Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Utbildningar inom Livsmedel

7 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Livsmedel

7 utbildningar hittades

Bryggeritekniker, 330 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans
  • 1,5 år
  • Heltid
Campus Nynäshamn logotyp

Vill du bli en efterfrågad bryggeritekniker som bidrar med kvalitativa produkter till en växande marknad för upplevelser inom dryckeshantverk? Utbildningen ger dig den kompetens du behöver för att jobba på ett bryggeri med produktion av kvalitetsöl. Som bryggeritekniker har du kunskap om hela bryggeriprocessen och känner till lagstiftning kring livsmedelshantering. Du har även kunskap om tillverkningsutrustning och hantering av denna. Utbildningen ger dig kompetenser i mikrobiologi, HACCP och företagsekonomi. Studielängd: 1,5 år 330 Yh-poäng Studietakt: heltid, deldistans Omfattning: 3 terminer

Campus Nynäshamn
Campus Nynäshamn logotyp

Livsmedelshygien och HACCP - Grundutbildning

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 6 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal vid privata- och offentliga verksamheter. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Inkluderar även en beskrivning av hur HACCPn fungerar. Kursen vänder sig till: Chefer, köksmästare och personer med ansvar för kontroll och styrning av livsmedelshantering (Haccp, Egenkontroll) Utbildningen riktar sig till personer på styrande nivå som t ex kökschefer och personer som ansvarar för dokumentation av temperatur, riskanalyser (faroanalys) samt personer som i sin tur ska förmedla kunskap till övriga medarbetare. Grundutbildningen är den mest omfattande utbildningen och följer riktlinjer från Livsmedelsverket och SAMS kursplan. Efter utbildningen kommer du ha god kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikro-organismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur man undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Utbildningen går även igenom och ger er en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur ni ska jobba med dessa två styrdokument.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Processoperatör livsmedel, 200 YH-poäng - (Distans)

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans (Stockholm)
  • 1 år
  • Heltid
Teknikhögskolan logotyp

EXTRASTART: I december 2020 startar Processoperatör livsmedel på Distans från Stockholm ännu en gång! Var med och ta fram framtidens livsmedel Processoperatör livsmedel är distansutbildningen för dig som är nyfiken på livsmedelsindustrin och brinner för hållbar mat och minskad miljöpåverkan. Kanske har du en bakgrund som kock eller annan yrkesroll inom livsmedelsbranschen? Eller så vill du helt enkelt ta steget mot en ny karriär? Utbilda dig till processoperatör på distans! Vad gör en processoperatör inom livsmedel? Som processoperatör inom livsmedel arbetar du med att säkerställa att råvaruhantering och produktion följer givna riktlinjer med ett livsmedelssäkert fokus. Arbetet innebär också att skapa arbetsinstruktioner samt hantera förändringar under hela processen på ett kvalitetssäkert sätt utifrån ett kundperspektiv. Du arbetar alltid mot ett så miljövänligt och hållbart arbetssätt och effektiv produktionsprocess som möjligt. Jobba som processoperatör inom livsmedel Efter examen kan du arbeta inom livsmedelsindustrin, som är den fjärde största sektorn inom svenskt näringsliv, både inom storskalig och småskalig livsmedelsproduktion. Några exempel på yrkesroller med inriktning mot livsmedel: Kvalitetsansvarig Livsmedelsförädlare Processoperatör Produktionsansvarig Produktionsledare Produktionsoperatör Distans med fyra träffar på Teknikhögskolan i Stockholm (alternativt annan ort för till exempel studiebesök), där varje träff sträcker sig över cirka 2-3 dagar.

Teknikhögskolan
Teknikhögskolan logotyp

Processoperatör livsmedel, 200 YH-poäng - (Distans)

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans (Örebro)
  • 1 år
  • Heltid
Teknikhögskolan logotyp

Var med och ta fram framtidens livsmedel Processoperatör livsmedel är distansutbildningen för dig som är nyfiken på livsmedelsindustrin och brinner för hållbar mat och minskad miljöpåverkan. Kanske har du en bakgrund som kock eller annan yrkesroll inom livsmedelsbranschen? Eller så vill du helt enkelt ta steget mot en ny karriär? Utbilda dig till processoperatör på distans! Vad gör en processoperatör inom livsmedel? Som processoperatör inom livsmedel arbetar du med att säkerställa att råvaruhantering och produktion följer givna riktlinjer med ett livsmedelssäkert fokus. Arbetet innebär också att skapa arbetsinstruktioner samt hantera förändringar under hela processen på ett kvalitetssäkert sätt utifrån ett kundperspektiv. Du arbetar alltid mot ett så miljövänligt och hållbart arbetssätt och effektiv produktionsprocess som möjligt. Jobba som processoperatör inom livsmedel Efter examen kan du arbeta inom livsmedelsindustrin, som är den fjärde största sektorn inom svenskt näringsliv, både inom storskalig och småskalig livsmedelsproduktion. Några exempel på yrkesroller med inriktning mot livsmedel: Kvalitetsansvarig Livsmedelsförädlare Processoperatör Produktionsansvarig Produktionsledare Produktionsoperatör Distans med fyra träffar på Teknikhögskolan i Örebro (alternativt annan ort för till exempel studiebesök), där varje träff sträcker sig över cirka 2-3 dagar.

Start Höst 2021

Teknikhögskolan
Teknikhögskolan logotyp

Allergier och intoleranser för offentlig verksamhet

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Med denna kurs håller du inom offentlig verksamhet dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med offentlig måltidsverksamhet, skola och förskola och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat. Kursinnehåll Näringslära Hälsotrender Vanliga allergier och intoleranser Allergener enligt EU-listan Säker hantering av livsmedel Beredning och servering Specialkost Menyplanering

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Livsmedelshygien Bas

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning – Introduktionsutbildning för att du ska få grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Utbildningen är lämplig för alla som har kontakt med livsmedel där det på arbetsplatsen redan finns personer med övergripande ansvar. Kallskänkor, kockar samt portionerings- och servispersonal måste ha baskunskaper inom livsmedelshantering när de i varierande omfattning kommer i kontakt med livsmedel. Vi går bland annat igenom hur man minskar riskerna för matförgiftning, hur råvaror och tillredda livsmedel hanteras och separeras från varandra för att undvika korskontamination samt vilka faror som finns förknippade med bristfällig livsmedelshantering. Kursen vänder sig till: Kockar, serveringspersonal, portioneringspersonal, kallskänkor och övrig personal med livsmedelskontakt inom restaurang och offentlig verksamhet.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Masterutbildning i livsmedelsteknik och nutrition

  • Universitet / Högskola
  • Lund
  • 2 år
  • Heltid

This programme is aimed at students who want to learn more about food and who want to work with innovative future foods, for instance as a part of the solution to major health issues such as malnutrition and obesity. The programme covers the design and production of foods with health benefits. You will learn about subjects such as food chemistry, food processing, surface and colloid chemistry, microbiology, nutrition and food analysis.The programme is closely aligned to market needs and there is a strong emphasis on engineering sciences. During your studies you will meet not only world-leading researchers within the department, but also guest lecturers from various food companies working with, for example, product development and marketing.

Lunds universitet
Lunds universitet