Kulinarisk kock och måltidskreatör

Örebro universitet
Hotell & Restaurang
Organisation & Ledning
Kulinarisk kock och måltidskreatör beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Universitet / Högskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
3 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Hällefors
31 augusti 2020
Kort om utbildningen

Har du ett stort intresse för mat? Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör är en kvalificerad kockutbildning. Du lär dig att utveckla måltiden till en gastronomisk upplevelse, för en karriär exempelvis inom restaurang- eller livsmedelsbranschen.

Kulinarisk kock och måltidskreatör
Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör är en kockutbildning på universitetsnivå där det praktiska hantverket fördjupas med teoretiska kunskaper. Förutom matlagningshantverket får du även en vetenskaplig och estetisk förståelse för gastronomi och måltiden som helhet.

I utbildningen får du möjlighet att fördjupa dig i ditt eget intresseområde, bland annat genom den uppskattade verksamhetsförlagda utbildning (praktik) som ingår i programmet, du väljer själv om du vill göra praktik i Sverige eller utomlands.

Karriär och arbetsmarknad
Som Kulinarisk kock och måltidskreatör kan du jobba med måltider inom restaurang såväl som inom den offentliga sektorn. Yrkesroller omfattar till exempel kock, kökschef, måltidskreatör och Food & Beverage Manager. Andra yrkesroller kan vara produktutvecklare inom livsmedelsindustrin eller inom mat och media.

Med en universitetsutbildning skapar du förutsättning för att på sikt jobba i ledande positioner inom mat- och måltidsområdet. Behovet av medarbetare med kvalificerad utbildning är stort och fortsätter öka.

Logga för Örebro universitet
Om Örebro universitet
Utbildningstyper
Universitet / Högskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök