Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Hydraulsystemtekniker, 315 YH-poäng

ITH - Institutionen för tillämpad hydraulik
Fordon
Industri
Teknik & Ingenjör
Hydraulsystemtekniker, 315 YH-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
3 terminer
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Sök till Hydraulsystemtekniker och ta steget in i ett spännande framtidsyrke med oändliga möjligheter. Behovet av hydraulsystemtekniker är stort och 9 av 10 av våra elever får jobb direkt. 

Utbildningen är kostnadsfri och matchar näringslivets behov. Dessutom har du rätt till studiemedel och är garanterad bostad i Örnsköldsvik. 

Utbildningen finns i hjärtat av hydraulikindustrin, Örnsköldsvik. Här har vi Skandinaviens mest välutrustade tekniklabb inom hydraulik. En röd tråd i utbildningen är samarbetet med det lokala näringslivet, med flera världsledande hydraulikföretag. Under två praktikperioder kommer du att praktisera på ett företag och vi bjuder regelbundet in föreläsare från näringslivet.

Som hydraulsystemtekniker har du näst intill obegränsade utsikter att jobba med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin. Du kommer att ha arbetsuppgifter på kontoret, i verkstaden, i skogen eller hos kunder i andra länder. Du kan till exempel jobba med att utveckla produkter, programmera system, felsöka och reparera en trasig grävmaskin, analysera driftsäkerhet och energiåtgång eller underhålla skördare.

Utbildningens innehåll
Under utbildningen lär du dig bland annat om hydraulik, montageteknik, systemförståelse & felsökning, maskinsäkerhet i hydraulik och mycket mer.

Utbildningen är en kostnadsfri yrkeshögskoleutbildning och CSN-berättigad!

Plats

  • Örnsköldsvik

Kommande utbildningsstarter

Örnsköldsvik

Utbildningsstart
2021-09-13
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för ITH - Institutionen för tillämpad hydraulik

Om ITH - Institutionen för tillämpad hydraulik

Vi är Nordens bredaste kompetenscentrum för hydraulik. ITH är en stiftelse som grundades 1987 med syftet att på alla nivåer öka kunskapen om hydrauliska system i alla dess tillämpningar, på alla nivåer och i nära samarbete med näringsliv och akademi.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök