Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Musikteaterutbildning

Östra Grevie folkhögskola
Kultur & Design
Musikteaterutbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1,5 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
4 600 kr
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Musikteaterutbildningen har funnits på Östra Grevie folkhögskola sedan 2015 och det är en av Sveriges ledande folkhögskoleutbildningar inom musikteater med fokus på berättande genom sång och skådespeleri. Här får du verktygen för att utveckla sång och skådespeleri som gestaltningsform. 

Vi är en utbildning som ger dig möjlighet till högre studier, men även till att skapa dig en bild av yrket och ta dina första kliv ut i arbetslivet.  

På Musikteaterutbildningen spenderar du veckorna med undervisning i form av workshops, sång- och teaterklass. Utöver den lärarledda tiden förväntas du arbeta mycket på egen hand. Lärarna arbetar deltid eftersom de är aktivt yrkesutövande inom scenkonstområdet. 

Vad innehåller Musikteaterutbildningen?
Vi drivs av tanken att artisteri är ett yrke, och att det är något man påverka och utveckla. Därför är arbetet med ditt självförtroende och din självkänsla, att våga stå för det man gör på scen, centralt på vår utbildning. Utbildningen innehåller både Skådepelarträning, Interpretation, Ensemblesång, Individuella sånglektioner, Musikteori, Fysträning och Individuella repertoarklasser.

Vad gör man efteråt
Efter utbildningen hos oss är det vanligt att söka sig vidare till andra studier, ofta på en högskola eller på en annan folkhögskola. Andra börjar direkt arbeta inom sång och teater.

Möjliga yrkesroller: Musikalartist, Skådespelare, Sångpedagog och Sångare.

Plats

  • Vellinge

Kommande utbildningsstarter

Vellinge

Utbildningsstart
2021-08-16
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Östra Grevie folkhögskola

Om Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie Folkhögskola på skånska Söderslätt är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid.

”Vi tror att kunskap och utveckling bygger på lust, kreativitet och uthållighet. På Östra Grevie folkhögskola medverkar vi till att öppna stängda dörrar hos enskilda människor och ger dem möjligheten och modet att själva välja mål och mening i livet.

En kreativ och flexibel miljö attraherar människor, den attraherar studerande och den attraherar lärare. För att kreativiteten skall fortsätta växa måste vi tro på det vi håller på med, vi måste känna oss säkra på att det vi gör är viktigt för andra människor och vi måste göra det tillsammans.”

Utbildningstyper
Folkhögskola, Yrkesutbildning
Läs mer och ansök