krav.
Restaurangakademien

Serveringstillstånd

Löpande starter
Företagsutbildning
Utbildningen är en enkel och pedagogisk utbildning för dig som behöver de rätta kunskaperna i alkohollagen. Innan kursen är avklarad testas dina kunskaper i vårt utbildningssystem så att du kan vara säker på att du har de kunskaper som krävs för att klara provet hos kommunen på första försöket. Tillsammans med våra sponsorer gör vi det nu möjligt för krögare och personal runt om i landet att utbilda sig i alkohollagen via utbildningen Serveringstillstånd till ett mycket förmånligt pris. Utbildningen riktar sig till de personer i företaget som ska göra kunskapsprovet hos kommunen eller till de som bara önskar att fräscha upp sina kunskaper i alkohollagen. Utbildningen finns på svenska, engelska och arabiska.
Krogarna.se

Restaurant Manager/Restaurangchefsutbildning

Start 2020-08-24
Yrkesutbildning
Med vår diplomerade utbildning till Restaurant Manager får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. Syftet med utbildningen är att ge dig ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. Verktyg och kunskap som lyfter dig en nivå, så att du kan se verksamheten som en helhet. Kursinnehåll Affärsidé och affärsplan Budget, nyckeltals och balansräkning Ledarskap och så skapar du framgångsrika teammarknadsföring och digitala plattformar Service och strategisk försäljning Arbetsrätt och schemaläggning Målgrupp Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll. Avgift: 41 900 exkl. moms
GastroMerit, Martin & Servera

Serveringstillstånd/Alkohollagsutbildning

Löpande starter
Företagsutbildning
Den här kursen är speciell framtagen för dig som ska göra kunskapsprovet för serveringstillstånd hos kommunen. Den passar även dig som vill färska upp minnet och få information om de senaste lagförändringarna. Utbildningen utgår från Sveriges alkohollag och ger dig de kunskaper du behöver för att klara provet. Under den här webbutbildningen får du på ett enkelt sätt lära dig alkohollagen. Utbildningen är sammansatt 2017 och innehåller alla de senaste uppdateringarna i lagen som du behöver känna till. Utbildningen genomför du på egen hand i lugn och ro framför datorn och består av filmer, delprov och slutprov. Efter genomgången kurs får du ett kursintyg. Kursinnehåll Alkoholpolitik Tillsyn Servering Mat, lokal och utrustning Delprov, slutprov och kursintyg Målgrupp Kursen vänder sig till dig som är i processen med att söka serveringstillstånd. Den passar även för dig som önskar förbättra kontrollen av lagar och regler i den egna verksamheten. Den är även lämplig för dig som vill uppdatera dina kunskaper i ämnet, kanske för att du gick kursen för många år sedan. Avgift: 1290 kr exkl. moms
GastroMerit, Martin & Servera

Bagare och konditor, 215 YH-poäng

Start 2020-08-17
Yrkeshögskola (YH)
Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av en kvalificerad yrkesinriktad utbildning till bagare och konditor. Utbildningen är ett år, 215 Yh-poäng. Utbildning ska ge dig gedigna hantverkskunskaper och förfina dina förmågor inom området. Möjlighet till gesällbrev finns. Entreprenöriell ådra Utbildningen ger också möjligheter till att utveckla din entreprenöriella ådra för nyskapande inom branschen. Du ges möjlighet att pröva dina vingar genom att delta i tävlingar och även upplevelser utanför Sveriges gränser erbjuds. Samarbete med branschledande företag Utbildningen genomförs i nära samarbete med branschledande företag och en tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagt runt om i hela Sverige. Detta ger möjlighet att testa olika områden i branschen, men också öppna dörrar för blivande anställning. Nästan 100 procent av de studerande har anställningslöfte innan utbildningen är avklarad.
Kristianstad kommun, Vuxenutbildningen

Shiftleader Hotel, 200 Yh-poäng

Start 2020-08-17
Yrkeshögskola (YH)
Älskar du att ge service? Gillar du att jobba med människor? Då är Shiftleader Hotel rätt utbildning för dig. Gå längre i framtidens bransch Efter två terminers studier är du kvalificerad att jobba som arbetsledare på ett skift eller på en administrativ tjänst på en driftsavdelning. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som assisterande avdelningschef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att leda det operativa arbetet på en receptions-, konferens- eller housekeepingavdelning. Du får också goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen. Behovet är stort av utbildad personal Michaela Bussler, Director of Human Resources, Sheraton Stockholm: "Utbildningen Shiftleader Hotel är en mycket viktig utbildning för hotellbranschen i Stockholm framförallt, där ju expansionen är som störst. Från den befintliga Hotel Managementutbildningen på två år får vi motiverade ledare och medarbetare med en god generell kunskap om verksamheten som ger dem en god överblick och förståelse som är mycket betydelsefull. Vi ser fram emot att behovet kommer att mötas även på den nivå denna utbildning syftar till."
Frans Schartaus Handelsinstitut

Livsmedelshygien och HACCP - Grundutbildning

Löpande starter
Företagsutbildning
Grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal vid privata- och offentliga livsmedelsanläggningar. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Inkluderar även en beskrivning av hur HACCPn fungerar. Efter utbildningen kommer du har kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikroorganismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur du undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Genom hela utbildningen belyser vi vikten av god hygien och trycker även på att du måste ha full kontroll genom de olika hanteringsstegen och säkerställa att råvaror hanteras på ett korrekt sätt. Matförgiftningar är inte bara en kostnad för samhället, utan riskerar även människors hälsa och liv, detta elimineras med en hög medvetenhet om risker och en grundläggande utbildning i botten. Kursinnehåll Mikroorganismer och Smitta (bakterier, virus och parasiter) Hygien (personlig och lokaler) Matförgiftningar Egenkontroll, HACCP, och Faroanalys Grundförutsättningar HACCP Lagstiftningen Kemiska och fysiska hälsofaror Målgrupp Kursen vänder sig till dig som är ansvarig vid en livsmedelsanläggning eller restaurangkök Under utbildningen får du en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur du kan jobba med dessa två styrdokument, och säkrar på så sätt din hantering av livsmedel. Avgift: 1490 kr exkl. moms.
GastroMerit, Martin & Servera

Sommelierutbildning steg I

Start 2020-08-25
Yrkesutbildning
SOMMELIERUTBILDNING MED INTERNATIONELL VALIDITET Restaurangakademiens Sommelierutbildning passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå! Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier. Du kommer heller inte gå hungrig under din tid på Restaurangakademien! Vår kökschef, Julius Wallmo, är känd för sina fantastiska luncher, ofta med samma tema som dagens föreläsning. Vid flera av tillfällena serverar vi dessutom lunchviner för att i praktiken lära oss att kombinera mat och dryck. Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap. Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringen WSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingår WSET Level 3. DU: Arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2. OMFATTNING: Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsa Steg 2 också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem. PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms) PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl moms (77 625 kr inkl. moms) 10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.
Restaurangakademien

Att leda en vinprovning

Start 2020-05-13
Yrkesutbildning
Kursen som ger dig allt du behöver för att hålla en underhållande och lyckad vinprovning. Vill du kunna hålla vinprovningar för dina restauranggäster, eller kanske bara göra en kul grej för dina vänner? Vi kommer under heldagskursen ”Att leda en vinprovning” gå igenom tekniker, förberedelser och allt annat du behöver göra för att kunna imponera vid din nästa vinprovning. Dick Samuelsson eller Anette Zellén Söderström håller den här föreläsningen, dom har hållit i ett flertal vinprovningar och delar här med sig av sina erfarenheter på ett roligt och mycket pedagogiskt sätt. Deltagarna får vid avslutningen ett intyg på genomförd kurs. Kommentarer om kursen Att leda en vinprovning Jag vill tacka för en jättebra kurs igår om att leda en vinprovning. Jag blir glad hela jag då jag tänker på den – väldigt inspirerande! - Carolina Högfeldt, Vassa Eggen Pris 3 000:- exklusive moms I priset ingår material, frukost, lunch och fika.
Vinkällan

Skapa din egen onlineutbildning

Löpande starter
Företagsutbildning
Ta fram din egen utbildning för din personal med filmer, frågor och prov. Nu kan du skräddarsy din egen onlinekurs via vår utbildningsplattform ilearnzy. Här kan du enkelt bygga din egen utbildning för din personal med filmer, frågor och kursmaterial. Du kan följa upp hur det går för dina anställda via statistik, och på det sättet se till så att alla erhåller den kunskapsnivå ni önskar. Utbildningsplattformen är responsiv vilket innebär att studenten kan genomföra sin kurs via mobil, platta eller via datorn. En utbildning som kan vara bra att investera i är en Personalpolicy som era nyanställda ska klara av innan sin första arbetsdag. Att skapa en egen utbildning behöver inte bli dyrt. Vi har många års erfarenhet av att ta fram pedagogiska onlineutbildningar och kan vägleda er. Kontakta oss så hjälper vi dig. För pris: Be om offert.
Krogarna.se

