Filmarbetarutbildningen

Kunskapsförbundet Väst, Vuxenutbildningen
Media & Kommunikation
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
0 kr
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Trollhättan
1 augusti 2020
Kort om utbildningen

Filmbranschen behöver fler professionella filmarbetare då både långfilm och tv-serier har ökat i produktion. Detta beror bland annat på nya streamingkanaler och ändrade tittarvanor hos publiken.

På Filmarbetarutbildningens samordnande funktioner utbildas yrkesrollerna:
Produktionskoordinator, Platschef, Scripta och Second Assistant Director (SAD).
De har alla en stor del i produktionens löpande planering och genomförande; både ute på inspelningsplats och på produktionskontoret.

Att arbeta inom dessa teamfunktioner innebär att man, med sin kompetens och service mot övriga teamet, ger förutsättningar för bland annat produktionens logistik, att hitta inspelningsplatser, leta upp statister, skriva dagbesked, informera team och skådespelare, etc.

Som filmarbetare är du frilansare och kan få jobb över hela landet, beroende på produktionsbolag och inspelningsplatser. Det är ett variationsrikt yrke där ingen dag är den andra lik, och du får möjlighet att utvecklas och förbättras i din yrkesroll.

Filmarbetarutbildningens fokus är att du skall bli professionell och yrkesverksam efter avslutad utbildning och kunna gå direkt ut i arbete på både svenska och internationella samproduktioner.

Läs mer och ansök
Om Kunskapsförbundet Väst, Vuxenutbildningen
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler