Blocket Utbildning är en del av

Grafisk design & kommunikation

Södra Vätterbygdens folkhögskola
Kultur & Design
Marknadsföring
Media & Kommunikation
Grafisk design & kommunikation beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Pris
2 330 kr
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Grafisk design & kommunikation, varför just denna utbildningen
Det finns så många utbildningar. Vad är det som gör att just Grafisk design- & kommunikation är rätt för dig? Vad innebär det att det är en folkhögskola som står bakom? Kommer jag att lära mig något? Får man jobb efteråt?

Självklart varierar svaren på frågorna ovan, men vi tror att vår utbildning håller hög klass och kvalité och vi får också höra det från våra elever, från praktikplatser, arbetsgivare och andra skolor.

Jobba som grafisk formgivare, AD, webbdesigner eller illustratör
Målet med utbildningen är att du ska skaffa dig tillräckliga kunskaper, både praktiskt och teoretiskt, för att kunna arbeta med grafisk formgivning inom informations- eller reklambranschen. Och glädjande nog är det många som efter avslutad utbildning går direkt till ett jobb i mediabranschen. Det kan vara som grafisk formgivare, AD eller AD-assistent, illustratör, webbdesigner, informatör och copywriter. Och säkert fler titlar än så. Mediavärlden kryllar ju av dem.

En hel del har på senare år använt vår utbildning som en grundutbildning för att söka vidare till andra skolor med större specialisering, såsom Berghs, HDK, Beckmans m.fl. Och några går utbildningen för sin egen skull – för att utveckla sitt formspråk och sitt skapande.

  • 70 % får jobb direkt
  • 20 % pluggar vidare
  • 10 % gör nåt helt annat...


Oavsett skäl till att läsa på Gdk kommer det att vara två år då du jobbar med illustration, kommunikation, layout, svenska, foto, webbdesign, typografi, copy, UX, film, trycksaksproduktion och mycket mer. Det mesta du gör är projektinriktat, ofta i samarbete med andra. Dina idéer och tankar möter andras, slipas, utvecklas, kanske skrotas eller återuppstår till något nytt, bättre eller mer intressant.

Logga för Södra Vätterbygdens folkhögskola
Om Södra Vätterbygdens folkhögskola
Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök