Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Pannoperatörsutbildning - Förbered dig för certifiering

Kiwa Inspecta
Industri
Teknik & Ingenjör
Pannoperatörsutbildning - Förbered dig för certifiering beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
1-3 dagar
Pris
På förfrågan
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Kiwa Inspectas pannoperatörsutbildning förbereder dig inför att certifiera dig som pannoperatör (kategori 1-4). Utbildningen är inte obligatorisk, men den är en bra förberedelse som ger dig den kunskap som krävs för att klara certifieringsprovet. 

Har du svårt att närvara fysiskt? Vi erbjuder även lärarledd distansutbildning som alternativ form. Vi har som komplement e-learningkurser och digitala ”förberedande test”, vilket ger mycket bra grund inför certifiering. Den lärarledd distansutbildning, gör det möjligt för dig att få tillgång till en riktig lärare fast via video under hela utbildningen. 

Själva certifieringen ingår inte i utbildningen.

Du väljer mellan fyra utbildningsspår, beroende på vilken kategori av pannoperatörskunskaper som du vill certifiera dig inom. 

Vilken kategori är min panna?
Pannor delas in i fyra kategorier i AFS 2017:3. Vi har test där du kan få reda på vilken kategori din panna tillhör. Det hjälper dig att välja rätt inriktning på utbildning och certifiering.

Krav för pannoperatörer i AFS 2017:3
I Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2017:3 "Användning och kontroll av trycksatta anordningar" infördes ett krav på att den som övervakar en panna ska ha en personcertifiering. Kravet är nytt och införs med en övergångsregel som innebär att företag har 3 eller 5 år på sig att uppfylla certifieringskravet, beroende på typen av panna. 

  • Från och med 1 december 2022 behöver operatörer för pannor i kategori 1-4 vara certifierade


Studielängden varierar mellan 1-3 dagar och priset mellan 6000-14 500 kr beroende på vilken kategori av panna du utbildar dig inom.

Plats

  • Mölndal
  • Göteborg
  • Halmstad
  • Växjö
  • Stockholm
  • Karlskrona
  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Mölndal

Utbildningsstart
2021-05-18

Göteborg

Utbildningsstart
2021-05-25

Mölndal

Utbildningsstart
2021-06-01

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Kiwa Inspecta

Om Kiwa Inspecta

På Kiwa Inspecta kan vi hjälpa dig med provning, besiktning, certifiering, utbildning och teknisk konsultation berörande en mängd olika branscher - allt ifrån byggnadsindustri och energiförsörjning till processindustri, fastigheter och jordbruk.

Vi hjälper dig att utveckla din verksamhet och efterleva de krav som ställs på industrin.

Tillsammans skapar vi ett säkrare och mer hållbart samhälle.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök