Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Automationsingenjör Processindustri

Iris Yrkeshögskola
Industri
Teknik & Ingenjör
Automationsingenjör Processindustri beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Sveriges industri genomgår för närvarande en stor omställning till automation, något som tillsammans med maskininlärning och AI kommer att vara avgörande för dess framtid. Men för att genomföra förändringarna behövs automationsingenjörer. Automationsingenjör är ett yrke för dig som gillar problemlösning, programmering och teknik.

Arbeta som Automationsingenjör inom Processindustri
Automationsingenjör är ett yrke som kräver kunskaper inom flera olika områden: programmering, projektledning, automationsteknik och systemintegration. Det passar dig med analytisk förmåga och som gillar problemlösning. Dina intressen rör sig troligen kring teknik och programmering.

Vad du lär dig under utbildningen

  • Förstå system och analysera hur förändringar i en del av processen påverkar andra delar i produktionen.
  • Hantera processer för industriell tillverkning, effektivisering och hållbar produktion, automations- och systemintegreringar i processanläggningar.
  • Ha kunskaper om insamling och utvärdering av uppgifter i realtid och programmeringsmetodik och programspråk som används inom industriell programmering.
  • Arbeta utifrån kravspecifikationer för automationssystem, test, övervakning och driftsättning av enklare el- och automationsanläggningar.


Möjligheter efter utbildningen
Behovet av automationsingenjörer växer i hela Sverige. Automation anses, tillsammans med maskininlärning och AI, vara avgörande för Sveriges industri framöver – både vad gäller effektivisering och CO2-omställning. Men idag råder brist på de automationsingenjörer som behövs för att göra jobbet.

Plats

  • Sundsvall
  • Stockholm
  • Malmö
  • Gävle

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Iris Yrkeshögskola

Om Iris Yrkeshögskola

Iris är ett av Sveriges största men även äldsta utbildningsföretag med en historia som börjar i slutet av 1800-talet. Vi erbjuder individanpassad utbildning och utveckling för att på så vis skapa förutsättningar för människor i hela landet att nå sin fulla potential.

När du väljer Iris gör du det tillsammans med flera tusen andra människor runt om i Sverige. Hos oss läser allt från nyanlända som vill lära sig svenska till personer som vill skaffa sig spetskompetens inom digitalisering. Många företag som behöver kompetensutveckla sin personal kommer också till oss. Att så många väljer Iris gör att vi stadigt kan erbjuda fler och fler utbildningsmöjligheter och specialistkompetenser. Välkommen i Iris-gemenskapen du också!

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök