Blocket Utbildning är en del av

GDPR för skolan

IFJU, Institutet för juridisk utbildning
Juridik
GDPR för skolan beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 dag
Pris (exkl. moms)
7 900 kr
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

– behandlingen av personuppgifter i skolans värld

Alla skolor i Sverige, såväl kommunala som privata, måste förhålla sig till den lagstiftning som hanterar behandling av personuppgifter, GDPR. 
Dataskyddsinspektionen har även i sin tillsynsplan över planerade granskningar för de närmaste två åren utpekat just skolan som ett prioriterat område, då barn är särskilt skyddsvärda och skolans hantering av personuppgifter omfattar en stor del av barnens uppväxt och kan innehålla integritetskänsliga personuppgifter.

Under kursdagen går vi igenom regelverket i GDPR och även de svenska kompletteringsreglerna till GDPR. Vi går också igenom de uttalanden från svenska och EU:s tillsynsmyndighet (EDPB) som tillkommit efter att GDPR började tillämpas den 25 maj 2018. Vi kommer också gå igenom de regler som finns i särskilda lagar som rör skolan som har bäring på dataskydd, behandling av personuppgifter. Vi kommer under kursdagen helt fokusera på behandlingen av personuppgifter i skolans värld.

Kursledare är Karl-Fredrik Björklund, advokat och partner på Wikström & Partners Advokatbyrå och dataskyddsexpert med över sexton års erfarenhet av att arbeta som personuppgiftsombud/dataskyddsombud samt föreläsa rörande dataskyddsfrågor, dåvarande personuppgiftslagen, numera GDPR, och andra registerförfattningar. Karl-Fredrik är dataskyddsombud och rådgivare för flera stora organisationer, innefattande dataskyddsombud för tre myndigheter och sex privata organisationer. Han har medverkat som kursledare vid Datainspektionens utbildningar rörande dataskydd och är även vice ordförande i föreningen Forum för Dataskydd, som arbetar ideellt med kompetensutveckling av dataskyddsombud.

Vem passar kursen GDPR för skolan för?
Alla som jobbar inom skolväsendet och behöver kunskap i dessa frågor.

Logga för IFJU, Institutet för juridisk utbildning
Om IFJU, Institutet för juridisk utbildning

Institutet för juridisk utbildning erbjuder aktuella kurser i nära samarbete med framstående forskare och praktiker, med fokus på den senaste utvecklingen och forskningen inom juridiken. Vi erbjuder grundläggande såväl som fördjupningskurser för att tillgodose det individuella behovet och kan även företagsanpassa önskade utbildningar. 

Vi levererar hög service genom hela processen från bokning av kurs till genomförande. Vi är stolta över att institutet har 100 % mycket nöjda och nöjda deltagare vid våra kurser 2019 (Betyg på bemötande från Institutet för juridisk utbildning före, under och efter kurs).

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök