Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Lönespecialist, 300 YH-poäng

Iterum Education
Ekonomi
HR & Personal
Lönespecialist, 300 YH-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
75%
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Ser du dig själv i en roll där förändring och utveckling står i fokus? Då ska du utbilda dig till Lönespecialist. Som lönespecialist arbetar du konsultativt i en tydlig specialistroll som kräver hög yrkeskompetens. Som Lönespecialist är du efterfrågad i hela landet. 

Yrkesrollen är under stor förändring och efterfrågan på specialistkunskap inom löneområdet har ökat. Genom teknikutveckling och krav på effektivisering så krävs idag en hög yrkeskompetens. I lönespecialistens roll ingår det att arbeta konsultativt i kombination med ett stort fokus på den komplexitet som finns kring lagar och avtal. Lönespecialisten arbetar proaktivt och har rollen att löpande arbeta med lönehantering samt tolka och hantera lagar och avtal. 

Utbildningen ger dig förutsättningar att vara bäst förberedd i den moderna yrkesrollen då den ger specialistkunskaper inom lön, ekonomi och personalområdet. Delar som att kvalitetssäkra löneberedningens olika delar, verka konsultativt och leda projekt gör dig stark i din löneroll och du kommer att kunna möta framtidens krav på effektivisering. Yrkesrollen återfinns både i det privata näringslivet och i offentlig verksamhet.

Tänkbara yrkesroller efter utbildningen: 
Lönespecialist i större eller medelstora företag och organisationer, konsult inom löneområdet på bemanningsföretag, konsult på en lönebyrå eller i ett outsourcingföretag.

Plats
Utbildningen ges på distans med planerade träffar i Göteborg eller Östersund.

Utbildningsstart: augusti 2021
Ansökan öppen: 2021-02-15 – 2021-04-30

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Höst 2021
Ansökan öppnar
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Iterum Education

Om Iterum Education

Iterum Education är ett utbildningsföretag med stor erfarenhet av att utbilda inom kompetensområdena lön, ekonomi och arbetsmiljö. Vi bedriver flertalet av våra utbildningar på distans och har därmed stor erfarenhet av e-lärande.
I en översyn av distansutbildning inom yrkeshögskolan 2016 lyfts Iterum Education fram
som ett mycket gott exempel av Myndigheten för yrkeshögskolan gällande vårt upplägg, distanspedagogik och kvalitet.

Iterum Education har utbildat drygt ca 950 lönespecialister och 450 redovisningsekonomer över hela landet sedan 2002 respektive 2013. Vi bedriver också vidareutbildning inom dessa områden.

Sedan 2013 auktoriserar branschföreningen Srf konsulterna lönekonsulter. Auktorisationen ger en yrkesidentitet som professionell lönekonsult. Med en yrkeshögskoleexamen till lönespecialist med systeminriktning samt yrkeserfarenhet kan du ansöka om auktorisation.

Många studerande får både extrajobb och fast anställning på sin LIA-plats. Nästan 95 procent av våra examinerade har arbete inom redovisningsområdet ett halvår efter avslutade studier. Med en yrkeshögskoleexamen till Redovisningsekonom samt yrkeserfarenhet kan du ansöka om auktorisation hos FAR och Srf konsulterna.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök