Jöken, online

Påhlmans Handelsinstitut
Juridik
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
10 månader
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
12000 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Distans
Löpande starter
Kort om utbildningen

Juridisk översiktskurs - enligt Stockholms universitets kursplan (15 hp). I dagens samhälle hamnar du oftare än du tror i situationer där du har en fördel av att kunna hantera vardagsjuridik.

Det här är en kurs som varje person borde ha med sig eftersom den ger dig viktiga kunskaper för att säkra dina privata och yrkesmässiga relationer.

Vill du öka din förståelse för de juridiska aspekterna i verksamheten? Kanske vill du auktorisera dig som revisor eller registrera dig som fastighetsmäklare? Tillsammans med affärsjuridik och beskattningsrätt ger kursen juridisk kompetens för revisorsauktorisation. För dig som vill bli fastighetsmäklare med fullständig registrering, motsvarar kursen en viss del av de kunskapskrav som ställs inom allmän civilrätt - för ytterligare information vänligen kontakta fastighetsmäklarnämnden.

Du får en djupare insikt i hur samhället reglerar relationer mellan individer, grupper, organisationer och företag av olika slag. Här tränas du i att lösa enklare juridiska problem i olika sammanhang. Till din hjälp har du författningstext och andra rättskällor.

Omfattning
Utbildningen genomförs helt online, det är inte några träffar på skolan, och du väljer själv i vilket tempo du vill studera. Du kan som längst studera online i tio månader från den dag som du loggar in på studieplattformen.

Anmälan
Vi tar emot anmälan löpande under året så du kan starta dina studier när det passar dig.

Läs mer och ansök
Om Påhlmans Handelsinstitut
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar