Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Grunderna inom vin

Restaurangakademien
Hotell & Restaurang
Grunderna inom vin beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
1 månad
Pris (exkl. moms)
6 072 kr
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

– VINKURS MED FOKUS PÅ GRUNDERNA

Kursinnehåll: Det här är kvällskursen för dig som har fått upp ögonen för vin och vill lära dig mer! Under de fem föreläsningstillfällena kommer du att lära dig om de mest kända druvorna och vinländerna samt prova ett flertal karaktärstypiska viner. Vi går också igenom grunderna i att kombinera mat och dryck. Sista tillfället blir det en frivillig tentamen som ligger till grund för den internationellt erkända diplomeringen WSET Level 1.

Du: Kursen riktar sig både till dig som arbetar i branschen och till den nyfikne privatpersonen. Kanske är du sugen på vår Sommelierutbildning, men känner dig inte riktigt redo än? Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och vilja att lära dig mer!

Kursledare: Michel Jamais och Susanne Berglund-Krantz
Michel Jamais och Susanne Berglund-Krantz är vana att lära ut och undervisar också på vår Sommelierutbildning.

Pris: 6072 kr exkl. moms
Du får enklare förtäring innan kursen drar igång, kursmaterial, provning av ett 30-tal viner samt diplom efter avlagt diplomprov.

Omfattning: Vinkursen hålls under sex tisdagskvällar mellan kl 18:30-21:30.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Restaurangakademien

Om Restaurangakademien

MED MÅLTIDEN I CENTRUM

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Och de lyckades.

Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen. Även det ökande allmänna mat- och dryckintresset förvaltar vi genom att erbjuda högklassig undervisning till privatpersoner och att anordna företagsevents.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök