Blocket Utbildning är en del av

Sociala medier manager

Solid Affärsutbildning
Marknadsföring
Media & Kommunikation
Sociala medier manager beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
6 veckor
Pris
12 900 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Online
Löpande starter
Kort om utbildningen

Utbildningen till Sociala medier manager kommer att ge dig både de tekniska och strategiska grunderna till att kommunicera, men framför allt i hur företag kan vara relevanta på sociala medier.

Sociala medier är en allt viktigare marknadsföringskanal och kommunikationskanal för företag. Många kunder tar del av det som skrivs av och om ett företag eller produkt innan de beslutar sig för ett köp. Därför är en genomtänkt strategi och handlingsplan för hur företaget vill synas och upplevas av kunderna.

Utbildningens innehåll
Utbildningen tar bl a upp grundläggande kunskaper om olika sociala medier, t ex Facebook, Instagram, LinkedIn mm, olika gruppers användande av olika kanaler och hur de används bäst mot olika målgrupper. Vi går igenom de spelregler som reglerar kommunikation på social medier och hur sociala medierna regleras av logaritmer och olika aktiviteter. Utöver det kollar vi på kommunikationsstrategier, kommunikationsmål, grafisk profilering mm.

Upplägg & Studielängd
Utbildningen är på distans där du tittar på strömmande filmer, deltar i lärardiskussioner, jobbar med riktiga case eller programvaror. Allt detta gör du i din egen takt, när och hur du vill. Allt som krävs är en dator, smartphone, surfplatta eller liknande. Du läser utbildningen i valfri studietakt. Utbildningen motsvarar dock ca 6 veckors heltidsstudier.

I kursportalen finns även alla examinerande inlämningsuppgifter och slutprov som sedan rättas av utbildningens lärare. Du kan diskutera innehållet i kursen och de examinerande uppgifterna med läraren under hela kursen.

Logga för Solid Affärsutbildning
Om Solid Affärsutbildning

Solid Affärsutbildning erbjuder kvalitativa yrkesutbildningar inom ekonomi och företagande med erfarna och kunniga lärare.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök