Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Film- & medieproduktion

Södra Vätterbygdens folkhögskola
Kultur & Design
Media & Kommunikation
Film- & medieproduktion beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Svf startar ny utbildning till hösten 2020. Vi kompletterar Grafisk design & kommunikation och Journalistlinjen med en ettårig linje för film- och medieproduktion.

Upplägg Film- & medieproduktion
Grundidén är att skapa en massa härlig film och ha ett riktigt roligt och utvecklande år tillsammans.Höstterminen är indelad i tre block som vart och ett har ett huvudtema med ett kopplat projektarbete. Här är det fokus på att skaffa sig baskunskaper i film- och kamerateknik, pre-production och post-production, ljuddesign och ljudläggning samt programkunskaper i framför allt Premiere Pro och After Effects.Under året jobbar alla deltagare med en egen VLOG samt skapar podcast gemensamt.Andra terminen består även den av tre block med tre kopplade projekt varav ett av dem är en praktikperiod om 5-6 veckor och avslutningsvis ett examensprojekt. Under vårterminen arbetar vi på att lyfta nivån när det kommer till film- och medieproduktion. Parallellt med allt detta så väver vi in övriga ämnen och arbetar med uppgifter kopplade till undervisning för att hela tiden skapa utmaning och utveckling för deltagarna.

Innehåll
Fokuset i utbildningen är filmproduktion där kamerateknik, animering, ljudinspelning/redigering, ljussättning samt digital publicering ingår.
Du kommer bland annat få lära dig:

  • Skapa innehåll – content, storytelling
  • Manus, storybuilding, copywriting
  • Rörlig bild/filmproduktion
  • Text och grafik – textanimering, motion graphics
  • Ljudläggning/ljuddesign
  • Webb – digital publicering, sociala medier

Plats

  • Jönköping

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Södra Vätterbygdens folkhögskola

Om Södra Vätterbygdens folkhögskola

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök