Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Skådespelare - för film och teater

Molkoms folkhögskola
Kultur & Design
Skådespelare - för film och teater beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1-2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Vi tar din dröm på allvar! Hos oss får du utvecklas som skådespelare i produktioner både på teaterscenen och framför kameran. Här har vi den modernaste film- och teatertekniken bland alla nordens folkhögskolor. Här finns vi. Var är du? Välkommen in i vår kreativa värld!

Skådespelarutbildning för både film och teater
Grundläggande på skådespelarutbildningen är din personliga och konstnärliga utveckling. Du får jobba framför kameran och möter publik från scenen. Kursens kombination av både film- och teaterskådespeleri är unik som folkhögskoleutbildning.

Vårt spännande samarbete med filmlinjen sker på engelska vilket du har nytta av i en framtida karriär. Under studietiden får du göra ett flertal studiebesök där vi ser på scenkonst. Skådespelarutbildningen är ettårig med möjlighet till ett andra år där du bland annat får kompetens som film- och teaterpedagog och praktik under 2-3 veckor.

Skådespeleri 1 och 2 åker till Scenkonstbiennalen, samt gör kortare resor i samband med filminspelningar och teaterbesök. Skådespeleri år 2 åker dessutom till Medelhavet – för filminspelning.

Plats

  • Karlstad

Kommande utbildningsstarter

Karlstad

Utbildningsstart
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Molkoms folkhögskola

Om Molkoms folkhögskola

En skola med internationell profil med fokus på film, skådespeleri och hälsa. Alla våra kurser har en internationell koppling via studieresor, internationell antagning eller FN:s globala mål.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök