Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Digital Analytics, 320 Yh-poäng

Medieinstitutet
Data & IT
Media & Kommunikation
Teknik & Ingenjör
Digital Analytics, 320 Yh-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
1,5 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Analysera beteendet i digitala mediekanaler - Digital Analytics handlar om att mäta, analysera och rapportera data och insikter för att testa och optimera den digitala upplevelsen.

De flesta företag och organisationer tar idag datadrivna beslut och låter användarnas beteende stå i centrum för utvecklingen. Här är utbildningen som ger dig spetskompetens inom det snabbt växande analysområdet.

Utbildningens innehåll
I utbildningen kombineras tre viktiga områden för yrkesrollen. Den första är Digital analys och de olika verktyg som man kan använda för att utföra analyserna. Den andra är Webbteknik där den tekniska kompetensen om hur de olika kanalerna och datainsamlingen fungerar är nödvändig för att kunna utföra de relevanta spårningar som krävs. Slutligen är det tredje området Datadriven organisation, vilket handlar om förståelse för hur företaget och organisation måste byggas för att kunna ta rätt beslut vid rätt tillfälle för rätt person.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen Digital Analytics:

  • Digital Analytiker
  • Webbanalytiker
  • Marknadsförare, analytiker
  • Konverteringsoptimerare
  • CRO-konsult

Plats

  • Stockholm

Kommande utbildningsstarter

Stockholm

Utbildningsstart
Höst 2021
Ansökan öppnar
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Medieinstitutet

Om Medieinstitutet

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikation
Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde.

Distanslösningar
Med anledning av coronaviruset är vi förberedda på att erbjuda alla våra utbildningar på distans. Det innebär att de studerande kopplar upp sig digitalt och följer den teoretiska undervisningen online och man behöver inte befinna sig i ett klassrum. När Folkhälsomyndigheten ger klartecken kommer vi att återgå till normal klassrumsundervisning.

Yrkesverksamma lärare
Våra lärare och föreläsare är ofta yrkesverksamma i sina branscher och skolorna ligger centralt placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. På Medieinstitutet kombinerar du ett roligt studentliv med spännande teoretiska lektioner och flera praktikperioder. Alla våra utbildningar är självklart kostnadsfria och CSN-berättigade.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök