Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Utbildningar inom Grafisk design

4 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildningar inom Grafisk design

4 utbildningar hittades
Beskrivande bild för utbildningar inom Grafisk design

En bild säger mer än tusen ord! Var med och skapa den moderna, visuella kommunikationen och lyft fram företag och varumärken. Efter en grafisk design utbildning har du tillgång till många branscher. Läs mer

Certifierad Grafisk Produktionsledare

Löpande starter
Yrkesutbildning
Vad gör en produktionsledare? Vill du operativt leda den grafiska processen? Brinner du för deadlines, budget och strategier – då är detta kursen för dig. I kursen om grafisk produktion går vi igenom grunderna inom produktionsledning, och de begrepp och roller som man möter i sin roll som koordinator eller produktionsledare. Kursen behandlar både teknik och form. Efter varje delmoment finns en övning för att förankra det genomgångna kursmomentet. Under kursen varvas teori med praktik. Varje kurstillfälle inleds med en genomgång av grunderna i det aktuella kursmomentet. Till varje delkurs finns sedan en övning för att förankra den genomgångna teorin. Totalt har kursen fyra delmoment med tillhörande övningar. Efter varje övning får man skriftlig och personlig feedback på det material man har lämnat in. Du går igenom kurserna i ditt eget tempo och arbetar med övningarna under en vecka. Vid återkopplingen ser du om du har förstått allt i den aktuella delkursen. Efter kursen kommer du bättre förstå vikten av god planering. Du får en bred grund att stå på som stödjer dig i din fortsatta karriär. Med nya verktyg från kursen kommer du lättare att ta din produktionsledning till en ny nivå. Efter genomgången kurs ska du kunna hantera grundläggande begrepp och ha en bred förståelse för olika uttrycksmedel som finns inom grafisk produktion. Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss! ATT STUDERA TILL GRAFISK PRODUKTIONSLEDARE INNEBÄR ATT: Du startar din utbildning när du vill Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon Du avgör själv studietakten Du studerar var du vill
Academy Online

Onlinekursen - Starta, driva och marknadsföra företaget!

Löpande starter
Yrkesutbildning
SPARA MINST 200.000:- GENOM ATT GÖRA ALLT SJÄLV! JAG VISAR DIG HEMLIGHETERNA! KURSERNA GÅR UT PÅ ATT MAN SKALL KUNNA GÖRA ALLT SJÄLV PÅ DET MEST EFFEKTIVASTE OCH BILLIGASTE SÄTTET. DET SKALL VARA ENKELT ATT FÖRVERKLIGA SIN IDÉ OCH SNABBT KOMMA IGÅNG OCH TJÄNA PENGAR. I denna kurs ingår: STARTA FÖRETAG, BOKFÖRING, LOGOTYP, GRAFISK DESIGN, SÖKOPTIMERING, SÖKOPTIMERAD HEMSIDA, VIDEO & LJUD OCH MARKNADSFÖRA DITT FÖRETAG. Kurserna är också uppdelade var och en för sig för den som redan har erfarenhet av en eller flera. Kursen STARTA FÖRETAG är gratis. Jag erbjuder denna utan kostnad så det blir lättare för dig att komma igång med din verksamhet. Jag arbetar på fler kurser som kommer efter hand. Så håll utkik.
Mr. Smith Reklambyrå

Adobe Photoshop CC - Från nybörjare till expertnivå

Löpande starter
Yrkesutbildning
I den här kursen kommer du att få en grundlig genomgång av Adobe Photoshop. Vi går igenom logiken i programmet, hur du ska tänka för att kunna arbeta med digitala bilder på ett effektivt sätt och alla verktyg som krävs för att du ska kunna utnyttja programmets fulla potential. Kursen fokuserar på praktisk användning men innehåller även grundläggande teori som ger dig en förståelse för hur digitala bilder är uppbyggda så att du lär dig hantera dem på bästa sätt. Efter avklarad kurs kommer du att kunna manipulera bilder på flera olika sätt och ha med dig verktyg som gör dig till en avancerad photoshop-användare. Vem är kursen i Adobe Photoshop CC för? Kursen riktar sig både till dig som aldrig någonsin har öppnat Photoshop tidigare och till dig som redan använder programmet men vill fördjupa din kunskap. Inga förkunskaper krävs men vi kommer att fördjupa oss så pass mycket att även en erfaren användare kan ha nytta av kursen. Att kunna hantera digitala bilder ger dig verktyg för att kunna kommunicera visuellt och öppnar därmed upp många dörrar. Kursen ger dig på så vis möjlighet att utveckla din kompetens inom en rad olika områden.
Nordic Tech Institute

Certifierad Grafisk Designer

Löpande starter
Yrkesutbildning
Har du en dröm om att få arbeta med grafisk design? Är färg och form det roligaste du vet? I utbildningen i grafisk design går vi igenom grunderna inom typografi, färg, bild och illustration samt hur dessa olika formelement bäst ska placeras i en layout för att visuellt tala effektivt till din tänkta målgrupp. Under utbildningen varvas teori med praktik. Varje kurstillfälle inleds med en genomgång av grunderna i det aktuella kursmomentet. Till varje delkurs finns sedan en övning för att förankra den genomgångna teorin. Totalt har utbildningen fyra kursmoduler med tillhörande inlämningsuppgifter. Efter varje inlämningsuppgift får du skriftlig och personlig feedback på det material du har lämnat in. Du går igenom kurserna i ditt eget tempo och arbetar med inlämningsuppgifterna så länge du själv önskar. Vid återkopplingen ser du om du har förstått allt i den aktuella delkursen. Genom inlämningsuppgifterna och den feedback du får så lär du dig. Även om fokus ligger på inlämningsuppgifterna så är teorin viktig att ha med sig för att kunna göra det bästa av inlämningsuppgifterna och utvecklas inom grafisk design. Efter utbildningen kommer du att bättre förstå styrkan av god visuell kommunikation. Du får en bred grund att stå på som stödjer dig i din fortsatta karriär. Med nya verktyg från utbildningen kommer du att lättare att ta din idé till en ny visuell form. Efter genomgången utbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och ha en bred förståelse för olika uttrycksmedel som finns inom grafisk design. Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss! ATT STUDERA TILL GRAFISK DESIGNER INNEBÄR ATT: Du startar din utbildning när du vill Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon Du avgör själv studietakten Du studerar var du vill
Academy Online

Grafisk design utbildning

Som grafisk designer tar du fram produkter och logotyper som stärker varumärken och som ger ett budskap till omgivningen. Grafiska designers arbetar ofta inom reklambyråer men även inom modebranschen eller förpackningsindustrin med mera. Det är ett mycket kreativt yrke i vilket du hanterar digitala media, ritprogram och typografi för att möta beställarens förväntningar. Hitta din grafiska design utbildning här på Blocket Utbildning!

Visuell kommunikation inom många områden

Med de många grafiska design utbildningar som listas hos oss på Blocket kan du glida in på flera spår och bekanta dig med olika branscher.

  • Spel och gaming – Gaming och efterfrågan på bra mjukvaror till spelsajter hamnar alltmer i dagsljuset. Som spelutvecklare och spelanimatör kan du vara med och utveckla denna uppåtgående trend i nya produkter.
  • UX-designer – Som UX-designer (User eXperience) är du med och utvecklar mobilapplikationer, webbtjänster och andra produkter inom digitaliseringens värld. Fokus är användarvänlighet, användbarhet och nya funktioner.
  • Grafisk formgivare – Studier med visuell kommunikation i fokus förser dig med kunskap om digitala medier, reklam, marknadsföring och grafisk formgivning så att du kan jobba som designer, creative director, art director och mer. Gränsen mellan det konstnärliga och det kommersiella är hårfin.

Ett lösningsorienterat yrke

Varje dag kommer du som grafisk designer ställas inför nya frågor och utmaningar som kommer ta din fantasi och skaparglädje till nya nivåer. Det handlar inte bara om det estetiska och designen utan om att förmedla rätt budskap till rätt målgrupp. Att göra produkter enkla att förstå och få dem att ge rätt känsla i betraktarens ögon. Att ständigt komma på innovativa lösningar och göra en snygg produkt som talar sitt tydliga språk är grafikerns huvudsyfte.

Leta bland våra grafiska design utbildningar

Stämmer ovanstående egenskaper och intressen in på dig? Då tycker vi på Blocket att du ska skrolla vidare bland de många grafiska design utbildningar som erbjuds på både nationell och internationell nivå. Du kommer att lära dig många grafiska tekniker och få känsla för den konstnärliga bilden. De flesta utbildningar ligger runt 2 år men det finns också kortare intensivkurser.

Mediavärlden nästa!

Efter avslutade studier är du redo för mediavärlden och kan leta dig vidare in på en reklambyrå, redaktion, digital marknadsföringsbyrå eller arbeta som illustratör. Ett stort antal möjligheter ligger framför dina fötter! Börja här på Blocket Utbildningar!

 

Till toppen