Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Fotolinjen

Sörängens folkhögskola
Kultur & Design
Fotolinjen beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Fotolinjen på Sörängens folkhögskola är en bred utbildning som vänder sig till dig som vill fördjupa ditt fotografiska kunnande. Vi arbetar med det konstnärliga, dokumentära och kommersiella fotografiet. Utmärkande för Fotolinjen är stora teknikresurser och inriktning mot både analog och digital fotografi.

Huvuddelen av undervisningen sker i en digital miljö där du lär dig bildhantering i Photoshop och Lightroom. Du arbetar i en professionell studiomiljö, skapar dokumentära, kommersiella och konstnärliga bildprojekt samt ökar din förståelse för bildkommunikation och estetik.

Utbildningen lägger stor vikt vid praktiska övningar och samtal om fotografi. Exempel på teoretiska kursmoment är fotografisk historia, bildanalys, etik och juridik.

Fem bra anledningar att välja Fotolinjen

  • Stora resurser som är tillgängliga dygnet runt
  • Naturnära miljö + mycket bra tågförbindelser
  • Analog och digital undervisning
  • Spännande fotoresor
  • Bred utbildning

Plats

  • Nässjö

Kommande utbildningsstarter

Nässjö

Utbildningsstart
2021-08-16
Ansökan öppnar
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Sörängens folkhögskola

Om Sörängens folkhögskola

Sörängens folkhögskola är en skola med kulturprofil. Skolan grundades av Landstinget i Jönköpings län redan 1876 och sedan 1915 ligger den på sin nuvarande plats.

Skola med kulturprofil
Sörängens folkhögskola har en kulturprofil. Förutom att vi bedriver flera utbildningar inom kultur ska kulturen finnas med i hela skolans verksamhet. Under ett läsår på skolan möter man kulturen i form av musik, dans, teater, film, konst och föreläsningar.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök