Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Studioteknik - musikinspelning och mixning

Ingesunds folkhögskola
Kultur & Design
Media & Kommunikation
Studioteknik - musikinspelning och mixning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Kursen Studioteknik ingår i Musiklinjen och riktar sig till dig som vill lära dig grunderna inom musikinspelning och mixning. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i musik och ljudteknik, med fokus på att arbeta musikaliskt i studio med andra.

Det är en fördel, men inget krav, att du kan spela ett instrument eller sjunger. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av musikinspelning och mixning. Utbildningen fokuserar på att utveckla grundläggande färdigheter inom det studiotekniska området. Praktik och teori ligger parallellt under året, varvat med grupparbeten.
Du har även ämnen tillsammans med de andra musikutbildningarna som till exempel kör, musikteori och bruksinstrument (gitarr eller piano).

Du får utöver studioteknik erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och sceniska projekt. Undervisningen sker i grupp. Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema.
Du har tillgång till skolans lokaler även utanför skoltid. Utbildningen ger dig kunskap om enklare musikproduktion, från idé till inspelning, mix och mastering.
Målet är att du efter året på Studioteknik grund ska kunna gå vidare med fortsatta studier inom musik, ljudteknik och musikproduktion.

Utbildningens innehåll
Följande ämnen ingår i utbildningen:

  • Grundläggande inspelningsteknik
  • Grundläggande mixteknik
  • Ljudlaborationer i grupp
  • Musiklyssning
  • Musikteori
  • Körsång
  • Musikorienterade tillvalskurser
  • Bruksspel gitarr/piano

Plats

  • Arvika

Kommande utbildningsstarter

Arvika

Utbildningsstart
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Ingesunds folkhögskola

Om Ingesunds folkhögskola

Ingesunds folkhögskolas huvudinriktning är musik men du kan även studera hantverk, läsa in din gymnasiebehörighet på Allmän kurs eller studera svenska som andra språk. Allt i en vacker och inspirerande miljö.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök