Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

MUSIKALAKADEMIEN

Strömbäcks folkhögskola
Kultur & Design
MUSIKALAKADEMIEN beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
3 år
Ansökan öppnar
Höst 2021
Pris
3 955 kr
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Musikalakademien är en yrkesutbildning i musikal för dig som vill arbeta på någon av Europas musikalscener. Utbildningens syfte är att integrera sång, dans och teater till en enhet – det vill säga vad vi brukar kalla för musikal.

Alla de olika uttrycksformerna har lika stort värde i sig och tränas också separat men den här utbildningens primära målsättning är framför allt att förena dem till en ny konstform – musikalen.

För att kunna uppnå detta mål så har vi, förutom ett fast lärarlag som finns på skolan varje dag, ett gästlärarsystem där vi samarbetar med professionella artister och lärare från London.

Vi bedriver undervisningen i samarbete med Royal Academy of Music i London och deras musikalutbildning under ledning av professor Mary Hammond.

Vi samarbetar också med lärare och professionella artister från Norden och övriga Europa.

Mål med utbildningen
Att du som går Musikalakademien utvecklas till en unik, uttrycksfull och stark musikalartist, kunnig och flexibel i din yrkesroll och attraktiv på arbetsmarknaden, inom kultursektorn.

Kostnader
Studerande på Musikalakademien betalar en basavgift och en tilläggsavgift. Basavgiften 3955 kr och tilläggsavgiften 11500 kr. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, viss kopiering, dryck till förmiddagsfikat, del av kostnader i samband med olika arrangemang på skolan samt vissa studiebesök. Tilläggsavgiften tas ut därför att utbildningen har extra kostnader bland annat genom hyra av teknisk utrustning, ljudsystem, rekvisita med mera som behövs i samband med produktioner. Avgiften går också till en del av kostnaden för studieresor samt för kopierade kompendier.

Nästa utbildningsstart: 22 augusti 2022
Ansökan öppnar: Vår 2022

Plats

  • Umeå

Kommande utbildningsstarter

Umeå

Utbildningsstart
Löpande starter
Ansökan öppnar
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Strömbäcks folkhögskola

Om Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en skola för vuxna och en del av folkbildningen. Här erbjuder vi en pedagogisk miljö som stimulerar till engagemang i samhällsutvecklingen, ett demokratiskt förhållningssätt och personlig utveckling.

Här studerar vi tillsammans och lär känna varandra, både deltagare och lärare, och dessutom vet rektor Lasse vad alla heter (ja, det är sant).

Vi lägger stort fokus på att utforma våra yrkesutbildningar utifrån det som efterfrågas i arbetslivet och det som man faktiskt kommer ha nytta av där. Dessutom har vi valt att inte ha några tentor och uppsatser till skillnad från motsvarande högskoleutbildningar.

Välkommen till Strömbäcks!

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök