Grunderna i Restaurangekonomi

GastroMerit, Martin & Servera
Ekonomi
Hotell & Restaurang
Sammanfattning
Utbildningstyp
Företagsutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
4 timmar
Pris
1813 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Distans
Löpande starter
Kort om utbildningen

Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till hur man skapar en lönsam restaurang. Här får du lära dig att sätta rätt priser och se till att lyfta fram och sälja den mat och de drycker som bidrar mest till restaurangens lönsamhet.

För att driva en framgångsrik och lönsam restaurang är det inte tillräckligt med god mat och bra service. Det krävs också att intäkterna är större än utgifterna och att all den mat och dryck som restaurangen säljer är med och bidrar till restaurangens vinst. Att få intäkter och utgifter att gå ihop är en fråga om ekonomi.
Ju fler inom en verksamhet som har kunskaper inom ekonomi, desto större är möjligheterna att ha en god och stabil ekonomi.

Kursinnehåll

  • Introduktion till restaurangekonomi
  • Ekonomiska begrepp
  • Budget och prognoser
  • Nyckeltal i restaurangbranschen
  • Kalkylering
  • Prissättning
  • Personalkostnader
  • Kunskapsprov – kursen avslutas med ett kunskapsprov

 

Målgrupp
Kursen vänder sig i första hand till dig som är krögare, restaurangchef, kökschef, hovmästare, barchef eller har budgetansvar för någon del inom en restaurangverksamhet. 

Avgift: 1450 kr exkl. moms.

Läs mer och ansök
Om GastroMerit, Martin & Servera

GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet, vi har utbildningar för hotell, restaurang och storkök.

Utbildningstyper
Företagsutbildning, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar