Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Skapa världar

Kristinehamns folkhögskola
Kultur & Design
Skapa världar beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Hogwarts, Narnia, Star Wars, Alice i underlandet, World of Warcraft (Azeroth). Listan kan bli lång. Den här kursen utvecklar din förståelse för hur fiktiva världar skapas och fungerar, samt hur man arbetar målinriktat med kreativa processer.

Worldbuildning
På den här kursen kan du utveckla ditt intresse inom spelkultur och lära dig worldbuilding. Det innebär att du får skapa fiktiva världar som känns verkliga, trovärdiga och fantastiska för spelaren, läsaren eller tittaren. Du kommer få skapa världar både inom fantasy och science fiction, möta flera sakkunniga gästföreläsare, delta i studiebesök och studieresor.

Nördkultur – ett växande fenomen
Science fiction, cosplay, fantasy, brädspel, rollspel och lajv. Nördkulturen innhehåller mycket och är här för att stanna. Den här kursen erbjduer ett smörgåsbord av olika delar för att du ska hitta ditt berättande uttryck och skapa din värld. 

Utbildningens innehåll

  • Fiktiva världar - en översikt
  • Worldbuilding / Världskapande
  • Spelkultur och du
  • Spelkultur och arrangemang
  • Skrivande för fantasy och science fiction
  • Praktiskt skapande
  • Individuell fördjupning och projekt
  • Nördifierad friskvård


Undervisningen varvas med personlig handledning och feedback från klassen och du kommer att arbeta både individuellt med egna projekt och i grupp.

Plats

  • Kristinehamn

Kommande utbildningsstarter

Kristinehamn

Utbildningsstart
2021-08-18

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Kristinehamns folkhögskola

Om Kristinehamns folkhögskola

Hos oss kan du studera för att skaffa grundskole- eller gymnasiebehörighet, utifrån dina förutsättningar. Är du en biten gamer kan du fördjupa dig inom ämnet på någon av våra spelinriktade kurser. Vi har även en fritidsledarutbildning med specialpedagogisk inriktning, för dig som vill göra skillnad för andra.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök