Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Massageterapeut

Mt Utveckling & Friskvård
Hälsa & Friskvård
Massageterapeut beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
8 månader
Pris
29 900 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

I utbildningen massageterapeut  läser du anatomi (hur kroppen är uppbyggd),  fysiologi (hur kroppen fungerar)och patologi (skador och sjukdomar) samtidigt som du lär dig att behandla med hjälp av massage, stretching , triggerpunktsbehandling, Neurofacilitering och andra metoder för avslappning och smärtlindring. Vi lär oss både tuff idrottsmassage och mjukare massage för människor med olika smärtsyndrom. Du kommer efter genomgången utbildning att kunna öppna egen massageklinik, jobba på gym eller  spa som exempel. Massageterapeut är en mycket mer omfattande utbildning än friskvårdsmassörutbildningen. Massageterapeuter arbetar i stor utsträckning med klienter som lider av stress, spänningar och har skador i rörelseapparaten. Jämfört med massörer har massageterapeuten djupare förståelse och kunskap om kroppens funktioner och olika problem som kan uppstå vid t.ex. monotont arbete eller träningsrelaterade situationer.

Kursstart
Kursstart:  16:e oktober -2020

Datum då du är på plats i Falun 2020:  16-18/10 , 20-22/11 , 11-13/12. 2021: 15-17/1 , 19-21/2 , 19-21/3 , 16-18/4, 8-9/5 och 29-30/5

Plats

  • Falun

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Mt Utveckling & Friskvård

Om Mt Utveckling & Friskvård

MT utveckling är ett utbildningsföretag som startades 2002 och har sedan dess utbildat hundratals massörer, massageterapeuter och mobiliseringsterapeuter. Vår idé är att man ska kunna utbilda sig utan att behöva ta tjänstledigt och därför så är alla våra utbildningar s.k. distansutbildningar vilket innebär att eleverna finns på plats vid 1 tillfälle i månaden och däremellan studerar de på egen hand hemma med handledning från oss. Det gör att den ekonomiska biten blir mindre samtidigt som eleverna kan ta allt i sin egen takt.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök