Bagare och konditor, 225 YH-poäng

YRGO
Hotell & Restaurang
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Göteborg
3 augusti 2020
Kort om utbildningen

Vill du fördjupa dina kunskaper och förbättra ditt hantverk inom bageri och konditori? Efter vår ettåriga utbildning kan du jobba som kreativ konditor eller bagare inom såväl små hantverksföretag som större företag i branschen.

OM UTBILDNINGEN
Utbildningen bygger vidare på grundutbildningen till bagare och konditor inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen. Den passar också dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet som bagare eller konditor.

Under utbildningen varvas praktiska kunskaper med teoretiska. Du får bland annat

  • träna på allt från klassiska bageri- och konditoriprodukter till moderna produkter och tekniker, men även specialarbeten inom exempelvis socker och choklad
  • lära dig kreativt hantverk för bakverk och tårtor
  • kunskaper om företagsekonomi och organisation
  • möjlighet att avlägga gesällprov.

TÄNKBARA ARBETSPLATSER EFTER EXAMEN
Efter avslutad utbildning kan du jobba som bagare, konditor, pastry chef, tårtkreatör, pralintillverkare och mycket mer.

Din framtida arbetsplats kan till exempel vara på traditionellt bageri eller konditori, hotell, restaurang eller stenugnsbageri. Eller så väljer du att starta eget.

Läs mer och ansök
Om YRGO
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler