Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Sommelierutbildning steg I

Restaurangakademien
Hotell & Restaurang
Sommelierutbildning steg I beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
3,5 månader
Pris (exkl. moms)
32 500 kr
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

SOMMELIERUTBILDNING MED INTERNATIONELL VALIDITET

Restaurangakademiens Sommelierutbildning passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå! Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier. Du kommer heller inte gå hungrig under din tid på Restaurangakademien! Vår kökschef, Julius Wallmo, är känd för sina fantastiska luncher, ofta med samma tema som dagens föreläsning. Vid flera av tillfällena serverar vi dessutom lunchviner för att i praktiken lära oss att kombinera mat och dryck.

Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap. 

Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringen WSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingår WSET Level 3.

DU: Arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2. 

OMFATTNING: Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsa Steg 2 också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem.

PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms)
PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl moms (77 625 kr inkl. moms)
10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Restaurangakademien

Om Restaurangakademien

MED MÅLTIDEN I CENTRUM

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Och de lyckades.

Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen. Även det ökande allmänna mat- och dryckintresset förvaltar vi genom att erbjuda högklassig undervisning till privatpersoner och att anordna företagsevents.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök