Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Musiklinjen - En bred musikutbildning i Jönköping

Södra Vätterbygdens folkhögskola
Kultur & Design
Musiklinjen - En bred musikutbildning i Jönköping beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Musiklinjen ger dig möjlighet att utveckla dina färdigheter på sång och instrument, i kör, ensemble, gehör och musikteori m.m. Vi ger dig en gedigen grund för eventuella framtida musikstudier vilket gör vår musikutbildning till en perfekt förberedelse för musikhögskolan.

Musikalisk mångfald och bredd är kännetecknande för Svfs Musiklinje. Förutom den ordinarie undervisningen genomförs varje år olika projekt, konserter, musikcaféer och resor bland annat till USA och Israel/Palestina. Vi har ett gott samarbete med Kulturhuset Spira i Jönköping, Smålands Musik & Teater (SMOT) och flera konsertarrangörer. Det gör oss till en varierande musikutbildning som ger erfarenheter både från små och stora sammanhang.

Det här är Musiklinjen
Musiklinjen har plats för ca 40 deltagare som fördelas på två årskurser. Årskurs 1 är en grundkurs i musik och delas i två lika stora grupper. Den ena kallar vi Mu1 och den andra MuFi. ”Fi” står för församlingsinriktning, vilket innebär att vissa ämnen och projekt, till exempel praktikhelger, genomförs i samarbete med Bibellinjen på Svf.

Årskurs 2 är bara en grupp och kallas kort och gott Mu2. Till Mu2 rekryteras i huvudsak från Musiklinjen årskurs 1. Extern rekrytering till Mu2 sker i mån av plats. Du kan alltså studera musik i två år på Svf.

Målsättningen med vår musikutbildning är att erbjuda en totalmiljö som främjar personlig utveckling både socialt och musikaliskt. Vi vill ge dig bra verktyg för att fungera som musiker och musikalisk ledare i flera olika sammanhang. Dessutom är vi en bra förberedelse för fortsatta musikstudier på exempelvis musikhögskolan.

Plats

  • Jönköping

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Södra Vätterbygdens folkhögskola

Om Södra Vätterbygdens folkhögskola

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök