Blocket Utbildning är en del av

TV-produktionsspecialist

GTV Gamleby
Media & Kommunikation
TV-produktionsspecialist beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

EN BRED UTBILDNING
Utbildningen är bred och ger de grundkunskaper som krävs för jobb i team på flera olika positioner i produktions- och teknikbolag för tv, film och web. Efter studierna kan du arbeta som projektledare, produktionsledare, producent, bildproducent, produktionsassistent, tv-ljudtekniker, bildingenjör, fotograf, redigerare, researcher eller teknisk ledare.

REALISTISKA FÖRHÅLLANDEN
Utbildningen sker under realistiska förhållanden och är organiserad enligt det arbetssätt som är brukligt inom branschen. I skolans studio, kontrollrum och redigeringar hittar du teknik som de väletablerade produktionsbolagen använder sig av. Under den skolförlagda delen av utbildningen har du tillgång till utrustning och lokaler 24 timmar om dygnet.

Studierna bedrivs på heltid under två år och en tredjedel av utbildningen genomförs som praktik på TV- och produktionsbolag främst i Stockholmsregionen. Där får du möjlighet att fördjupa dig inom ett intresseområde och knyta kontakter i branschen. Efter examen är möjligheterna till någon form av anställning mycket goda.

Logga för GTV Gamleby
Om GTV Gamleby

GTV erbjuder en yrkeshögskoleutbildning som förbereder dig för en eller flera yrkesroller i produktionsbranschen. Både teori och praktik varvas och det finns en stor tillgång av olika typer av praktikplatser inför Lärande i arbete-perioden.

Vår utbildning är en av de mest eftertraktade inom branschen för mediaproduktion i Sverige och den ger dig många möjligheter för din framtida karriär. Studenter som gått vår utbildning har fått jobb hos arbetsgivare som bland annat SVT, TV4, Strix Television, Meter Television.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök