Blocket Utbildning är en del av

Film- & medieproduktion

Södra Vätterbygdens folkhögskola
Media & Kommunikation
Film- & medieproduktion beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Svf startar ny utbildning till hösten 2020. Vi kompletterar Grafisk design & kommunikation och Journalistlinjen med en ettårig linje för film- och medieproduktion.

Upplägg Film- & medieproduktion
Grundidén är att skapa en massa härlig film och ha ett riktigt roligt och utvecklande år tillsammans.Höstterminen är indelad i tre block som vart och ett har ett huvudtema med ett kopplat projektarbete. Här är det fokus på att skaffa sig baskunskaper i film- och kamerateknik, pre-production och post-production, ljuddesign och ljudläggning samt programkunskaper i framför allt Premiere Pro och After Effects.Under året jobbar alla deltagare med en egen VLOG samt skapar podcast gemensamt.Andra terminen består även den av tre block med tre kopplade projekt varav ett av dem är en praktikperiod om 5-6 veckor och avslutningsvis ett examensprojekt. Under vårterminen arbetar vi på att lyfta nivån när det kommer till film- och medieproduktion. Parallellt med allt detta så väver vi in övriga ämnen och arbetar med uppgifter kopplade till undervisning för att hela tiden skapa utmaning och utveckling för deltagarna.

Innehåll
Fokuset i utbildningen är filmproduktion där kamerateknik, animering, ljudinspelning/redigering, ljussättning samt digital publicering ingår.
Du kommer bland annat få lära dig:

  • Skapa innehåll – content, storytelling
  • Manus, storybuilding, copywriting
  • Rörlig bild/filmproduktion
  • Text och grafik – textanimering, motion graphics
  • Ljudläggning/ljuddesign
  • Webb – digital publicering, sociala medier

 

Logga för Södra Vätterbygdens folkhögskola
Om Södra Vätterbygdens folkhögskola
Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök