Fotoskolan Munka

Munka Folkhögskola
Kultur & Design
Sammanfattning
Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Ängelholm
17 augusti 2020
Kort om utbildningen

Fotoskolan Munka är en ettårig grundutbildning i konstnärlig fotografi på Munka folkhögskola.
Vi vänder oss till dig som har ett stort intresse för fotografi och bild, och söker en avancerad fotografisk utbildning.
I utbildningen ingår: digital bildhantering, mörkrumsarbete, ljuslära, studio- och kamerateknik. Vi arbetar med professionell utrustning, både digitalt och analogt.
Praktisk träning i teknik och material blandas med samtal om bildernas berättande, tolkning och djupare mening. På Fotoskolan Munka får du träna dina ögon, din analysförmåga och utveckla ditt personliga bildspråk.

På Fotoskolan Munka arbetar du både med egna fotografiska projekt och med tematiska uppgifter. Du kommer att utveckla din förmåga att arbeta projektinriktat både självständigt och i grupp. Undervisningen består av verktygskurser i digital bildhantering, mörkrumsarbete, ljuslära, studio- och kamerateknik. Vi arbetar med professionell utrustning och på Fotoskolan kan du arbeta både helt analogt och helt digitalt i olika format.
Du får träning i att presentera dina egna arbeten i form av utställningar, portfolios och projektbeskrivningar.
En viktig del av utbildningen är bildsamtal och bildanalys.

Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för högskolestudier inom fotografi och konst. Utbildningen är även lämplig som förberedelse för yrkesarbete inom den fotografiska sektorn, som exempelvis fotoassistent.
Undervisningen är lärarledd ca 20 timmar i veckan, därutöver förutsätts att du arbetar med uppgifter och egna studier i minst samma omfattning.

Ansökan
För läsåret 2020/2021 öppnar ansökan 1 februari 2020. Sista dag för ansökan är 31 maj 2020.
Du söker digitalt med arbetsprover.

Internat
Munka folkhögskola har internat om du vill bo på skolan. Att arbeta och bo på samma ställe ger dig möjlighet att fokusera helt på din konst.

Lärare
Alla lärare på Fotoskolan Munka är yrkesverksamma fotografer eller konstnärer. Gästlärare och inbjudna föreläsare är en viktig del av utbildningen. Du får under din utbildning träffa på många olika sätt att vara fotograf och många olika sätt att vara konstnär.

Ekonomi
Studier på Fotoskolan Munka berättigar dig till studiemedel på gymnasial nivå.
Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 5 000:- per läsår för obligatoriskt arbetsmaterial. Övrigt förbrukningsmaterial och studieresor bekostar du själv, ca 4000:- per läsår, samt en serviceavgift på 1600:- per läsår.

Läs mer och ansök
Om Munka Folkhögskola
Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler