Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Juridisk översiktskurs - Distansutbildning

IFJU, Institutet för juridisk utbildning
Juridik
Juridisk översiktskurs - Distansutbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
50%
Studielängd
4 månader
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris (exkl. moms)
14 900 kr
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Kursen vänder sig till alla med ett behov av att förstå och kunna arbeta med lagregler och andra föreskrifter och syftar till att ge en översikt över juridiken i samhället. Du får en överblick över svensk rättsordning. Kursen är bred och du möter vardagsjuridiska problem inom civilrätten (bland annat köprätt, fastighetsrätt, skadeståndsrätt och arbetsrätt) och frågor som rör straffrätt, förvaltningsrätt och EU-rätt.

Den huvudsakliga målsättningen med kursen är att deltagaren ska få en allmän inblick i hur de juridiska reglerna är uppbyggda, hur de samspelar och hur de i praktiken fungerar som styrmoment eller som sanktioner. Tyngdpunkten kommer att ligga på den juridiska metoden, dels med sikte på ett juridiskt arbetssätt, dels med sikte på användningen av olika verktyg (tolkningsmodeller) i arbetet med juridiskt material. Den kan sägas utgöra grundstenen till kommande påbyggnader.

Vem passar Juridisk översiktskurs för?
Kursen vänder sig till alla som behöver en juridisk introduktion.
Inga förkunskaper krävs.

Sagt av tidigare deltagare:
“Mycket bra lärare som gör juridiken intressant så man gärna vill veta mer. Intressanta diskussioner, läraren vet vad han pratar om.”
“Stor bredd inom juridikens olika områden.”
“Denna kurs kommer jag att rekommendera fler att gå.” 

Plats:
Webbforum

Plats för fysiska träffar:
Centralt i Stockholm

Plats

  • Distans

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för IFJU, Institutet för juridisk utbildning

Om IFJU, Institutet för juridisk utbildning

Institutet för juridisk utbildning erbjuder aktuella kurser i nära samarbete med framstående forskare och praktiker, med fokus på den senaste utvecklingen och forskningen inom juridiken. Vi erbjuder grundläggande såväl som fördjupningskurser för att tillgodose det individuella behovet och kan även företagsanpassa önskade utbildningar. 

Vi levererar hög service genom hela processen från bokning av kurs till genomförande. Vi är stolta över att institutet har 100 % mycket nöjda och nöjda deltagare vid våra kurser 2019 (Betyg på bemötande från Institutet för juridisk utbildning före, under och efter kurs).

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök