Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Ofrivillig misskötsel

IFJU, Institutet för juridisk utbildning
Juridik
Ofrivillig misskötsel beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 dag
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris (exkl. moms)
7 900 kr
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Svåra uppsägningar på grund av:

  • Sjukdom (både fysisk och psykisk)
  • Samarbetssvårigheter
  • Bristande kompetens


Sjukdom, samarbetssvårigheter och bristande kompetens ger stora problem både för de drabbade arbetstagarna och arbetsgivarna. LAS bygger på en stor skyldighet för arbetsgivare att försöka åtgärda misskötsel som arbetstagaren inte ses som ansvarig för, så kallad ofrivillig misskötsel.

Senare praxis har dock gett vissa förändringar. Det blir viktigt att klargöra misskötselns omfång och effekter samt att beakta den intresseavvägning som AD gör vid prövning av uppsägning i dessa fall.

Ofrivillig misskötsel är oftast den svåraste formen av misskötsel att hantera i ett uppsägningsförfarande.

Var går gränsen för hur mycket arbetsgivaren måste försöka åtgärda när det gäller sjukdom, samarbetssvårigheter och bristande kompetens och när är det nog? När föreligger det egentligen saklig grund för uppsägning?

Här får du möjlighet att deltaga i en dag som ger pedagogiska sammanställningar av vad som blir viktigt i en uppsägningsprocess samt klargör den senaste praxisen som kommit från AD.

Vem passar kursen Ofrivillig misskötsel för?
Chefer, personalansvariga, fackliga företrädare samt övrig HR-personal och jurister som arbetar med dessa frågor.

Sagt av tidigare deltagare: 
“En röd tråd igenom hela utbildningen. Erfaren och bra utbildare som blandar från arbetsgivare och arbetstagarsidan.”
“Bra att kunna få ställa frågor och få svar, inte bara rakt av utan också få hjälp med strategier för hur man kan tänka.”

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för IFJU, Institutet för juridisk utbildning

Om IFJU, Institutet för juridisk utbildning

Institutet för juridisk utbildning erbjuder aktuella kurser i nära samarbete med framstående forskare och praktiker, med fokus på den senaste utvecklingen och forskningen inom juridiken. Vi erbjuder grundläggande såväl som fördjupningskurser för att tillgodose det individuella behovet och kan även företagsanpassa önskade utbildningar. 

Vi levererar hög service genom hela processen från bokning av kurs till genomförande. Vi är stolta över att institutet har 100 % mycket nöjda och nöjda deltagare vid våra kurser 2019 (Betyg på bemötande från Institutet för juridisk utbildning före, under och efter kurs).

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök