Blocket Utbildning är en del av

Improvisation, kandidatprogram

Högskolan för scen och musik - Göteborgs Universitet
Kultur & Design
Improvisation, kandidatprogram beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Universitet / Högskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
3 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Kandidatprogrammet i musik med inriktning improvisation ges för samtliga instrument. Det är en konstnärlig utbildning som vänder sig till dig som vill utveckla din egenart som improviserande musiker samt ditt eget komponerande. Reflektion kring ditt skapande och dina konstnärliga val är centralt och du uppmuntras att röra dig mot ett alltmer självständigt uttryck och skapande.

Du får individuella lektioner i ditt huvudinstrument och stort fokus läggs även på att utveckla din förmåga att samspela med andra. Ensemblekurserna erbjuder ett brett fält av improvisationsmusik som ofta är genreöverskridande. Vi utgår från en vid tolkning av begreppet jazz – som språk och historisk kontext, eller som ett förhållningssätt, ett musikaliskt möte där vi ständigt är i rörelse och förändring.

Förutom din huvudlärare får du också undervisning från lärare med specialkunskaper i andra områden. Med ett litet antal antagna per årskull (6–10 st) kan vi sätta studenten i centrum genom mentorskap och individuella val: Det är i hög grad du själv som formar utbildningen, under resans gång kan du ändra och anpassa vem du vill ha som lärare och vad du vill fokusera på. Utbildningen förbereder dig för ett arbetsliv som frilansare och kan också utgöra grund för vidare studier på masternivå.

Logga för Högskolan för scen och musik - Göteborgs Universitet
Om Högskolan för scen och musik - Göteborgs Universitet
Utbildningstyper
Universitet / Högskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök