Konstskolan Munka

Munka Folkhögskola
Kultur & Design
Sammanfattning
Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Ängelholm
17 augusti 2020
Kort om utbildningen

Konstskolan Munka är en grundutbildning i fri konst på Munka folkhögskola för alla som vill utforska konstens kraft. I utbildningen ingår teckning, måleri, keramik, skulptur, fotografi, video, kroki och konsthistoria. Praktisk träning i hantverk, material och teknik, blandas med samtal om bildernas berättande, tolkning och djupare mening. På Konstskolan Munka får du träna dina händer, dina ögon, din hjärna och ditt hjärta.
Vad händer om du öppnar för konsten i ditt liv?

Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för högskolestudier inom konst, design, konsthantverk, arkitektur och för studier till bildlärare och scenograf.
Läsåret är organiserat i ämnes- och temainriktade perioder som ger dig möjlighet att arbeta självständigt och processorienterat. Undervisningen är lärarledd ca 20 timmar i veckan, därutöver förutsätts att du arbetar med uppgifter och egna studier i minst samma omfattning. Studierna bedrivs på heltid.

Ett år eller två år
Konst 1 - Grundutbildning. Inga förkunskaper krävs.
Konst 2 - Fördjupning.

Ansökan
För läsåret 2020/2021 öppnar ansökan 1 februari 2020. Sista dag för ansökan är 31 maj 2020.

Du söker digitalt med arbetsprover.

Internat
Munka folkhögskola har internat om du vill bo på skolan. Att arbeta och bo på samma ställe ger dig möjlighet att fokusera helt på din konst. 

Ateljéer och verkstäder
Ateljéerna är öppna dygnet runt. Jobba vidare på kvällar och helger om du verkligen vill ta reda på vad konsten betyder för dig. 

Lärare
Alla lärare på Konstskolan Munka är yrkesverksamma konstnärer. Gästlärare och inbjudna föreläsare är en viktig del av utbildningen. Du får under din utbildning träffa på många olika sätt att vara konstnär och undervisa i konst 

Ekonomi
Studier på Konstskolan Munka berättigar dig till studiemedel på gymnasial nivå.

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 6200:- per läsår för obligatoriskt arbetsmaterial. Övrigt förbrukningsmaterial och studieresor bekostar du själv, ca 4000:- per läsår samt en serviceavgift på 1600:- per läsår.

Läs mer och ansök
Om Munka Folkhögskola
Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler