Blocket Utbildning är en del av
Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Utbildningar inom Livsmedel

8 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Livsmedel

8 utbildningar hittades

Processoperatör livsmedel, 200 YH-poäng - (Distans)

Start 2020-12-01
Yrkeshögskola (YH)
EXTRASTART: I december 2020 startar Processoperatör livsmedel på Distans från Stockholm ännu en gång! Var med och ta fram framtidens livsmedel Processoperatör livsmedel är distansutbildningen för dig som är nyfiken på livsmedelsindustrin och brinner för hållbar mat och minskad miljöpåverkan. Kanske har du en bakgrund som kock eller annan yrkesroll inom livsmedelsbranschen? Eller så vill du helt enkelt ta steget mot en ny karriär? Utbilda dig till processoperatör på distans! Vad gör en processoperatör inom livsmedel? Som processoperatör inom livsmedel arbetar du med att säkerställa att råvaruhantering och produktion följer givna riktlinjer med ett livsmedelssäkert fokus. Arbetet innebär också att skapa arbetsinstruktioner samt hantera förändringar under hela processen på ett kvalitetssäkert sätt utifrån ett kundperspektiv. Du arbetar alltid mot ett så miljövänligt och hållbart arbetssätt och effektiv produktionsprocess som möjligt. Jobba som processoperatör inom livsmedel Efter examen kan du arbeta inom livsmedelsindustrin, som är den fjärde största sektorn inom svenskt näringsliv, både inom storskalig och småskalig livsmedelsproduktion. Några exempel på yrkesroller med inriktning mot livsmedel: Kvalitetsansvarig Livsmedelsförädlare Processoperatör Produktionsansvarig Produktionsledare Produktionsoperatör Distans med fyra träffar på Teknikhögskolan i Stockholm (alternativt annan ort för till exempel studiebesök), där varje träff sträcker sig över cirka 2-3 dagar.

Restplatser

Teknikhögskolan

Bryggeritekniker, 330 YH-poäng

Yrkeshögskola (YH)
Vill du bli en efterfrågad bryggeritekniker som bidrar med kvalitativa produkter till en växande marknad för upplevelser inom dryckeshantverk? Utbildningen ger dig den kompetens du behöver för att jobba på ett bryggeri med produktion av kvalitetsöl. Som bryggeritekniker har du kunskap om hela bryggeriprocessen och känner till lagstiftning kring livsmedelshantering. Du har även kunskap om tillverkningsutrustning och hantering av denna. Utbildningen ger dig kompetenser i mikrobiologi, HACCP och företagsekonomi. Studielängd: 1,5 år 330 Yh-poäng Studietakt: heltid, deldistans Omfattning: 3 terminer
Campus Nynäshamn

Livsmedelshygien Bas

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Introduktionsutbildning för att du ska få grundläggande kunskaperna inom livsmedelshygien. En perfekt utbildning för dig som arbetar som kallskänka, kock samt övrig matberedning/portionering och servering. Lämplig för alla som vill fördjupa sina kunskaper inom livsmedelshygien men inte behöver lära sig styrdokument som HACCP. Hur minskar man riskerna för matförgiftning och hur ska råvaror och tillredda livsmedel hanteras och separeras från varandra för att undvika korskontamination. Vad är kemisk och fysisk fara, och hur undviker man dem? Kursinnehåll Mikroorganismer och Smitta (bakterier, virus och parasiter) Hygien (personlig och lokaler) Matförgiftningar Kemiska och fysiska hälsofaror Målgrupp Kursen vänder sig till dig som behöver baskunskap i livsmedelshygien för att kunna hantera livsmedel på ett säkrare sätt. Passar även som uppdateringskurs för dig som behöver fräscha upp dina kunskaper. Avgift: 850 kr exkl. moms.
GastroMerit, Martin & Servera

Livsmedelshygien och HACCP - Grundutbildning

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal vid privata- och offentliga livsmedelsanläggningar. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Inkluderar även en beskrivning av hur HACCPn fungerar. Efter utbildningen kommer du har kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikroorganismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur du undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Genom hela utbildningen belyser vi vikten av god hygien och trycker även på att du måste ha full kontroll genom de olika hanteringsstegen och säkerställa att råvaror hanteras på ett korrekt sätt. Matförgiftningar är inte bara en kostnad för samhället, utan riskerar även människors hälsa och liv, detta elimineras med en hög medvetenhet om risker och en grundläggande utbildning i botten. Kursinnehåll Mikroorganismer och Smitta (bakterier, virus och parasiter) Hygien (personlig och lokaler) Matförgiftningar Egenkontroll, HACCP, och Faroanalys Grundförutsättningar HACCP Lagstiftningen Kemiska och fysiska hälsofaror Målgrupp Kursen vänder sig till dig som är ansvarig vid en livsmedelsanläggning eller restaurangkök Under utbildningen får du en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur du kan jobba med dessa två styrdokument, och säkrar på så sätt din hantering av livsmedel. Avgift: 1490 kr exkl. moms.
GastroMerit, Martin & Servera

