Bagare och konditor, 225 YH-poäng

Sammanfattning
Kort om utbildningen
Vill du fördjupa dina kunskaper och förbättra ditt hantverk inom bageri och konditori? Efter vår ettåriga utbildning kan du jobba som kreativ konditor eller bagare inom såväl små hantverksföretag som större företag i branschen.
OM UTBILDNINGEN
Utbildningen bygger vidare på grundutbildningen till bagare och konditor inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen. Den passar också dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet som bagare eller konditor.
Under utbildningen varvas praktiska kunskaper med teoretiska. Du får bland annat
- träna på allt från klassiska bageri- och konditoriprodukter till moderna produkter och tekniker, men även specialarbeten inom exempelvis socker och choklad
- lära dig kreativt hantverk för bakverk och tårtor
- kunskaper om företagsekonomi och organisation
- möjlighet att avlägga gesällprov.
YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER
Efter avslutad utbildning kan du jobba som bagare, konditor, pastry chef, tårtkreatör, pralintillverkare och mycket mer.
Din framtida arbetsplats kan till exempel vara på traditionellt bageri eller konditori, hotell, restaurang eller stenugnsbageri. Eller så väljer du att starta eget.
Plats
- Göteborg
För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Om YRGO
Vi har ett brett urval av yrkeshögskoleutbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för dig som vill byta yrke och för dig som vill fördjupa dig i ett yrke.