Management inom hotell och besöksnäring

Start 2020-09-07 + flera
Yrkeshögskola (YH)
Management inom hotell och besöksnäringen utbildar dig för en karriär inom hotell och besöksnäringen, en av våra mest växande industrier i Sverige. Efterfrågan på operativa ledare med kunskap och erfarenhet inom ledarskap, ekonomi, projektledning och medarbetarfrågor är stort. Vi ger dig den spetskompetens du behöver för att göra framsteg i branschen. Under studieåret kommer stort fokus att vara på värdskap, ledarskap och försäljning och marknadsföring i digitala kanaler. Även ämnen som interkulturella relationer, hållbar utveckling och säkerhet gör att utbildningen ligger i framkant. Majoriteten av föreläsarna på utbildningen arbetar själva inom branschen. Utbildningsledarna har många års erfarenhet bakom sig med ett stort kontaktnät i branschen. Detta ger dig kontakter i branschen och en verklighetsskildrande studietid. Studielängd: 1,5 år, 300 Yh-poäng
TEC Travel Education Centre

Sommelier, 200 YH-poäng

Start 2020-08-31
Yrkeshögskola (YH)
Vill du jobba med vin, öl och andra drycker? Vår ettåriga utbildning ger dig en gedigen dryckeskunskap, kunskap om mat och dryck i kombination och möjlighet att genomföra WSET nivå 2 och 3 i vin. Du får också ett stort kontaktnät i branschen, som gör att du är väl förberedd för arbete i Sverige eller internationellt. OM UTBILDNINGEN Under utbildningen får du bland annat fördjupade kunskaper om viner, öl, cider, sprit, vatten och kaffe träna på att smaka, dofta och beskriva olika drycker teoretiska kunskaper om viners ursprung, druvor och distrikt lära dig att kombinera mat med dryck stor kunskap om olika dryckesproducenter och deras produkter lära dig kundbemötande, säljteknik, ledarskap och ekonomi möjlighet att genomföra WSET nivå 2 och 3 i vin. WSET står för Wine & Spirit Education Trust och erbjuder korta, fördjupande kurser. Efter avslutad kurs och godkänd examination får du ett diplom för att visa på din kunskap. YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER Den klassiska sommelieren arbetar på restaurang och har ansvar för drycker, inköp, lagerhållning och vin- och dryckeslistor. Du vägleder gästerna i val av dryck till maten och har ansvar för deras sammantagna upplevelse vid bordet. Men som utbildad sommelier kan du också välja andra typer av tjänster. Du kan arbeta som inköpare eller säljare hos grossist eller på Systembolaget. Du kan också arbeta som hovmästare, dryckesansvarig, matsalschef eller Food and Beverage Manager
YRGO

Event Management - APM College of Business & Communication

Löpande starter
Yrkesutbildning
Utbildningen ger dig förmågan att professionellt och framgångsrikt genomföra stora evenemang. Du lär dig att skapa innovativa events och evenemang som är rätt för klienten, engagerande för deltagarna och som uppfyller alla krav och regler. Branschproffs i eventbranschen lär dig alla aspekter av marknadsföring och PR, policy och logistik kring event och evenemang. Du utvecklar färdigheter i projekt-, strategi-, och event management. Du lär dig förstå den viktiga roll som event och evenemang har i en modern affärsmiljö. I utbildningen ingår ett flertal tillvalskurser för att matcha dina intressen. Du kan specialisera dig mot hotell, turism, marknadsföring, PR och reklam. Du lär dig omvandla dina kreativa idéer till välgenomförda, lyckade och minnesvärda evenemang. En praktikplacering / internship är integrerad i utbildningen. Praktiken ger dig uppdaterad och efterfrågad yrkeserfarenhet, du förvärvar internationell arbetslivserfarenhet och skaffar dig ett professionellt nätverk. Med en examen från APM College är du helt redo för en internationell karriär inom evenemangs- och eventbranschen. EXAMEN Diploma, 1 år Associate degree 2 år Kandidat, BA Bachelor, 2-3 år STARTER 3 starter per år: september, februari och juni varje år
Studin

Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

Löpande starter
Företagsutbildning
Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär. Den här webbutbildningen riktar sig till dig som arbetar i en verksamhet med servering av alkoholhaltiga drycker. Vi rekommenderar att servitriser, servitörer, bartenders, diskplockare, ordningsvakter och entrévärdar genomför den här utbildningen. Utbildningen tar upp de delar av alkohollagen som personalen i en verksamhet som hanterar alkohol måste känna till för att inte riskera att förlora serveringstillståndet. Myndigheterna ställer idag krav på att de som jobbar med servering av alkohol har "nödvändiga kunskaper". I den här utbildningen ser vi till att du får dessa kunskaper. Kursinnehåll Alkohol och kroppen Sverige alkohollag Myndigheter Kort och kassa Kontakt Narkotika Underåriga Delprov, slutprov, kursintyg Målgrupp Kursen vänder sig till dig som arbetar i en restaurangverksamhet och som vill kunna känna dig trygg i att du har de kunskaper som krävs för att på ett professionellt sätt erbjuda alkoholhaltiga drycker. Avgift: 990 kr exkl. moms.
GastroMerit, Martin & Servera

WSET Level 1 & 3 Award in Sake

Start 2020-02-06
Yrkesutbildning
Vill du lära dig mer om den fascinerande risbrygden sake? Är du intresserad av japansk mat- och dryckeskultur? Tillsammans med Åke ”Sakemannen” Nordgren anordnar Vinkällan Sveriges enda kurs i WSET Level 1 & 3 Award in Sake. Level 1 är en endagskurs medans level 3 sträcker sig över tredagar. Åke Nordgren är VD på Akebono och är en av Europas främsta experter inom området japansk dryck och mat. Han är utbildad Sakesommelier, WSET Level 3 Sake Educator, sakedomare och även utnämnd till Sake Samurai av The Sake Samurai Association i Japan. WSET Level 1 Award in Sake: Stockholm – 6 februari WSET Level 3 Award in Sake: Stockholm – VT20 Köpenhamn – 17-19 februari Pris: Lvl 1: 3 000:- exklusive moms Lvl 3: 9 500:- exklusive moms
Vinkällan

Alkoholhandläggare

Löpande starter
Företagsutbildning
Denna utbildning ger dig som alkoholhandläggare de grundläggande teoretiska kunskaperna för ditt arbete. Du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Kursen leds av Cecilia Wahlgren, F.d. Alkoholhandläggare och uppskattad föreläsare inom ämnet. Denna interaktiva utbildning är framtagen tillsammans med Cecilia Wahlgren som har många års erfarenhet av alkoholhandläggning. Kursen är riktad till dig som ny alkoholhandläggare eller till dig som vill fräscha upp dina kunskaper.
Krogarna.se

Event Management

Start 2020-08-31
Universitet / Högskola
Kvalitet räcker inte längre som konkurrensmedel. Endast de varor och tjänster som kan berätta en historia och förknippas med trovärdighet, exklusivitet och starka värden kan urskiljas i bruset. Har du förmågan att ge av dig själv för att skapa engagemang? Då är utbildningen till event manager något för dig. Som event manager planerar du och leder evenemang och större möten, t.ex. bröllop, festivaler, konserter eller konferenser, från idé till genomförande. Du hjälper företag från olika branscher att presentera sina produkter i sammanhang som ger en positiv uppmärksamhet, dvs. händelsemarknadsföring. Under utbildningen möter du kvalificerade praktiker och potentiella uppdragsgivare, vilket redan från start ger dig möjlighet att skapa ett professionellt nätverk. Utbildningen ges under de första två åren i Varberg, föreläsningar och seminarier under år 3 kan komma att förläggas helt eller delvis i Borås.
Högskolan i Borås

Vinkunskap grundkurs

Löpande starter
Företagsutbildning
I denna utbildning lär den regerande Nordiska mästaren och den tvåfaldiga SM-vinnaren i Sommellerie, Fredrik Lindfors, dig grunderna i teoretisk vinkunskap. Utbildningen är till för dig som vill lära dig mer om vin. En utbildning som du garanterat kommer ha nytta av i ditt yrke men även privat. Genom utbildningen får du får lära dig om vinets utveckling och olika framställningsmetoder samt vad som kännetecknar en specifik druvsort. Du kommer också få kunskap kring lagring och hantering av vin. I sista delen av utbildningen går vi in på ämnet mat och vin i kombination och du lär dig hur du ska tänka och passa ihop viner till viss typ av mat. Utbildningen är en teoretisk grundkurs och inga förkunskaper krävs. Utbildningen spelades in i den berömda Vinkällaren Grappe i Stockholm.
Krogarna.se