Hållbar och klimatsmart mat i restaurang

Yrkeshögskola (YH)
Besöksnäringen med restaurang och offentliga måltider står för en stor det av Sveriges klimatpåverkan men det är också här som man kan göra den största skillnaden. Då behövs kompetens om hur man använder klimatsmarta livsmedel på ett ekonomiskt och klimatanpassat sätt. Kursen ger fördjupade kunskaper om hållbara och klimatsmarta livsmedel för att kunna göra medvetna val av livsmedel i planering av recept och måltider. Du får en förståelse för matsvinnet och avfallshanteringens betydelse för miljöpåverkan. För att gradvis kunna minska matens klimatpåverkan utan att göra avkall på kvalitén lär du dig om matens klimatpåverkan och vilka förutsättningar som finns. Du får också kunskap om livsmedelssvinn och matavfallshanteringens påverkan på miljön. Efter kursen har du kunskaper i hållbarhet och val av klimatsmarta livsmedel i arbetet med måltidsverksamhet. Behovet Efterfrågan på hållbar mat och klimatsmarta livsmedel växer. För att kunna möta den växande efterfrågan behöver personal inom restaurang mer kompetens. Det kan vara svårt att göra välgrundade val som främjar en utveckling som är både miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbar. Men med kunskap kan man göra de val som gynnar värdefulla naturområden, klimatet, vattenförsörjningen, människans och djurens hälsa och andra hållbarhetsfrågor. Besöksnäringen med restaurang och offentliga måltid står för en stor det av Sveriges klimatpåverkan men det är också här som man kan göra den största skillnaden. Då behövs kompetens om hur man använder klimatsmarta livsmedel på ett ekonomiskt och klimatanpassat sätt.
TUC Yrkeshögskola

Allergi och intoleransutbildning för offentlig verksamhet

Löpande starter
Kompetensutveckling / Kurs
Med denna kurs håller du inom offentlig verksamhet dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat. Kursinnehåll Näringslära Hälsotrender Vanliga allergier och intoleranser Allergener enligt EU-listan Säker hantering av livsmedel Beredning och servering Specialkost Menyplanering Målgrupp Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med offentlig måltidsverksamhet, skola och förskola och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser. Avgift: 1295 kr exkl. moms.
GastroMerit, Martin & Servera

Processoperatör livsmedel, 200 YH-poäng - (Distans)

Start 2021-09-01
Yrkeshögskola (YH)
Var med och ta fram framtidens livsmedel Processoperatör livsmedel är distansutbildningen för dig som är nyfiken på livsmedelsindustrin och brinner för hållbar mat och minskad miljöpåverkan. Kanske har du en bakgrund som kock eller annan yrkesroll inom livsmedelsbranschen? Eller så vill du helt enkelt ta steget mot en ny karriär? Utbilda dig till processoperatör på distans! Vad gör en processoperatör inom livsmedel? Som processoperatör inom livsmedel arbetar du med att säkerställa att råvaruhantering och produktion följer givna riktlinjer med ett livsmedelssäkert fokus. Arbetet innebär också att skapa arbetsinstruktioner samt hantera förändringar under hela processen på ett kvalitetssäkert sätt utifrån ett kundperspektiv. Du arbetar alltid mot ett så miljövänligt och hållbart arbetssätt och effektiv produktionsprocess som möjligt. Jobba som processoperatör inom livsmedel Efter examen kan du arbeta inom livsmedelsindustrin, som är den fjärde största sektorn inom svenskt näringsliv, både inom storskalig och småskalig livsmedelsproduktion. Några exempel på yrkesroller med inriktning mot livsmedel: Kvalitetsansvarig Livsmedelsförädlare Processoperatör Produktionsansvarig Produktionsledare Produktionsoperatör Distans med fyra träffar på Teknikhögskolan i Örebro (alternativt annan ort för till exempel studiebesök), där varje träff sträcker sig över cirka 2-3 dagar.
Teknikhögskolan

Masterutbildning i livsmedelsteknik och nutrition

Universitet / Högskola
This programme is aimed at students who want to learn more about food and who want to work with innovative future foods, for instance as a part of the solution to major health issues such as malnutrition and obesity. The programme covers the design and production of foods with health benefits. You will learn about subjects such as food chemistry, food processing, surface and colloid chemistry, microbiology, nutrition and food analysis.The programme is closely aligned to market needs and there is a strong emphasis on engineering sciences. During your studies you will meet not only world-leading researchers within the department, but also guest lecturers from various food companies working with, for example, product development and marketing.
Lunds universitet