Internationell Sommelier, 200 YH-poäng

Sammanfattning
Kort om utbildningen
DRYCKESUTBILDNING PÅ HELTID
Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning med produktkunskap, mat/dryck/matsal, service och miljö, kundorientering, ledarskap och ekonomi, hälsa, kvalitetssäkring m m ger en helhetssyn på sommelieryrket. Teori sammanlänkas med värdefull praktik som bygger upp ditt kontaktnät och visar att du är värd att satsas på. Efter examen kan du arbeta som sommelier över hela världen.
DU: Har den behörighet som krävs (se nedan). Du vill veta allt om vin, är social och trivs med att möta nya människor. Ditt önskemål är en utbildning som aktivt förbereder för yrkesrollen, och att de nya kunskaperna sätts på prov redan under studietiden. Din dröm är att tillhöra morgondagens sommelierelit!
OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel.
BEHÖRIGHETSKRAV: Gymnasieexamen, alternativt motsvarande t ex utländska gymnasiebetyg. Tidigare serveringserfarenhet är meriterande, men inte ett krav.
Plats
- Stockholm
För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Om Restaurangakademien
MED MÅLTIDEN I CENTRUM
Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Och de lyckades.
Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen. Även det ökande allmänna mat- och dryckintresset förvaltar vi genom att erbjuda högklassig undervisning till privatpersoner och att anordna företagsevents.