Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Modern förvaltningsrätt

IFJU, Institutet för juridisk utbildning
Juridik
Modern förvaltningsrätt beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 dag
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris (exkl. moms)
7 900 kr
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Om förvaltningslagens bestämmelser och hur man praktiskt jobbar mot rättssäker förvaltning
Kursen handlar om förvaltningslagen i myndigheternas verksamhet och hur man kan använda den nya lagstiftningen för att stärka ett rättssäkert myndighetsarbete. Förvaltningslagens bestämmelser gås igenom med fokus på dess grundläggande principer och rättssäker handläggning. Även kommunallagen gås igenom i sina huvuddrag.

De nya lagstiftningarna har ett större fokus mot grundläggande förvaltningsrättsliga principer, grundlagarna och konventionsrätten. Även förvaltningskultur och god handläggning har fått tydligare plats. 

Kursen vänder och vrider på den ”nya” förvaltningslagen mot bakgrund av aktuella exempel, rättspraxis och aktuella rättspolitiska frågeställningar. Exemplen är valda för att dels orientera den som är ny i myndighetsvärlden, dels för att öppna upp för djupare juridisk analys för den som så önskar.

Vem passar kursen Modern förvaltningsrätt för?
Tjänstemän och chefer vid statliga eller kommunala myndigheter.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för IFJU, Institutet för juridisk utbildning

Om IFJU, Institutet för juridisk utbildning

Institutet för juridisk utbildning erbjuder aktuella kurser i nära samarbete med framstående forskare och praktiker, med fokus på den senaste utvecklingen och forskningen inom juridiken. Vi erbjuder grundläggande såväl som fördjupningskurser för att tillgodose det individuella behovet och kan även företagsanpassa önskade utbildningar. 

Vi levererar hög service genom hela processen från bokning av kurs till genomförande. Vi är stolta över att institutet har 100 % mycket nöjda och nöjda deltagare vid våra kurser 2019 (Betyg på bemötande från Institutet för juridisk utbildning före, under och efter kurs).

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök