Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Utbildningar inom Foto

0 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Foto

0 utbildningar hittades

Din sökning gav inga träffar

Rensa alla filter

Fotoutbildning

Utbilda dig till professionell fotograf eller fotoassistent och var med där det händer! Med en fotoutbildning eller en fördjupad fotokurs kan du antingen nischa dig inom olika yrkesområden eller arbeta med fotografi i lite bredare mening. Bland våra listade utbildningar tar vi in annonser från inspirerande och högkvalitativa fotoutbildningar så att det ska passa allas önskemål!

Den visuella kommunikationen

Genom bildkompositioner, ljus och ett konstnärligt sinne kan fotografen bli en mycket viktig budskapsspridare inom både nyhetsvärlden och vardagslivet. Det är därför viktigt att kunna sätta sig in i beställarens huvud och se vad denne vill förmedla med bilden. Med detta följer också juridiska frågor, rättigheter till bildmaterialet och förmåga att fånga uppmärksamheten när den behövs. Det är alltså inte bara konstnärliga aspekter som spelar in utan också hur du arbetar tillsammans med människor när du jobbar. 

Tekniker

De moderna teknikerna gör fotografering oerhört spännande. Du kommer få lära dig många digitala redskap och redigeringstekniker samtidigt som du får en inblick i både rörlig bild och stillbild. Teoretiska lektioner och workshops varvas med praktik och intressanta gästföreläsare. 

Föreviga ögonblicket!

Som fotograf har du chans att arbeta med många olika företag i ett stort antal branscher. De flesta verksamheter behöver en duktig och kunnig fotograf för att sälja sina produkter och tjänster. Men fotografi innefattar även den konstnärliga delen och den känslomässiga eftersom det kan röra sig om så många olika uppdrag där du förevigar ett viktigt ögonblick. Här följer en handfull exempel inom yrkesområden för en fotograf:

  • Bröllopsfotograf
  • Produktfotograf
  • Porträttfotograf
  • Fotografering av event
  • Reklamkampanjer
  • Filmfotograf

Efter avslutad fotoutbildning kan du driva eget företag, ha en fotostudio eller kanske jobba på en redaktion eller ett produktionsbolag. Du kan även börja din karriär som fotoassistent och bistå fotografen eller göra tvärtom – vidareutbilda dig från assistent till färdig fotograf.

Surfa in på någon av de många fotoutbildningar från folkhögskolor och yrkesutbildningar här på Blocket Utbildning och ge din bild av världen!

Till toppen